Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a =swen= Če jun 14, 2012 2:28 pm

To je cena za 2L kantico? Kao je z obstojnostjo?

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Napisal/-a MaLiNoVc Če jun 14, 2012 2:32 pm

Cena je za 4L kantico ! Obstojnost je max 10. - 14.dni oz dokler avtomobila zopet ne pereš!!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jun 14, 2012 3:17 pm

Mene pa Magic Dressing ni ravno navdušil. Nanaša se sicer lepo vendar ga po efektu in obstojnosti WO-1N od Wolf's chemicals nese. V vsakem primeru je obstojnost daljša, če je guma temeljito očiščena umazanije in zavornega prahu.

Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če jun 14, 2012 3:34 pm

Jaz sem namazal že z aloe vero in pa parkrat z gelom za ultrazvok pa je efekt vedno isti v primerjavi z namenskim premazom ali pa glicerinom tak da uporabljam te tri glicerin ,aloe vera ,pa UZ gel ,tudi te tri sem že skupaj zmešal pa je tud super šlo 8)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 14, 2012 3:41 pm

yashica je napisal/-a:V vsakem primeru je obstojnost daljša, če je guma temeljito očiščena umazanije in zavornega prahu.

Slika

x2

Meni je bil tudi Wolf's black out super. 1L kantica je zdržala kar nekaj časa, pa tudi obstojen je bil precej.
Sijaj je brez problema zdržal tam nekje dober teden po suhem. Je pa npr. tudi po dveh ali treh večjih nalivih bil še vedno prisoten na gumi. Sijaja sicer v tem primeru ni bilo več a se je umazanija kljub temu manj prijela gor in je šlo vse stran le z wapom praktično brez drgnjenja:

50:50
Slika

Trenutno imam Autobrite Bubblegum protectant pa nisem tako zadovoljen z njim kot z Black Out-om.
Res, da lepo diši in je super za notranje plastike, zunanja obstojnost je pa bolj tko tko. ;)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Pe jun 15, 2012 9:17 pm

wolfs black out je super drugač, če ga maš za avto ali dva, čim narediš več avtov na teden gre hitr za pop***it, ker se ne razmaže tko lepo kokr od automagica, in ga porabiš(vsaj jst) občutno več. automagicov se lepo razmaže čez celo gumo brez da prepojiš aplikator z njim. tyre sheen od Autobrita je tut men dobr premaz, ampak je tko d more bit guma čis suha če hočš d se obdrži, je pa res da nima sijaja, sam se pa vid d je premazan.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Pe jun 15, 2012 9:30 pm

meni pa je zelo vsec autobrite berry blast. lepo se razmaze in dolgo zdrzi. recimo namazal sem ga 30.5 in je se danes poznat na gumi da je namazana. ni nevem kaj ampak je pa lepo crna, pa je bilo kar nekaj dezja in voznje po dezju. bublegum od autobrita pa mam sam se za plastike pa se to vecinoma notranje. blackout je tud dober sploh ta nova verzija ki je gel je pomoje se boljsa v smislu majhne porabe in obstojnosti.
absolutno najboljs pa mi je bil meguiars endurance gel, primerljiv z berry blastom ampak se mal bolj obstojen in da res hud shiny izgled.
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Pe jun 15, 2012 10:11 pm

pavlich je napisal/-a:Slika

najdeš v lelerku, bauhausu, citi parku..

Danes kupil tole zadevco, in jo pravkar nanesel na avto. Tale gel naredi gumo veliko bolj črno in ji doda "moker" videz. Veliko boljše od "Armorall" spreja oz. pene, ki sem ga/jo uporabljal prej. Priporočam!
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK So jun 16, 2012 6:34 am

Pozdravljeni

Do sedaj sem vedno uporabljal tale šampon:
Slika

Ampak se mi zdi, da nekako nima več tistega pravega leska(voska), kokr ga je včasih imel(premalo voska), pa me zanima, če je poznate kaki dober šampon z voskom

Ne pričakujem čudežev pri takih stvareh, pa vendar, vsaj da se malo voda odbija.

seveda, je lahko tudi malo dražj.
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 So jun 16, 2012 11:27 am

Danes kupil tole zadevco, in jo pravkar nanesel na avto

Upam da z rokavicami delate z vsem kar je v zvezi z nano tehnologijo namreč nano delci grejo skozi kožo v telo in cela svetovna znanost ne ve kaj se dogaja z njimi pod kožo .......... lahko da se res nič ne zgodi al pa noben ne ve točno.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 So jun 16, 2012 11:53 am

106 je napisal/-a:

Upam da z rokavicami delate z vsem kar je v zvezi z nano tehnologijo namreč nano delci grejo skozi kožo v telo in cela svetovna znanost ne ve kaj se dogaja z njimi pod kožo .......... lahko da se res nič ne zgodi al pa noben ne ve točno.

Hmm, a ne gre potem tudi skozi rokavice? :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 16, 2012 11:54 am

106 je napisal/-a:

Vsekakor.
Ko sem videl kaj se je zgodilo z rumenim aplikatorjem s katerim sem nanašal Wolf's rim shield se samo :shock: :shock:
Aplikator je čez noč "pojedlo" in je razpadel na tisoče koščkov ko sem ga prijel v roke. :huh:

Moram poiskat slikco.

Tako, da od zdaj naprej bom od teh nano stvari uporabljal le Nanolex za stekla (seveda v rokavicah).

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared So jun 16, 2012 11:56 am

106 je napisal/-a:

Mal me strašiš veš. :o
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc So jun 16, 2012 12:23 pm

at least i will die happy
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 So jun 16, 2012 12:52 pm

dbsquared je napisal/-a:
106 je napisal/-a:

Mal me strašiš veš. :o

Če pa tak je .....zamisli si da dnevno delaš s tem al pa tud ljubitelsko tu in tam pa ,da se ti znova in znova pod kožo nalagajo raznorazni oksidi od titanovega ,cinkovega ,aluminijevega pa recimo baker ,srebro itd pa raznorazne izpeljanke na osnovi nafte katerih je v avtokozmetiki vse polno pa topila itd saj mogoče blagodejno vpliva to samo dokler je tehnologija nova jaz ne bi ravno zaupal pač preventivno rokavice gor skozi katere ti delci ne grejo pa rešeno ..... tak je blo tud z nekimi tabletami katere so ble za zdravje pred 20 in več leti top zdaj pa so kao rakotvorne ...... :huh:

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc So jun 16, 2012 1:04 pm

Tema na DW povezana z zdravjem.

http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=197468

Komentar direktorja nanolexa (če se ne motim je Dr. kemije..)

Hey guys,

we are aware of this topic and do the best we can to adjust our products permanently to be even safer (more on that below) - just a bit of input from our side regarding this topic:

In general the toxicity is closely connected to the ingredients and the solvent the particles are in.

Some nano-particles are known to be toxic and to cause cancer (like nano-silver) - these are usually not sold of course.

With carbon nano-tubes this might also be the case, but there are no products (I know of) that are sold to the public that contain them.

In general all the particles are tested before they are free for sale - in most consumer products you will find SiO2 particles (of course assuming you have a "real" nanotec system and not something that just looks like it as for example fluorocarbon-systems) or sometimes silicon(e)-particles which are safe -

of course we should admit that "safe" is relativ since we don't know the long-term (30-40 years) effects 100%

A lot of people mention asbestos in this context - but when it comes to this comparison I think one should take into consideration that we have much better research systems to assess potential risks today.

A few problems mentioned before are clearly mostly due to the solvents that contain the particles - in most cases you will have IPA/ethanol/water as the solvent of choice.

Of course there are no problems with water (and other VOC-free solvents).

When you have IPA/ethanol based products there is of course the risk of getting drowsy/dizzy but that is in no way linked to the particles - it's usually the steams of the solvents that cause these symptoms!

When you use for example our textile sealant for convertible tops (the only IPA-based product we still offer) you should always wear gloves (well you should ALWAYS wear gloves, no matter what you use) and the room should be very well ventilated - if that is the case there shouldn't be any problems.

One should also keep in mind that the particles remain on the surface as the solvent evaporates - they are not in the steams.

We have been trying to make our products safer regarding the solvents, which is why we have switched to VOC-free solvents whenever possible - if that was not possible (yet) we tried to switch from Propanol to Ethanol (which is much less aggressive to the skin and the steams are not as aggressive as well) which was successful in most cases (the Premium Glass Sealant and the Professional Paint Sealant are ethanol based since this spring).

This is quite an extensive topic and of course we will try to answer all your questions - I hope this brought a bit of light into the dark for now

If you have questions please feel free to approach me at any time!

Cheers, Florian

Komentar kemika v gtechniqu

following on from various posts on this forum regarding the health risks of products utilising nano technology I asked our senior chemist to shed a bit of light onto this issue. Here is his text:

"Gtechniq products are engineered using nanometric surface technologies. What this means is that we have been able to develop new types of surface products from polishes and preparations to functional coatings that utilise either nano-scale composite materials bound entirely within their ready to use formulation (ie there are no unbound nano composite particles in free circulation), or otherwise are able to make nano-scale manipulations and changes to the make up and geometry of the treated surface.

Our products present no greater risk to health than any traditional surface care products, whether these are made from natural or synthetic polymers. In many cases, our products present significantly reduced health risks for example by reduced application times, effort and stress, reduced volatile solvent content etc. Many of our advanced formulations are largely water-based (eg p1, c2 ready to use etc)

Some of our products (g1, c1, c4 & c5) work by physically manipulating and permanently altering the molecular structure at the surface of the substrate they are engineered to protect. This is what gives them their outstanding performance as in essence, they have become the functional surface of whatever they are applied to.

The risk of inhaling harmful nano particles is not relevant in the case of our products as there are no free “nano particles” in the bottle.

Some of our products do contain solvents which everyone will be familiar with and these are the only element in our range that would produce any health risks"

Res da dolgotrajnih efektov še ne poznamo in da je mogoče res vse rakotvorno itd.. kadar delam(o) s temi produkti je dobro met rokavice in pa prezračeno garažo. Pa treba met kanček zdrave pameti ane, da ne greš ravno snifat "nano" produktov. Edina posledica do zdej ki sem jo opazil je bila pri delanju z voskom (ročno nanašanje z dlanmi), ker si še par dni nisem mogel normalno rok oprat :) In pa ko sem rim shield (tisti ki ste z njim delali poznate vonj) premočno povohal takoj ko sem ga dobil in me je potem mal glava bolela par minut.. Drugih posledic (še) nisem opazil pa kar dosti delam z takimi produkti. Seveda se je pametno vprašat glede varnosti in upoštevat kako priporočilo glede rokavic itd, sam ne pa pretiravat zdej, ker bi že zdavnaj umaknil produkte s polic če bi bili tko škodljivi - mogoče jih pa še bodo kdo ve.
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 So jun 16, 2012 9:01 pm

ema na DW povezana z zdravjem.

http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=197468

Komentar direktorja nanolexa (če se ne motim je Dr. kemije..)

Sem prebral vmes sem sicer našel enga patrona kateremu je nanotehnologija po eni uporabi zaškodla in pravi takole.

after i detailed my car using a well known nano sealant i had one of the worst head aches iv ever had. I even made my girlfriend write down what i had used incase i had to go to hospital. Sounds stupid i know but it really was that painful. Now if i even smell the stuff it makes me feel ill. i cant say if it was the product or the fact i spent 12 hours doing the car, but it was the first and last time i will use it.

:lol:

No kakorkoli povsod se pacjenti najdejo.

Kar se pa tiče teh predstavnikov firm pa itak vsi pa ne glede al je doktor kemije al ne vlečejo na svoj mlin ....... jaz imam raje kaka taka mnenja od koga ,ko sploh ni iz te branže in govori nasplošno sicer bomo pa vidli kaj bo cajt pokazal ...... Jaz sem dolgo kolebal al naj dam v svoj zvarek nano al ne na koncu sem se odločil ,da ne tak da je vse naravno pa ravno tak dela :)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne jun 17, 2012 12:09 am

Silicijevi kristali so dokazano rakotvorni - bolj kot azbest! Imajo zoprno lastnost, da se škodljivi učinki pojavijo šele po nekaj desetletjih. Dovolj je že nekaj tedenska izpostavljenost (vdihavanje prahu), da se čez npr. 30 let pojavi zelo nevaren rak - maligni mezoteliom.
Jaz bi se bolj sekiral za masko kot za rokavice, ker je zadeva še precej bolj nevarna če jo vdihneš kot če se zažre v kožo. Ne pravim pa, da rokavice niso potrebne, ker so lahko potencialni škodljivi učinki seveda tudi na koži.

Razne glavobole bi jaz pripisal topilom, čeprav so čisto možno tudi posledica nano delcev. Sklepam, da ti lahko prosto prehajajo vse krvno-tkivne pregrade in tako lahko pridejo tudi v možgane. Če je kdo res zaskrbljen naj gre kak teden po večji izpostavljenosti razno razni nano kozmetiki v zdravstveni dom in si ga zdrka na mikroskop. Zarodne celice v testisih so zelo občutljive in bi se lahko tam kaj najprej pokazalo.

Uporabniški avatar
dennis18
Nov uporabnik

Napisal/-a dennis18 To jun 19, 2012 8:55 am

dbsquared je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:Slika

najdeš v lelerku, bauhausu, citi parku..

Danes kupil tole zadevco, in jo pravkar nanesel na avto. Tale gel naredi gumo veliko bolj črno in ji doda "moker" videz. Veliko boljše od "Armorall" spreja oz. pene, ki sem ga/jo uporabljal prej. Priporočam!

Kolko je cena tega?

Jaz sem pred tem vedno uporabljal sonax-ovo zadevo, mislim da je bil 5l kanister (cca 35€), je pa bil tudi moker videz na gumah...cca 14 dni se je svetlo v suhem oz. do prvega dezja :D

Uporabniški avatar
MSrougeZX
Novinec

Kraj: Lendava

Napisal/-a MSrougeZX To jun 19, 2012 10:13 am

cena tega je v Intersparu okoli 8€.
Laguna coupe 2.0 dci 2013
C4 Cactus Shine 1.2T 110 2018
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov