Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a LaMike Če jan 26, 2012 2:04 pm

Ga ne rabiš brisat, če ima dovolj časa, da se posuši (oz. vpije). Torej okoli 24+ ur. Kar mislim, da ne bo problem, če praviš, da ga nihče ni 2 leti taknil. :D
"this is so euro its asian" by Sam B.

Nejko12
Nov uporabnik

Napisal/-a Nejko12 Če jan 26, 2012 2:25 pm

Brisano zaradi reklame. Preberi pravilnik.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Če jan 26, 2012 5:16 pm

sprobal čistilo FAB za notranjost5 z vseh smeri na vse možne načine, res super čistilo!

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr feb 22, 2012 11:36 pm

Imam eno bolj "zeleno" vprašanje, ki ga v bistvu nikjer nisem zasledil: uč sem vrgel na Carlackov NSC (Nano systematic care), ki naj bi bil tudi odlično čistilo za bolj trdovratno packarijo na avtu. Zanima me, a se njegov efekt lahko primerja s plastelinom? Je to smiseln "korak" med plastelinjenjem, mešanico izopropilnega alkohola in voskanjem oz. ali lahko NSC nadomesti plastelinjenje (in v kakšni meri)?

lp, hvala

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr feb 22, 2012 11:57 pm

thunderbolt je napisal/-a:Imam eno bolj "zeleno" vprašanje, ki ga v bistvu nikjer nisem zasledil: uč sem vrgel na Carlackov NSC (Nano systematic care), ki naj bi bil tudi odlično čistilo za bolj trdovratno packarijo na avtu. Zanima me, a se njegov efekt lahko primerja s plastelinom? Je to smiseln "korak" med plastelinjenjem, mešanico izopropilnega alkohola in voskanjem oz. ali lahko NSC nadomesti plastelinjenje (in v kakšni meri)?

lp, hvala

Po mojem mnenju NSC ne more nadomestiti plastelina. Res pa je da ima precej močne čistilne agente in res dobro spuca lak pred nanosom zaščite in naredi dobro podlago za v tvojem primeru recimo vosek. Ubistvu je dober "čistilni glaze".

Moj predlog bi bil
plastelin (pobere "večje" delce)
NSC ("globinsko" očisti lak z kemijo če se lahko tako izrazim)
vosek

IPA v temu primeru skorajda ni potreben, ker da že NSC Dobro/čisto podlago za vosek/sealant.

Upam da ti je bilo to v pomoč :)
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe feb 24, 2012 9:05 am

Ja, se mi je zdelo da je tako nekako. Plastelin namreč odstrani tudi "mehanične" delce, vendar nisem bil točno prepričan kako je z NSC-jem in to "vsemogočno" nano tehnologijo!
Hvala za odgovor!

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Ne feb 26, 2012 9:37 pm

Rabim nekaj dobrega za nego usnja. Kak nasvet?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne feb 26, 2012 9:53 pm

Js sm ravno nabavu Meguiars Gold Class Leather Conditioner, o učinkih bom poročal k ga bom probal :D
Pa za pucanje platišč mam od Valet Pro-ja Bilberry wheel cleanerja, pa ga tud moram še probat :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Ne feb 26, 2012 10:31 pm

pinny je napisal/-a:Js sm ravno nabavu Meguiars Gold Class Leather Conditioner, o učinkih bom poročal k ga bom probal :D
Pa za pucanje platišč mam od Valet Pro-ja Bilberry wheel cleanerja, pa ga tud moram še probat :D

Za meg's-ov leather conditioner ti lahko povem, da je super. Sploh, če ga pustiš dovolj časa, da se vpije. Zdaj po počasi skoraj leto dni kar je pri meni in sem zelo zadovoljen. :D

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Ne feb 26, 2012 11:21 pm

Kaj pol to pomeni, da k enkrat namažeš, pol celo leto ni treba več mazat? :mrgreen:

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po feb 27, 2012 8:15 am

pinny je napisal/-a:Kaj pol to pomeni, da k enkrat namažeš, pol celo leto ni treba več mazat? :mrgreen:

To bi bilo preveč lepo! :har

Carwash00
Nov uporabnik

Napisal/-a Carwash00 To feb 28, 2012 10:23 am

Za pranje uporabljam K2 Express Plus šampon z voskom, za čiščenje mokro jelenovo krpo + K2 Polo kokpit sprej, za premaz pnevmatik pa mi je kolega iz pralnice dal vzorec
Gumi Glanza (res super obstojna zadeva). Za poliranje pa sem zadnjič odkril Autosolove polirne paste. Zunanjost avtomobila pa prebrišem z alcantara krpo.

Lp

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Po mar 05, 2012 10:59 pm

Malo si bom sposodil tole temo. Vem, da se odgovor na moje vprašanje skriva v tej temi, a enostavno nimam časa, da bi si vse "poste" v miru prebral. Zanima me, katera stvar bi dobesedno odbila vodo oz. dež z avtomobila. Tale možakar sicer prodaja "Nano" premaz , a ima samo še tekočino za steklo. Je pametno to nanesti na lak?

http://www.bolha.com/proizvodi-za-nego-vozil/nano-premazi-za-avtostekla-lak-aluplatisca-vosek--oglas1278564911
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Po mar 05, 2012 11:13 pm

dbsquared je napisal/-a:Malo si bom sposodil tole temo. Vem, da se odgovor na moje vprašanje skriva v tej temi, a enostavno nimam časa, da bi si vse "poste" v miru prebral. Zanima me, katera stvar bi dobesedno odbila vodo oz. dež z avtomobila. Tale možakar sicer prodaja "Nano" premaz , a ima samo še tekočino za steklo. Je pametno to nanesti na lak?

http://www.bolha.com/proizvodi-za-nego-vozil/nano-premazi-za-avtostekla-lak-aluplatisca-vosek--oglas1278564911

Bolj pametno je za teh 5€ it na pir. =P

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Po mar 05, 2012 11:26 pm

neka čang šlang varjanta se mi tole zdi :mrgreen:

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če mar 22, 2012 3:20 pm

Mi zna kdo tukaj razložit ,če lahko uporabim vosek namenjen plovilom tudi na avtu ?

Na embalaži ni nobene nalepke napisano pa je naknadno z flumastom Marine Fresh Finish.

Itak bom pelal avto k enemu majstru samo do takrat pa se lahko malo hecam.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če mar 22, 2012 3:58 pm

106 je napisal/-a:Mi zna kdo tukaj razložit ,če lahko uporabim vosek namenjen plovilom tudi na avtu ?

Na embalaži ni nobene nalepke napisano pa je naknadno z flumastom Marine Fresh Finish.

Lahko. Bodi pozoren pri nanosu. Ne pusti ga predolgo sušiti. Max. 10-15min potem pa obriši.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če mar 22, 2012 4:05 pm

LaMike je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Mi zna kdo tukaj razložit ,če lahko uporabim vosek namenjen plovilom tudi na avtu ?

Lahko. Bodi pozoren pri nanosu. Ne pusti ga predolgo sušiti. Max. 10-15min potem pa obriši.

Aha hvala saj sem mislo tak kr nisem ravno expert za to ,da pač del po del avta delam recimo blatnik pa havbo pa odbijač pa itd ,da res kje ne nardim kaj narobe ,če bi recimo celega namazal.

Pa še eno vprašanje mam enkrat nekaj časa nazaj mi je nekdo ponujal za male pare 1kg palmovega voska v prahu s tem naj bi tud šlo baje :)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če mar 22, 2012 4:21 pm

Sej ti lahko namažeš cel avto ampak, ko prideš okoli na okoli, začneš kar brisati tam, kjer si začel z nanašanjem. Ne pusti pa, da stoji na barvi, ker marine voski imajo značilnost, da postanejo trdi, kot kamen, če se jih pusti, da se preveč posušijo.

S tem drugim pa jaz na tvojem mestu ne bi experimentiral. So namenski voski že dovolj poceni in trajajo dovolj dolgo. Recimo kak sealant 473ml, boš imel (če ga nanašaš na 3-4 mesece), za cca. 2 leti (če ne še več). ;)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če mar 22, 2012 5:08 pm

Jaz sem prebral da naj bi bilo tak Carnauba vosku drugače rečejo tudi palmin vosek saj je tam pisalo da se pridobiva iz palme ,zato se mi je tukaj zdelo to isto uporabno le da bi moral tega palmovega stopit prej al pa ne ne vem ......... je pa tak nekak kolko sem na hitro cene preletel 20€ kila ...saj tak če gledaš kaj dosti zajebat tak ne morem ,ker vi maheri mate tisto neko tekočino ,ko vlijete po avtu pa vse steče dol :lol:
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost