Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Čiščenje nalepk

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 12:54 pm

Me zanima, s čim bi bilo najbolje očistit lepilo od reklamnih nalepk s pločevine? Sem dala na avto ene reklamne napise od firme, pa bi jih zdaj rada odstranila, ker mi je preveč načečkano. Eno sem že uspela odlepit, ampak je ostalo lepilo gor, ki ga nikakor ne morem očistit. Poskušala sem že par načinov - alkoholni robčki, alkohol, pa nič ne gre, niti malo. Danes grem do FD avtodeli, upam da bodo kaj imeli, drugače pa poskusim še v trgovini z barvami. Ampak se bojim, da bi pleh kaj poškodovala s kakšnimi agresivnim sredstvi.
Ja - pa ne mi predlagat, da uporabim fen, ker nimam v garaži elektrike, iz stanovanja pa tudi ne bi vlekla ven. Pa še fen je precej zanič.
Če ima kdo kakšen pameten predlog mogoče..... hvala.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Sr jul 28, 2010 12:58 pm

Fen + antisilikon (čistilo, podobno kot white špirit).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 1:04 pm

a se dobi v trgovinah z avtodeli ali v trgovinah z barvami? namesto fena je pa najbolj, da čakam na sonce.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jul 28, 2010 1:11 pm

probej z bencinom ali pa acetonom, vendar pri acetonu pazi da ne poškoduješ barve, probaj tudi z kakim megliotom in kako mehko krpico pa mal podrgneš
za vsako stvarjo se bo morda poznale kake lisice, kar gre z pasto stran

z Super Tarco-m ki je podobno kot Meglio, vendar bolj močno, sem očistil lepilo od vinjete, pač treba malo podrgnit pa je to to, ker pač delaš na barvi, se tega ne počne na soncu pa ne smeš tega dolg pustit na avtu, pač sproti izbrišeš z mokro krpo

drot1625
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a drot1625 Sr jul 28, 2010 2:10 pm

Včasih pomaga tudi WD 40 .

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 2:14 pm

iščem kej takega, da mi ne bo treba potem polirat. o acetonu sem brala, da je treba potem polirat... WD po mojem ne bi smel škodit....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jul 28, 2010 2:20 pm

Jaz sem uporabil avto čistilo za katran ipd, pa gre vse super dol
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jul 28, 2010 2:23 pm

MajaI je napisal/-a:iščem kej takega, da mi ne bo treba potem polirat. o acetonu sem brala, da je treba potem polirat... WD po mojem ne bi smel škodit....

Poskusi jedilno olje,brez zajebancije veliko stvari se,da očistit z jedilnim oljem.Pa ni važno al je zvezda al pa katero drugo :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 2:24 pm

INFINITI je napisal/-a:Jaz sem uporabil avto čistilo za katran ipd, pa gre vse super dol

grem danes do trgovine, pa upam, da dobim kaj takega. včeraj so mi pred nosom zaprli.

p.s. lepa slikica, sploh una desna :D

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 2:26 pm

seat je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:iščem kej takega, da mi ne bo treba potem polirat. o acetonu sem brala, da je treba potem polirat... WD po mojem ne bi smel škodit....

Poskusi jedilno olje,brez zajebancije veliko stvari se,da očistit z jedilnim oljem.Pa ni važno al je zvezda al pa katero drugo :D

hmm... jedilno olje, to bo pa res treba sprobat. tud če bo masten, itak mora pol v pralnico, ni bil že dolg. sprobam še to, pa javim. res so en hud lim gor dal, niti pikice ne spravim dol.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jul 28, 2010 2:28 pm

točno tako, jedilno olje odlično odstrani tudi smolo ki jo je tudi težko odstranit.
nikar pa ne čisti lepila z nitro redčilom!
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr jul 28, 2010 2:30 pm

Poiskusi še izopropil zmešan z vodo v razmerju 1:1
Sicer je to bolj za odstranjevanje voskov in podobnega s***ja a mogoče bi šlo lepilo tudi dol.Seveda je potem fajn,če avto zaščitiš z katerim trdim voskom,ker ta izopropil nese dol ves vosek in podobno zaščito laka.
Ja nitro razrečilo in pa bencin ne uporabljat.No seveda tudi pri alkoholih ne pretiravat in ne smeš z vso silo drgnit po laku.Olje in razni alkoholi delujejo že če na rahlo pritiskaš na lak vsako trdo drgnjenje pa ni priporočljivo,ker lahko lak poškoduješ in imaš potem matirane lise na laku.Vsekakor pa bi ti svetoval,da daš pol avto spolirat kakemu mojstru,ki to obvlada in bo avto kar sijal.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 6:10 pm

Ok, sem zrihtala. Najprej sem sprobala z oljem, pa ni šlo najbolje, bi trajalo zelo dolgo, ker je kar velika površina. Tako da sem kupila čistilo za katran in je šlo super vse dol, pa še polirat ga ne bo treba. Pa tudi prodajalec v trgovini ni vedel, da bi to mogoče pomagalo, tko da še dobro, da obstaja forum ;)

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr jul 28, 2010 6:15 pm

Me veseli da ti je ratalo, zdaj bi bilo dobro da ga vsaj malo zaščitiš s kakšnim voskom, magari sonaxovim tekočim voskom ali pa z tem
http://www.mimovrste.com/artikel/3420277732/q=3m/zascitni-premaz-3m
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če jul 29, 2010 6:56 am

Sem ga peljala v pralnico na temeljito pranje z voskanjem. Nič ne izgleda, da bi bilo treba kej voskat, pa razmišljam, da bi ga najprej spolirala s pasto za praske, ker se jih je že kar nekaj nabralo (takih majhnih). Pa mogoče potem z voskom. Hvala za link.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jul 29, 2010 8:51 am

MajaI je napisal/-a:Ok, sem zrihtala. Najprej sem sprobala z oljem, pa ni šlo najbolje, bi trajalo zelo dolgo, ker je kar velika površina. Tako da sem kupila čistilo za katran in je šlo super vse dol, pa še polirat ga ne bo treba. Pa tudi prodajalec v trgovini ni vedel, da bi to mogoče pomagalo, tko da še dobro, da obstaja forum ;)

No evo - super ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost