Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

bestsoundever
Novinec

Kraj: Koper

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a bestsoundever Ne apr 15, 2012 9:40 am

Jaz namažem z glicerinom pa je :D al pa z automagic modro tekočino :P
Telekomunikacije in obramboslovne vede...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr apr 18, 2012 7:49 pm

Bom kr tu napisal da ne odpiram nove teme.

Mi zna kdo tu razložit v čem je finta teh polirnih gobic in aplikatorjev kateri bi naj bili OH in AH so pa le navadna poliuretanska pena ali pa filter pena ,ker mi pač ni dalo mira sem si eno tako rumeno kot je tu na moji sliki tud naročil in nisem dobil nič druga kot že zgoraj opisano peno katero če bi kupil pri nas bi za tak dnar dobil kvadratni meter :huh:

Slika

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr apr 18, 2012 8:02 pm

Mene pa zanima, s čim čistite madeže na plastičnih delih od polirne paste?
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr apr 18, 2012 10:02 pm

nevem točno kaka pena je ma so med posameznimi proizvajalci teh aplikatorjev razlike. Niso vsi enaki, eni so tanjši drugi so bolj grobi eni so mehki.. je pa res da so vsi na isti osnovi. Če je res tista navadna pena ki jo dobiš po kvadratih, enaka kot pri nas jo takoj kupim :)
Probej naročit en tak aplikator iz ebaya, jaz sem ga samo enkrat. Kot sm že rekel razlike so, mogoče ne toliko na videz ko pa začneš uporabljat pa vidiš včem je fora.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 18, 2012 10:22 pm

Enako kot gobe za pranje. Med tisto za 2 € na črpalki in tisto za 12€ pri C....... (khm da ne bo reklame :roll: oops ) je OGROMNA RAZLIKA, tako v "prijaznosti" do laka, kot tudi v življenjski dobi.
Dokler ne probaš, tega ne veš.

Podobno je tudi pri teh aplikatorjih in mikrokrpah. Med tisto krpo iz špara, kjer dobiš za 2€ 4 kom in tisto pri C....(khm da ne bo reklame :roll: oops ), ki je 1kom 2€ je precejšnja razlika. Una iz špara pušča "mucke" za sabo na armaturki, medtem ko jih dražja varianta ne. Prav tako je malenkost mehkejša in enako tudi prijaznejša do laka.

In tako naprej...

Meni osebno za vse te gobice, krpe, aplikatorje ni žal niti enega porabljenega centa. ;) Pri čistilih pa se najde vmes marsikaj, kar ni vredno svojega denarja in je samo za show off pred sosedi :mrgreen:

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če apr 19, 2012 11:40 am

nevem točno kaka pena je ma so med posameznimi proizvajalci teh aplikatorjev razlike. Niso vsi enaki, eni so tanjši drugi so bolj grobi eni so mehki.. je pa res da so vsi na isti osnovi. Če je res tista navadna pena ki jo dobiš po kvadratih, enaka kot pri nas jo takoj kupim

Saj mogoče ni navadna pa se samo meni tak zdi oz. ji jaz tak rečem ,ker teh pen ni dosti kolkor vem obstajajo poliester in pa poliuretan pene razlikujejo pa se po gostoti pol so še tu filter pene pa memory in pa za oblazinjanje vse pa spet izhajajo iz prvih dveh ... zdaj če bi se jaz bolj resno ukvarjal s tem bi se ziher malo bolj poglobil v to ,ker pač se da ogromno prišparat na tak način.

Podobno je tudi pri teh aplikatorjih in mikrokrpah. Med tisto krpo iz špara, kjer dobiš za 2€ 4 kom in tisto pri C....(khm da ne bo reklame :roll: oops ), ki je 1kom 2€ je precejšnja razlika. Una iz špara pušča "mucke" za sabo na armaturki, medtem ko jih dražja varianta ne. Prav tako je malenkost mehkejša in enako tudi prijaznejša do laka.

To je vse res lepo in pa prav samo tudi mikro krpe se dajo kupit na metre samo treba je ugotovit kaj je kaj oz. malo naštudirat pa se ziher najde nekaj uporabnega.

Pri čistilih pa se najde vmes marsikaj, kar ni vredno svojega denarja in je samo za show off pred sosedi

To jaz vem pa nisem neki expert zato tud malo vrtam v tej smeri in če bo vse po sreči bom imel do konc leta svoj šampon ,svoj vosek pa clay zadevo za obnovitev zbledele plastike pa tak že imam na pol narjeno seveda z nanotehnologijo in z UV zaščito samo še par malenkosti manjka :lol:

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če apr 19, 2012 12:29 pm

Ja škodlo neib malce preiskat tole slovenijo, zagotvo se kaj najde. Žal sem do sedaj bil bolj kot ne neuspešen z iskanjem, v tujini pa je nekaj uspeha a še vedno ne da bi bilo tako ful poceni.

106 me veseli da napreduješ :D Če boš kdaj rabil kakega testerja ti z veseljem stestiram zadeve in sporočim moje mnenje :)

Lp
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če apr 19, 2012 3:11 pm

grahovc je napisal/-a:Ja škodlo neib malce preiskat tole slovenijo, zagotvo se kaj najde. Žal sem do sedaj bil bolj kot ne neuspešen z iskanjem, v tujini pa je nekaj uspeha a še vedno ne da bi bilo tako ful poceni.

106 me veseli da napreduješ :D Če boš kdaj rabil kakega testerja ti z veseljem stestiram zadeve in sporočim moje mnenje :)

Lp

No saj tak full poceni res ni se pa da dobit vsaj po polovični ceni kar pa je že nekaj ....... ja to za testiranje pa se lahko zmenima enkrat ni problema ti sporočim ko bo tak daleč :)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 18, 2012 5:28 pm

že zvedu kar me je zanimalo

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 28, 2012 7:19 am

Pripravljam eno naročilo za CSF in med drugim rabim tudi nekaj za čiščenje platišč. Ker pa si ne predstavljam najboljše kako deljansko izgledajo vse te krtače, ki jih ima in koliko so uporabne, prosim za nasvet.
Katera krtača iz CSF-jeve zbirke (Pripomočki za čiščenje platišč) bi bila najbolj uporabna pri čiščenju tehle platišč?
Slika

Vedno ko se jih lotim imam vse potolčene členke na roki, zato bi rad nekaj primernega da bom čim bolj zlahka zdrgnil vse vogale.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po maj 28, 2012 8:18 am

ta velika rumena za 9 eur in ena od tamalih(mislim da crna). ni slabo da mas se kak copic pri roki za vsak slucaj.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po maj 28, 2012 8:52 am

grahovc je napisal/-a:ta velika rumena za 9 eur in ena od tamalih(mislim da crna). ni slabo da mas se kak copic pri roki za vsak slucaj.

Rumena mi izgleda super za med kraki, samo v spodnjem delu ne vem če bi dosegla vogale...tam bi bila mogoče uporabna črna. Ni tako velik strošek, bom kar obe naročil.

Še eno informacijo prosim...katera polirna pasta bi bila uporabna za korekcijo prask, ki nastanejo če se pelješ preblizu grmovij (barva je črna, avto pa Alfa, torej mehak lak :) )? Poliral bom pa ročno, samo toliko da se znebim teh parih ris.
Slika

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po maj 28, 2012 10:22 am

Čopič vzami obvezno!

Jaz bom vzel še malo ovčko, ki pride na prste (Flexipads rokavica iz 100% merino volne za pranje težko dostopnih delov).
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po maj 28, 2012 10:29 am

Sem že naročil pa bomo videli kako bo šlo z krtačami. Se pa to tako hitro nabere ko kar klikaš in klikaš :) Čez neki časa pa zopet nova runda, pa bom takrat vzel še čopič če bo potreba.
Slika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Po maj 28, 2012 1:05 pm

Uh za na roke pa nevem kaj bi ti priporočil, ker če so praske prehude boš težko kaj nardil. Jaz bi vzel na tvojem mestu autobrite cherry glaze in ga dobro s tem obdelal, so dobri rezultati tudi na roke pa avto se bo lepo posijal :)

nasvet: rumeno krtačo lahko upogibaš (na koncu, sredini...) da prideš med krake oz. za krake. samo pazi da ne boš ročaja preveč upogibal ker se rad zlomi.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po maj 28, 2012 1:22 pm

Zaenkrat sem naročil Wolf's WP 2N...bo šlo s tem na roke ali ne bom nič naredil? Oz. ali lahko pri poliranju na roke kaj 'zajebem'? Z mašinco se ne grem igrat na avtu. Malo bi rad popravil par detajlov, mislim da stanje ni prehudo da ne bi šlo. Bomo videli :)
Cherry glaze pa izgleda zanimivo...bo prišel na seznam pri naslednjem naročilu ;)

Hvala za nasvet!
Slika

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf To maj 29, 2012 10:05 pm

gecco je napisal/-a:Zaenkrat sem naročil Wolf's WP 2N...bo šlo s tem na roke ali ne bom nič naredil? Oz. ali lahko pri poliranju na roke kaj 'zajebem'? Z mašinco se ne grem igrat na avtu. Malo bi rad popravil par detajlov, mislim da stanje ni prehudo da ne bi šlo. Bomo videli :)
Cherry glaze pa izgleda zanimivo...bo prišel na seznam pri naslednjem naročilu ;)

Hvala za nasvet!

V tem primeru ti bolj priporočam uporabo AutoBrite Cherry Glaza ali AutoFinesse Rejuvenate/tripple ker WP-2 je sicer odlična pasta za manjšo korekcijo ampak je bolj priporočljiva za uporabo z DA/rotacijsko mašino, čeprav tudi ročno boš dosegel zelo dober rezultat :D

Pošlji mi PM in ti napišem vse napotke 8)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne jun 03, 2012 4:34 pm

Imam par površinskih praskic, ki so samo na laku pa še to površinske, barva je srebrna, sicer ko sem avto zaščitil z nekim no_name voskom je zadeva zginila za kak mesec, sedaj pa spet ko je šla zaščita dol so praskice zunaj.

Zanima me ali bi priporočali da jih ročno spoliram (gre samo za ene 3 praske na določenih delih avta) ali kako dobro zaščito/vosek ki bi jih pravtako skrila in katera je dobra za srebrno barvo.

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Po jun 04, 2012 9:46 pm

Pozdravljeni !

Zanima me, katero zaščito uporablajte po poliranju in kje bi to lahko naročil preko spleta. Gledal sem malo:

http://www.spoliraj.si/products.php?che ... &cPath=129

http://www.spoliraj.si/products.php?the ... &cPath=129

Hvala za odgovor.

Lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po jun 04, 2012 10:40 pm

Daš link od trgovine, potem pa sprašuješ kje bi to naroču :mrgreen:.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov