Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Priprava za temeljito pranje

Napisal/-a PIKSNA007 Ne maj 16, 2010 11:13 am

No, ker sem ravno avto na novo pobarval in me skrbi zdaj vsaka praskica na avtu, me zanima kateri pripomočki so najboljši za pravo in temeljito pranje avta.
Kar me najbolj zanima je na kaj moram biti pozoren pri nakupu prave gobe (da ne pušča ris na avtu), prave krpe za brisanje avta, prava čistila, itd.
Do zdaj sem pral avto pri šublju, če slučajno kdo pozna, in me malo skrbi tista krtača, ker vsi perejo cel avto s tisto krtačo (vključno z feltnami) in me skrbi da ostanejo kakšni mali delci na krtači in tako si bom spet naredil polno risov po avtu.
Zato sem se odločil da bom od zdaj naprej tja šel samo zaradi štrajfiksa za spiranje avta, našamponiral, ter umil ga bom pa raje kar z gobo in svojimi čistili.
Tako da me res zanima kaj priporočate da kupim da bom avto čim lepše ter pravilno opral. Najbolj me zanimajo seveda pripomočki, kot sem že omenil malo prej, goba, čistila itd. Če pa še kdo ve katera čistila so primerna za usnje ter armaturo pa lahko še to omeni. :)
Se opraviičujem če je taka tema že kje, vendar me res samo to zanima. Pa da ne bo pomote, poliranje tu ne pride v poštev, ker za to pa res nisem ravno izurjen :P
Hvala za vse nasvete in pomoč že v naprej.

LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Ne maj 16, 2010 11:27 am

Moji predlogi - vse to tudi sam uporabljam

šampon
http://www.elitecarcare.co.uk/dodo-juice-born-to-be-mild-shampoo-250ml.php?manufacturers_id=47

rokavica za pranje (lahko greš tud v špar in jo imaš za 5€, tisto z "špageti")
http://www.elitecarcare.co.uk/eurow-100-ultra-plush-sheepskin-wash-mitt.php?manufacturers_id=35

brisača za sušenje
http://www.elitecarcare.co.uk/product_info.php?products_id=606

čistilo za feltne
http://www.elitecarcare.co.uk/bilberry-safe-wheel-cleaner-1-litre.php?manufacturers_id=52

to je samo par izdelkov, izbira je OGROMNA, malo tudi pobrskaj po temah v avtokozmetiki kjer smo že kar precej povedali o šamponih in pranjih itd..

kako se pa dobro avto opere pa si lahko tukaj prebereš

http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=16&t=55

lp :D
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne maj 16, 2010 1:38 pm

Prvo hvala za odgovor. Zanima me samo še to ali mora biti tista rokavica nujno iz ovčje kože, mislim ali je to najboljša ter ali ni boljše za brisanje jelenja koža? Ali tista krpa ne pušča ris? Pa kakšna je to sploh krpa, kako vem da je prav za ta namen oz. kako vem katero kupiti, da ne bom slučajno kakšno ki mi bo na koncu rise pustila čez celi avto?

LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Ne maj 16, 2010 1:57 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Prvo hvala za odgovor. Zanima me samo še to ali mora biti tista rokavica nujno iz ovčje kože, mislim ali je to najboljša ter ali ni boljše za brisanje jelenja koža? Ali tista krpa ne pušča ris? Pa kakšna je to sploh krpa, kako vem da je prav za ta namen oz. kako vem katero kupiti, da ne bom slučajno kakšno ki mi bo na koncu rise pustila čez celi avto?

LP

Rokavica je lahko ta iz ovčje kože, ali pa tako kot sem rekel tista iz špara ki ima špagete, point tega je da razne nvem kamnčke ali ostalo nesnago ki bi ti lahko opraskala avto "potegne" vase oz v notranjost rokavice in tako zmanjša možnost nastanka novih prask. Pri gobi recimo ti tist kamenčk ostane na površini gobe in ga vlečeš po laku.
Upam da razumeš kaj čm povedat :D

Z brisačo je podobna zadeva, poleg tega zadrži v sebi veliko več vode kot pa jelenja koža.

Vedet moreš tud da z vsakim pranjem povzročaš nove rise, z "pravilnim" pranje in dobrimi proizvodi nastanek novih risov zreduciraš na minimum.

še en link da ti bo bolj jasno o čem govorim
http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=4637

in pa filmčk da vidš kako to zgleda vse
http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=168552
Poliranje by Grahovc

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne maj 16, 2010 2:05 pm

A lahko samo še nekaj vprašam. Tiste artikle ki si mi jih v prvem poustu prilepil, si jih ti kupil prek te strani ali se jih da tudi v slo kje dobiti (to gre bolj za tisti šampon za avto in felne). Še vedno mi pa nisi povedal kako vem katera je prava brisača za sušenje ko jo bom šel kupovat :D Drugače pa res še enkrat hvala za vse odgovore in pomoč :)

LP

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Ne maj 16, 2010 2:46 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:A lahko samo še nekaj vprašam. Tiste artikle ki si mi jih v prvem poustu prilepil, si jih ti kupil prek te strani ali se jih da tudi v slo kje dobiti (to gre bolj za tisti šampon za avto in felne). Še vedno mi pa nisi povedal kako vem katera je prava brisača za sušenje ko jo bom šel kupovat :D Drugače pa res še enkrat hvala za vse odgovore in pomoč :)

LP

Ja to sem jaz prek te strani kupil. V sloveniji pa lahko poskusiš kontaktirati uporabnika CSF, verjetno ti tudi on lahko kaj priskrbi.
Jaz imam tiste brisače gori na linku, modre in sem z njimi zadovoljen. V sloveniji jih v prosti prodaji ne dobiš, tako da še enkrat - obrni se na csfja :)

Če pa še kaj rabiš pa povej :D
Poliranje by Grahovc

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Po maj 17, 2010 10:26 pm

No danes sem malo gledal, malo tu malo tam, in sem našel samo rokvico za pranje, vendar ni bila iz ovčje kože, ampak iz enega drugega tekstila (mela je tiste špagetke), samo me malo skrbi a če ni iz ovčje kože lahko popraska kaj barvo?
Drugače sem pa še malo gledal za šamponi za avto in se nisem znal odločiti ker je dober :D vem sem komplikator ane, samo me res skrbi nova barva.
Gledal sem šampon od sonaxa, a kdo ve a je dober?
Zanima me pa tudi če slučajno kdo ve kje bi lahko dobil tisto krpo za brisanje avta, ki je prav namenjena temu in ne pušča nobenih ris na avtu, ter seveda da bi se dala dobiti v sloveniji?
Hvala za vso pomoč že v naprej.

LP

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po maj 17, 2010 10:41 pm

Od Sonaxa sem imel enega z voskom in enega brez.Noben ni slab, ni pa nevemkaj.
Najbolj sem bil zadovoljen z enim od firme Nigrin, ki pa se ga pri nas žal več ne dobi.Je bil pa kar drag.Zanimivo pri tistem šamponu je bilo, da se ni skoraj nič penil, ampak avto je bil z njim odlično opran.
Sedaj pa uporabljam šampon od Petrola z učinkom odbijanja kapljic in sem tudi zelo zadovoljen.Barva se lepo sveti in voda bolje odteka z avta.Pa še cena ni pretirana in na vsaki pumpi ga dobiš.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To maj 18, 2010 7:55 am

@PIKSNA007 : v trgovini, katere link ti je dal grahovc, imaš veliko robe. Brisače lahko iščeš z iskalnikom (towel) in boš videl, da jih je veliko. Fajn je, da je malo večja, odločit se moraš pa sam. Kupovanje v tej trgovini je brez težav, sem tud sam naročil že in je roba prišla prej kot v enem tednu.
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To maj 18, 2010 8:01 am

Najboljše je prati avto z krtačo, ker v gobi so lahko kamenčki in potem imaš lahko lepe grafite po avtu.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To maj 18, 2010 8:10 am

@BBS da ne boš mislil, da si s krtačo kaj profitiral, še posebaj ne s tisto na samopostrežnih avtopralnicah ;) Grahovec je zelo lepo napisal.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To maj 18, 2010 8:42 am

=ZiAn= je napisal/-a:@BBS da ne boš mislil, da si s krtačo kaj profitiral, še posebaj ne s tisto na samopostrežnih avtopralnicah ;) Grahovec je zelo lepo napisal.

Lp

:D

Mislil sem nekaj takega, podobno imam sam, samo da ima manjše konice in bolj goste

Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To maj 18, 2010 8:59 am

tale krtača je tabolš za črn avto prat :D, po moje isti šmorn al pa mau drgač k avtomatska avtopralnca :lol:

Adamle
Nov uporabnik

Napisal/-a Adamle To maj 18, 2010 3:12 pm

poglej še za kozmetiko AutoMagic.
šamponi, čistila, premazi so zelo kvalitetni. rang kar tistega kar si videl na tisti strani, s tem da je dosti področnih zastopnikov (jaz tudi, če želiš pm).
roba iz tujine dostikrat na koncu pride dražje kakor pri nas, pri isti kvaliteti narejenega;)

če želiš, lahko vso robo dobiš tudi pri meni. pošlji pm pa se zmeniva.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny To maj 18, 2010 8:53 pm

moje današnje temeljito pranje .....
avto spral z šlauhom in pištolo, v vedro do 3/4 nalil vode, dodal 2,5 zamaška Sonax avtošampona, do vrha nalil vode da se fajn zapenlo, avto še enkrat dobr spral, te pa gasa z gobo iz špara :D. Za felge spucat sm še pa zadnjilč uporabu uno krtačo za notranjost flaš pucat, zadnjič zato, ker je štil odletu :D. Mam nagledan nekej novga, tk da zdj bo pa res treba nabavt :D, pa gobico z unimi špageteki al kaj so že :).
Avto nato obrisu z eno coto podbn skor jelenovi koži, sm deluje tk k velur, ampak super briše, gume pa spodne dele odbijačev pa še notranje blatnike kolker se pač da pa premazu z mešanco glicerin voda 1:1-1.5, mazal pa z tako gobico k je za pranje, sem kr od one za pranja že nekej cajta nazaj stran odrezu :D.
Pa vedn bl opažam kk je avto potrebn plastelinanja, pa poliranja tud 8)

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 To maj 18, 2010 10:30 pm

No ravno danes sem avto opral z novimi pripomočki in to so avtošampon sonax, sonax brisača za brisanje, tisto rokavico z špagetki :D, ter gobo za felne, ter sonax za platišča. Se mi zdi da mi je zelo lepo ratalo oprat avto, ris pa tudi ni nobenih, tako da razultat, ki sem ga želel sem dosegel :D
Slike si pa lahko pogledate v moji temi, kaj je ratalo po pranju ;)
Drugače pa hvala vsem za nasvete in pomoč.

LP

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr maj 19, 2010 6:42 am

Ki si pa kupo uno rokavico z špagetki pa kolk je bla?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr maj 19, 2010 8:55 am

ma js teh špagetkov u šparu še svoj dan nism nkol vidu, pa vedn grem čez tist oddelek
vidu pa pr Silco-tu gobo na eni strani goba kot z neko mrežo na drugi pa špagetki cena ap se mi zdi da 7,83eur
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov