Njaprej sem šel v nakup polirnega stroja, po priporočilih nekaterih na forumu, sem zvel polirni stroj Einhell iz bauhausa, cena je bila se mi zdi da okoli 60 evrov. To je tisti ko je podoben brusilki, z nastavitvijo obratov od 1000 do 3000. Potem sem nabavil SILCO polirno pasto, srednjo in finish.
Žal slik stanja laka pred poliranjem nisem naredil, ampak če opišem stanje, avto je letnik 10/2002, imel je dokaj dobro ohranjen lak, razen risov od pranja, tistih krožnih sijev, nekaj hologramov... Skratka nekako srednje kontaminiran lak... V senci zgledal ok, na soncu pa bolj slabo.
No prejšni teden sem se lotil poliranja. Najprej seveda temeljito spral avto, ter ga posušil z jelenjo kožo. Nato pa se najprej lotil pokrova motorja. Opazil sem, da niti ni tako lahko delo, saj mi je polirko kar trgalo iz rok in mi je preskakovala po površini.
Tako sem vprašal za nasvet tu na forumu in nekdo mi je prijazno povedal, da naj tampon malo navlažim in poizkusim z občutkom držat in premikat. Tako sem storil in šlo je res odlično. Najprej seveda cel avto s srednjo.
Ko sem ga spral, je na soncu bilo videt nekakšne holograme, tistih risev od pranja (podobno pajčevini) pa ni bilo več. Nato sem postopek ponovil z finishom proti hologramov in rezultat je takšen:
Na koncu sem na hitro povoskal Automagic banana voskom in rezultat je takšen: