Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

ghandaed
Stalni uporabnik

razkužilo za klimo

Napisal/-a ghandaed To apr 12, 2011 12:16 am

Iščem eno močno antibakterijsko razkužilo za ventilacijo v avtu. :idea: Kadar preklaplja med zunanjim in ohlajenim zrakom (avtomatska klima) namreč zelo zasmrdi po zatohlem. :evil: Avto sem že peljal na pooblaščen servis, vendar je stvar zalegla samo za nekaj dni. Potem se je smrad spet vrnil - zato iščem nekaj močnejšega :idea:

Ve kdo, kje bi lahko kaj takega kupil?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: razkužilo za klimo

Napisal/-a GorazdO To apr 12, 2011 12:52 am

Če še nisi menjaj kabinski filter in razkuži uparjalnik (tam je največ smrdeče zalege); priporočam razpršilo s cevko - naredi peno, ki se počasi scedi dol; tisti sprayi, ki jih sprožiš v notranjosti in pustiš 10 minut laufat... po mojih izkušnjah ne delujejo.

razkužilo dobiš v vsaki avto štacuni; nazadnje sem uporabil enega iz Leclerka in je bil ok.
Uparjalnik je navadno takoj za ventilatorji (vmes je prej omenjeni kabinski filter).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To apr 12, 2011 8:31 am

Kabinski filter je bil menjan, kaj so pa na servisu špricali pa ne vem :(
Bom probal tistega iz leklerka. Še kaka ideja? :idea:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So apr 16, 2011 7:07 pm

Razkužilo, ki sem ga kupil v Leclercu ne pomaga. :cry:
Ve kdo, kje bi lahko kupil kakšno močnejše razkužilo? MI ni za dajat 25 eur na pooblaščenem servisu za njega. Bom zelo hvaležen za kakršen koli info :)

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So apr 16, 2011 7:52 pm

ghandaed je napisal/-a:Razkužilo, ki sem ga kupil v Leclercu ne pomaga. :cry:
Ve kdo, kje bi lahko kupil kakšno močnejše razkužilo? MI ni za dajat 25 eur na pooblaščenem servisu za njega. Bom zelo hvaležen za kakršen koli info :)

Daj 25€.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So apr 16, 2011 8:01 pm

Ma v končni fazi bi plačal brez pomisleka, če bi vedel, da bo zagotovo delovalo. Je avto že bil enkrat zaradi tega na servisu in je čez 3 dni spet bilo enako. Zdaj lahko, da oni niso dovolj časa pustili krožit ali pa je razkužilo prešvoh :roll:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So apr 16, 2011 9:37 pm

Kaj pa tista fora, ko avto laufa na mestu, ventilacija na ful, noter imaš pa prižgan uparjalnik in ta para kroži en čas po celem avtu. To sem jaz lani dal naredit, sicer pa mi tudi prej ni smrdelo ampak zgolj iz preventive.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So apr 16, 2011 9:46 pm

Podobno je bilo že zdaj 2x narejeno. Samo, da je bilo razkužilo našpricano za filter. Žal brez efekta.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne apr 17, 2011 12:06 am

Tudi mene to zanima. Verjetno marsikdo med nami ima ali bo imel ta problem.
Eno je to, kar sprašuje ghandaed, drugo je to: Je kje kak "klima majstr", ki to naredi zagotovo OK (torej vsaj za pol ali eno sezono), seveda po neki sprejemljivi ceni ?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne apr 17, 2011 12:51 am

špricaj po uparjalniku, ne po filtru; filter se menja.
si vzel razkužilo s cevko.. ki se peni?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne apr 17, 2011 10:25 am

hvala esem :)

Vzel sem filter ven in ga za čas razkuževanja nisem imel not. Sem pa dal čez pokrov filtra, tako da je sistem tesnil kot mora. Šprical sem pa za prostor filtra. Zdaj a je tam uparjalnik nevem 100% ker je vse skupaj pregloboko pod haubo in se ne vidi dovolj dobro. Nisem pa imel šprice s cevko in peno, samo navaden sprej.

Sem pa malo poguglal in baje ima Renault v redu razkužilo (prodajajo na svojih pooblaščencih) - zraven se dobi tudi dolga cevka, tako da lahko dosežeš drobovje klime. Bom v torek šel to sprobat.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne apr 17, 2011 10:28 am

ghandaed je napisal/-a:Sem pa malo poguglal in baje ima Renault v redu razkužilo (prodajajo na svojih pooblaščencih) - zraven se dobi tudi dolga cevka, tako da lahko dosežeš drobovje klime. Bom v torek šel to sprobat.

To se dobi na Renault servisu? Cena? Pa poročaj kako se obnese ker gre tudi meni na en organ ta smrad. Saj je fajn avtomatska klima ampak, ko se izklopi začne prav nadležno smrdeti. :evil:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če apr 28, 2011 7:11 pm

Zaključek je tak - zapeljal sem se do Malgaja, plačal 26 eur za penasto razkužilo in 1,5m dolgo cevko. Počakal sem na sončen dan, spraznil celo piksno direkt na uparjalnik. Vsaj upam da sem ga zadel med tem ko sem drezal v globine haube (mater jim pežojevsko kam so zadevo montirali!!!). Ob enem sem zamenjal še kabinski filter, ki sem ga prepojil s tistim kar je ostalo od leclercovega razkužila za 4 eur.

Klimo sem dal na full, temperaturo na min najprej sem pustil z odprtim kroženjem zraka 10 min, potem sem dal na zaprto in pustil še 10 min. Klimo sem potem dal na avtomatsko 20 stopinj in pustil laufat še skoraj eno uro. Med tem sem občasno izklopil kompresor klime (tako da je laufalo samo prezračevanje). Važno je, da se potem, ko not špricaš ves ta gift, tudi sistem posuši!

Skratka zapravil sem okoli 40 eur, ampak stvar je delovala :DDD

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Če apr 28, 2011 7:26 pm

Odlično, to si velja zapomnit.

lp

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To jul 19, 2011 9:15 am

polnenje in čiščenje klime te pa stane okoli 50€ ...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jul 20, 2011 12:13 pm

Samo polnjenje je tam nekje ja, da bi pa še prezračevalne kanale razkužili za ta denar pa zelo dvomim.
Slika
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov