Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Malo boljša polirka?

Napisal/-a mlacar Pe mar 16, 2007 12:19 pm

Pozdravljeni!

Iščem eno dobro polirko za okoli 150-200eur. Perlesova mi je vredu, pride 230eur, učas je bla še mal cenej, za okol 40.000 bivših, a zdj je šla mal gor. Kaj se da še dobit za ta denar?

LP

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe mar 16, 2007 1:04 pm

Nekje v vrhu so od sonaxa "nano" polirne; ne vem pa cene.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe mar 16, 2007 1:06 pm

INFINITI je napisal/-a:Nekje v vrhu so od sonaxa "nano" polirne; ne vem pa cene.

on misli tole :) (masino)
Slika

btw imas se vec taksnih profi polirk kot so Rupes, Bosch, Flex, Fein...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe mar 16, 2007 1:09 pm

MacTron je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Nekje v vrhu so od sonaxa "nano" polirne; ne vem pa cene.

on misli tole :) (masino)
Slika

btw imas se vec taksnih profi polirk kot so Rupes, Bosch, Flex, Fein...

:jao:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe mar 16, 2007 3:36 pm

Ko je že ravno govora o tem; a lahko nekdo napiše kera polirna pasta je taka, da je neki vredna in kje se jo dobi? Hvala.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe mar 16, 2007 4:28 pm

Slika

Pazi obstaja groba fina srednja... Na prodajnem mestu ti bo povedal kako pa kaj. Načeloma malo bol groba za praskice pa te stvari potem pa zadaj s fino do sijaja in to je to...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe mar 16, 2007 5:41 pm

mene pa zanima kje je tista firma ki avte polira in baje da res naredijo ful u nulo pa pol dobis tudi nekaj garancije na poliranje..ne vem 1-2 leti...
LP ;)
Slika

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po mar 19, 2007 9:18 am

jaz sem kupil perlesovo (V Obiju....so malo zaje...s ceno pa sem jo dobil še za bivših 45 jurjev)...potem pa je takoj tekla popravljat ceno na (mislim da) 51 jurjev.

Vse ostalo (Vsaj kar sem gledal) je občutno dražje!

Polirne paste...če je že govora o njih...ja od automagica so OK, jaz sem si zdaj nabavil od Menzerne (ostale zadeva pa imam vse od Automagica)- z njo polirajo vagne v Mercedesu (predno jih dajo v prodajo)..tako da si veliko obetam od nje :)....uporbljajo jih tudi pri Autofinishu - v trzinu.

Vendar je predvsem problem pravega načiina poliranja...to ja je umetnost....zdaj upam da mi letos uspe. Lani sem se lotil zadeve s flekdarso (Seveda z možnostjo nastavitve obratov), samo nisem vedel par zadev okoli poliranja oz. polirnepaste...letos upam da bo zadeva z več uspeha (prava polirka, prava pasta, pravi polirni tamponi...malo več informacij)...bomo videli :)

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po mar 19, 2007 1:11 pm

Hvala vsem, verjetno bom vzel kaj perlesovo.
Še par prašanj:

Kje se da kupt robo od Menzerne? Kje oz. kakšne polirne tampone/diske vzet, kolk se jih sploh rabi? Na kolk časa jih je potrebno menjat?

LP

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent To mar 20, 2007 9:20 am

En3r6y ...ti kar kupi perlesovo, pa se bova zmenila za eno poliranje - vsak na svojem - in na koncu za primerjavo rezutatov :)

Menzerno lahko kupiš zgolj v Autofinish-u v Trzinu (dokler jo sploh še hočejo prodajat - ker je rekel da bojo nehali)...pride pa 6 jurjev za 1 liter flašo (jaz sem vzel finish..ker obstoja še groba, samo se mi zdi da se je skoraj ne rabi, pa tudi grobo pasto imam od Automagica).

Gobice: Jaz sem jih nabavil od Scholla...prodaje pa jih zastopnik za Automagic...telefon: 041 672 228 Matjaž..če želiš pa ti lahko pošljem tudi cenik za Scholl in Automagic (sporoči na mail: 30.vincent@gmail.com)..oz. kdorkoli jih želi.

Sam sem kupil polirni podstavek (mehka različica - soft), oranžno polirno gobico (170 mm), ovčko (170 mm). črno gobico za nanšanje voskov oz. končnih zadev.

Bom pa štartal...poliranje z oranžno gobico ter Meznerno pasto, ter nato še enkrat čez ista pasta ter ovčka (za visok sijaj).

Za finiš pa imam trenutno na lagerju: najprej BC-2, potem čez Liquid GLass, nato predvidevam da bom dal vosek (imam ga od Turtle wax..zaenkrat bo) ter na koncu Banana Magic (od Automagica).

Letvice pa bom namazal z 'For Ever Black'...pa eno zadevo sem kupil v L'eclercu za spodnji del črne palstike.

Toje zaenkrat to....je pa treba upoštevat...230 EUR polirka, paste 100 EUR, gobice 100 EUR :?

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Napisal/-a T-Man To mar 20, 2007 4:11 pm

@vincent: kje si kupil 'forever black' za plastične dele namazat? ebay?

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To mar 20, 2007 4:24 pm

A mi lahko kdo razlozi kaksna je razlika med masino za 5 jurjev v obiju in tisto ki je 300 evrov????

Razen tega da se pri drazji nastavljajo vrtljaji :?

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar To mar 20, 2007 6:15 pm

vincent je napisal/-a:En3r6y ...ti kar kupi perlesovo, pa se bova zmenila za eno poliranje - vsak na svojem - in na koncu za primerjavo rezutatov :)

Menzerno lahko kupiš zgolj v Autofinish-u v Trzinu (dokler jo sploh še hočejo prodajat - ker je rekel da bojo nehali)...pride pa 6 jurjev za 1 liter flašo (jaz sem vzel finish..ker obstoja še groba, samo se mi zdi da se je skoraj ne rabi, pa tudi grobo pasto imam od Automagica).

Gobice: Jaz sem jih nabavil od Scholla...prodaje pa jih zastopnik za Automagic...telefon: 041 672 228 Matjaž..če želiš pa ti lahko pošljem tudi cenik za Scholl in Automagic (sporoči na mail: 30.vincent@gmail.com)..oz. kdorkoli jih želi.

Sam sem kupil polirni podstavek (mehka različica - soft), oranžno polirno gobico (170 mm), ovčko (170 mm). črno gobico za nanšanje voskov oz. končnih zadev.

Bom pa štartal...poliranje z oranžno gobico ter Meznerno pasto, ter nato še enkrat čez ista pasta ter ovčka (za visok sijaj).

Za finiš pa imam trenutno na lagerju: najprej BC-2, potem čez Liquid GLass, nato predvidevam da bom dal vosek (imam ga od Turtle wax..zaenkrat bo) ter na koncu Banana Magic (od Automagica).

Letvice pa bom namazal z 'For Ever Black'...pa eno zadevo sem kupil v L'eclercu za spodnji del črne palstike.

Toje zaenkrat to....je pa treba upoštevat...230 EUR polirka, paste 100 EUR, gobice 100 EUR :?

Hvala za razlago!

p.s.: imaš mail!

LP

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr mar 21, 2007 7:03 am

T-Man je napisal/-a:@vincent: kje si kupil 'forever black' za plastične dele namazat? ebay?

edini ki so mi ga bili sposobni dobavit so bili va Avtofinishu v Trzinu...pri njih sem kupil tudi Liquid Glass finish...ki ga prav tako ne dobiš nikjer.

samo kriza je v tem ker je ta roba pri nas vsaj 2 x držja kot v USA...podobno je z Auto Magic-om.

samo....če hočeš imet....je.bat ga :) pač plačaš....saj mamo dober standard :?

Urber
Nov uporabnik

Napisal/-a Urber Sr mar 21, 2007 8:15 am

Lep pozdrav !
Ali mi lahko kdo pove, kje se da kupiti avtokozmetiko od 3M in kakšne so vaše izkušnje z temi izdelki ?

Hvala

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Sr mar 21, 2007 8:51 am

Urber je napisal/-a:Lep pozdrav !
Ali mi lahko kdo pove, kje se da kupiti avtokozmetiko od 3M in kakšne so vaše izkušnje z temi izdelki ?

Hvala

Veliko izbiro imajo v Glaso v Trzinski industrijski coni!
http://www.glaso.si/

LP Luka
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost