Stup0 je napisal/-a:Sicer je že veliko napisanega o poliranju vozil, nikjer pa nisem našel strnjenih nekaj nasvetov.
Za vas imam nekaj vprašanj:
- Nekateri polirajo samo z eno polirno pasto, drugi uporabljajo različno grobe - kako se v praksi pozna, če se pri poliranju uporabi eno ali več polirnih past? Kakšna je razlika, če uporabiš polirno pasto za 3€ ali za 20€?
paste so različnih grobosti. Bolj groba odstrani več prask. Za grobo pasto obvezno še z fino čez da imaš lep finiš brez hologramov. Pasta za 20€ nima fillerjev in je narejena za poliranje in ne mazanje. Uporabi menzerno, 3m, wolf chemicals...
- Je bolje polirati s strojčkom ali ročno? Nekje sem zasledil, da je treba biti pri poliranju s strojčkom precej pazljiv, ker lahko poškoduješ barvo.
če hočeš karkoli narediti poliraj s strojčkom. Če nimaš ravno dveh levih rok ne boš naredil škode. Pazi le na temperaturo laka in hitrost polirke, ter na robovih malce pazi ker tam je najtanjši lak.
- Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu polirnega strojčka?
da ima soft start, obrate od 1000 (ali manj) do 2500-3000 in pa elektronsko regulacijo obratov (da ohranja obrate pod pritiskom)
- Se pri ročnem poliranju najbolje odnese vata, ali kakšna bombažna krpa?
mikrofibra krpa ali aplikator. Vata je za umivanje obraza.
- Po končanem pranju naj bi uporabil plastelin - kaj plastelin odstrani, ali je dober vsak?
plastelin ti očisti lak svinjarije ki se "zažre" v lak. Katran, leteča rja.. In ne ni dober vsak...lahko ga dobiš pri CSF, cena mislim da je 10€ za 100g in ga imaš dovolj za kar nekaj avtomobilov.
- Kje je najbolje kupiti izdelke za poliranje, oziroma v kateri trgovini imajo veliko izbire (ebay odpade)?
csf.si oz. uporabnik CSF na temu forumu
- Ali je potrebno po končanem poliranju še kako dodatno zaščititi lak? V trgovini sem opazil tudi vosek - kako se ga uporablja, kakšen je učinek?
ja po poliranju je treba še lak zaščititi. Lahko uporabiš sealant ali vosek. Preprosto naneseš na lak z aplikatorjem, pustiš nekaj časa in obrišeš dol. Bolj kvalitetni voski ali sealanti zdržijo po več mesecev.
- Ali je res, da barva postane bolj bleda na vozilu, ki je bilo npr. pred 3 leti polirano, kot na tistemu, ki ni bilo nikoli polirano?
to so buče, vsaj kolikor jaz vem. Če je barva kot taka že nagnjena k bledenju bo bledela če je bila polirana ali pa ne. Tukaj lahko kakšen izkušen avtoličar več pove
Stup0 je napisal/-a:- Nekateri polirajo samo z eno polirno pasto, drugi uporabljajo različno grobe - kako se v praksi pozna, če se pri poliranju uporabi eno ali več polirnih past? Kakšna je razlika, če uporabiš polirno pasto za 3€ ali za 20€?
Stup0 je napisal/-a:Je bolje polirati s strojčkom ali ročno? Nekje sem zasledil, da je treba biti pri poliranju s strojčkom precej pazljiv, ker lahko poškoduješ barvo.
Stup0 je napisal/-a:Kje je najbolje kupiti izdelke za poliranje, oziroma v kateri trgovini imajo veliko izbire (ebay odpade)?
Stup0 je napisal/-a:Ali je res, da barva postane bolj bleda na vozilu, ki je bilo npr. pred 3 leti polirano, kot na tistemu, ki ni bilo nikoli polirano?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov