Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Katero avtokozmetiko uporabljate? (čistila, polirne past

Napisal/-a dbsquared Če sep 13, 2012 3:56 pm

Skubic je napisal/-a:
dbsquared je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:sam jst mam še zmeraj rajši premaz s silikonom na pnevmatikah kot glicerin po celem avtu :)

Enako. Kaj pa če bi se takole vprašal: Bi imel raje glicerin po celi strani avtomobila, ali 10+ "fish eyes" efektov na novo barvani površini?!? :lol:

A mi lahko en strokovnjak razloži, kako lahko od tega, če ti mažeš gume na svojem avtu, pustiš sledi v lakirnici?? Pač se ne spoznam na te ličarske fore...

Baje, da se silikoni prenašanjo po zraku. Sam tudi nism vrjel, a ko sem videl na lastne oči ... še kr nism mogu vrjeti. :mrgreen:
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe sep 14, 2012 9:21 am

A pol tut use sosede proste nej ne mažejo plastik pa gum? Nekje sem ujel, da antisilikonsko čistilo pred barvanjem služi temu namenu, pol pa ne vem...

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Ne sep 16, 2012 12:05 pm

Skubic je napisal/-a:A pol tut use sosede proste nej ne mažejo plastik pa gum? Nekje sem ujel, da antisilikonsko čistilo pred barvanjem služi temu namenu, pol pa ne vem...

Prav si "ujel" ja. In pazi to. Z antisilikonskim čistilom smo premazali odbijač 2x ... ugani kaj ... spet so se pojavili. Uglavnm, zdej uporabljam glicerin in ne več od Turtle waxa - tire gel. Silikonov ni več. Tako, da je to za ziher krivec. ;)
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po okt 22, 2012 9:25 am

Pozdravljeni,
bom izkoristil kar to temo za uprašanje,kako se obnesejo polirne paste od auto magic'
lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po okt 22, 2012 10:41 am

Kakšno zadevo naj uporabim za pranje avta, predvsem na predelu do polovice vrat? Gre se namreč za tisto svinjarijo, ki jo od gum nameče na vrata, pa se hudič oreng zažre gor na barvo, seveda če avto bolj malo pereš :D. Sem zadnjič pral en avto z šamponom ki ga mam za pranje in nč kj ni šlo dol, potem sem pa vzel Tarco DH čistilo ki je za mušice, pa se je kr fajn poznal da gre lažje dol. Bi bla kaka boljša zadeva, bi pri tem pomagalo tudi tisto čistilo za zračno rjo, ko našpricaš pa pustiš en čas gor?

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Po okt 22, 2012 4:48 pm

Autosmart Tardis
ValetPRO Citrus Tar and Glue Remover

Ta dva sta po mojih izkušnjah še najboljša..

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe jan 25, 2013 9:41 pm

Včeraj na novo sprobana dva nova artikla Valet Pro citrus pre wash in Auto finesse qd, prvi občutek de best :).
Bi se pa dala dobit kaka litrca izdelkov iz zaloge na sliki :D. Več na ZS 8)

Slika

Uporabniški avatar
anze1
Nov uporabnik

Napisal/-a anze1 So feb 23, 2013 7:08 pm

Zdravo!
Mal sem pregledoval tole temo pa nisem našel konkretnega odgovora. Zanima me kako dobro zaščititi barvo na vozilu, katere izdelke (če se da z http://www.spoliraj.si/ ali pa da se da kupit kje v lj ali na dolenjskem) če bi kdo napisal cel postopek bi bil zelo vesel :D . Zanima pa me če pozna kdo kako dobro čistilo za plastiko in armaturo v notranjosti, pa ne mislim sprejev ampak res čistila ker se mi armatura že lima od sprejev :)
Zadnjič spremenil anze1, dne So feb 23, 2013 7:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Where there's a will, there's a way

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a jure1981 So feb 23, 2013 7:25 pm

za notri definitivno FAB ... imas na spoliraj.si

Uporabniški avatar
anze1
Nov uporabnik

Napisal/-a anze1 So feb 23, 2013 7:38 pm

jure1981 je napisal/-a:za notri definitivno FAB ... imas na spoliraj.si

Kokr sm tm gledal so sami neki premazi js bi rad najprej spucau ta nanos sprejev za armature dol od prejšnjega lastnika.
Se ti da postat link ali povedat ime izdelka :) ?
Where there's a will, there's a way

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= So feb 23, 2013 7:53 pm

Pa saj ti je poveda da izdelek najdeš na spoliraj.si
Ime izdelka je FAB (od Autobrite) in to je fantastično čistilo za plastike, notranjost avta... ;)

Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich So feb 23, 2013 10:57 pm

pa tepihe po hiši, sedežno garnituro, superge...

Ferdoo
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Ferdoo Ne mar 03, 2013 11:17 pm

Pozdravljeni

Mene pa zanima kaj mi svetujete za moj novi avto :)
Rabim šampon :) vosek nekaj za gume, stekla notranjost itd...

Avto je komaj star 3 mesece, sol iz avtomobila sem že spravo dol. :)
Avto sem že par krat opral v ročni avtopralnici ampak vidim, da je premalo samo ta visokotlačna pištola.
Zato mam namen kupit gobico šampon pač nek komplet za vzdrževanje avtomobila.

Prejšnji avto sem pral 2x na leto :) mi je bilo vse eno pleh je pleh pa še rabljenega sem kupo.
Sedaj pa mi ni vseeno :) prosim svetujte.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po mar 04, 2013 7:04 am

Najbolš,da si temo od grahovca brebereš potem pa sam ven izluščiš kaj boš nabavil.Ima lepo opisan postopek pranja...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po mar 04, 2013 11:45 am

Ferdoo: vzameš plastelin (kaj takega, kjer lahko za lubrikant uporabljaš vodo), greš v Mavrico ali kaj podobnega po izopropilni alkohol, ga zmešaš z vodo 1:1, nato pa kak F(inish)K(are) 1000p v dveh plasteh čez. Na isti način obdelaš še feltne in imaš avto zaščiten za cca. 4 mesece. Plus tega voska je, da je sintetičen in zato ni toliko občutljiv kot naraven - tega bi že prvič, ko bi ga v ročni avtopralnici špricnil z voskom, spravil dol. Ta bo ostal. Sicer, če si bil prej navajen avto prat 2x letno, potem obstaja velika možnost, da te bo zanos minil in boš zgornji postopek naredil samo enkat ali dvakrat.
Za čiščenje v ročni avtopralnici je treba biti hiter in učinkovit :) Vedro (bolje 2), rokavica iz ovčke ali tista iz Špara na špagete - za spodnjo polovico avta ena, za zgornjo polovico avta druga. Če boš vzel naraven vosek, potem moraš gledat za šamponom brez voska, pri sintetiki lahko vzameš tistega z voskom (s tem da ni treba potem pri spiranju špricnit čez tistega voska).
Za gume mazat je pa fajn stvar od Turtle waxa nek nano gel, ki ga imajo tudi v šparu - je obstojen pa imaš ga za dolgo časa. V primeru, da pa živiš kje, do kamor vodi makedam, pa tale turtle wax ni dober, ker se bo ves prah iz makedama gor prijel.
Razmisli tudi o korektorju barve, ki se ga dobi na servisih v tubici, da sproti popikaš luknjice od kamenčkov.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po mar 04, 2013 12:06 pm

thunderbolt je napisal/-a:Ferdoo: vzameš plastelin (kaj takega, kjer lahko za lubrikant uporabljaš vodo), greš v Mavrico ali kaj podobnega po izopropilni alkohol, ga zmešaš z vodo 1:1, nato pa kak F(inish)K(are) 1000p v dveh plasteh čez. Na isti način obdelaš še feltne in imaš avto zaščiten za cca. 4 mesece. Plus tega voska je, da je sintetičen in zato ni toliko občutljiv kot naraven - tega bi že prvič, ko bi ga v ročni avtopralnici špricnil z voskom, spravil dol. Ta bo ostal. Sicer, če si bil prej navajen avto prat 2x letno, potem obstaja velika možnost, da te bo zanos minil in boš zgornji postopek naredil samo enkat ali dvakrat.
Za čiščenje v ročni avtopralnici je treba biti hiter in učinkovit :) Vedro (bolje 2), rokavica iz ovčke ali tista iz Špara na špagete - za spodnjo polovico avta ena, za zgornjo polovico avta druga. Če boš vzel naraven vosek, potem moraš gledat za šamponom brez voska, pri sintetiki lahko vzameš tistega z voskom (s tem da ni treba potem pri spiranju špricnit čez tistega voska).
Za gume mazat je pa fajn stvar od Turtle waxa nek nano gel, ki ga imajo tudi v šparu - je obstojen pa imaš ga za dolgo časa. V primeru, da pa živiš kje, do kamor vodi makedam, pa tale turtle wax ni dober, ker se bo ves prah iz makedama gor prijel.
Razmisli tudi o korektorju barve, ki se ga dobi na servisih v tubici, da sproti popikaš luknjice od kamenčkov.

to so vsi koraki pomešani med seboj :) večina kvalitetnih šamponov že vsebuje vosek, pusti tiste voske ki jih imajo v avtopralnici, ker je nihova edina lastnost to da se avto po pranju lažje pobriše, nima nobene koristi pri sami zaščiti.

@ferdoo, povej še kolk si pripravljen dat za pripomočke in čistila, pa ti lahko kdo kaj sestavi, ker pranje avtomobila je zelo širok pojem in kaj hitro lahko z gobe in šampona prideš na 300eu pa tečno babo k te 3 ura čaka da avto opereš da lahko kam gresta:)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po mar 04, 2013 12:25 pm

pavlich je napisal/-a:to so vsi koraki pomešani med seboj :)

Seveda je logično (upam), da avto opereš preden začneš postopek s plastelinom in voskom. Pa (upam) da je jasno tudi to, da vosek, ki ga mimogrede špricneš na avto ali pa ga naneseš z avto šamponom ni in ne more biti primerljiv s tistim, ki se ga nanaša direktno prek aplikatorja. Kje je napaka? Večina šamponov že res vključuje vosek, ampak je izbira šampona tesno povezana s tem, kakšne vrste zaščita je na avtu - med drugim sem se tega naučil že tudi iz lastne malomarnosti :cry:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po mar 04, 2013 12:36 pm

Ne uporabljam nobene kozmetike,perem večinoma na roke vsaj enkrat na mesec,čez zimo bolj poredko,zaradi umazanije,ki jo povzroča taljenje snega (kupov snega).Zdaj ko sem ga malo opral na žetone,ker se temeljito pranje še ne splača (kupi snega,seveda),je ostalo nešteto temnih črt in črtic,kar so našpricala kolesa po karoseriji in pikice podobne rji (zagotovo pa ni rja).Hudičevo težko gre dol,tudi šamponiranje ne pomaga,kako tega hudiča spraviti dol (ker se lepo vidi na beli barvi)?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po mar 04, 2013 1:48 pm

Učiraj sem malo bolj spodobno spucal avto,bil je tudi moj precej popikan od zračne rje,uporabil sem pa odstranjevalec zračne rje od Wolfs-a rezultat odličen.Lahko pa tudi pa pumpi al pa v sparu nabaviš od sonax-sa.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Po mar 04, 2013 1:57 pm

thunderbolt je napisal/-a:
pavlich je napisal/-a:to so vsi koraki pomešani med seboj :)

Seveda je logično (upam), da avto opereš preden začneš postopek s plastelinom in voskom. Pa (upam) da je jasno tudi to, da vosek, ki ga mimogrede špricneš na avto ali pa ga naneseš z avto šamponom ni in ne more biti primerljiv s tistim, ki se ga nanaša direktno prek aplikatorja. Kje je napaka? Večina šamponov že res vključuje vosek, ampak je izbira šampona tesno povezana s tem, kakšne vrste zaščita je na avtu - med drugim sem se tega naučil že tudi iz lastne malomarnosti :cry:

ponavad je treba back to basics, marsikdo ne razume niti kdaj avto spereš kdaj pa našamponiraš :D
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost