grahovc je napisal/-a:to je verjetno poškodba laka tako kot si že sam ugotovi. to vidim pri veliko avtomobilih ki jih delam in pač nimaš kaj, tako pač je.
drugače pa ne pretiravaj z obrati, nikakor čez 2000RPM it, kaj šele 3000RPM, sploh na hondi z oranžno menzerna gobico!!, če pa že pa hitro premikaj polirko da nisi predolgo na enakem mestu
osebno grem zelo redko čez 1500RPM in dosegam super rezultate.
Miholl84 je napisal/-a:No sicer tvoji izdelki govorijo zase, ampak 3k rpm...na rotacijski zagotovo ne, seveda bi bil na zelo dobri poti poškodbe laka...da pa to prakticiraš na kakem plastičnem blatniku si pa sploh zmagal...
Fantje v angliji pravijo nekje 2k rpm je max, pa še to je meni veliko,jaz nekako pustim do 1800 in nato nazaj ohladim...raje vodno pobrusit in vidit kje si...
bizi10 je napisal/-a:Hvala za odgovore. Torej pikice bom pustil kjer soSe vidijo tako samo če res od blizu gledaš.
Drugače poliram trenutno z Flexipad oranžno (+Menzerna PO85RD3.02) ter finiširam z Flexipad rdečo gobico (+Menzerna PO 85RE5) in ne grem čez 1.500 obratov in so v redu rezultati. Mal je edino problem ker imam bolj hobi program polirko ki sicer ima elektronsko nastavljive obrate, nima pa konstantnega vrtenja na teh obratih tko da je pač treba bolj počasi delat.
Sem pa videl da ima marsikdo v ponudbi komplet tretma avtomobila in sem mislil še malo vprašat glede notranjega čiščenja avtomobila, kakšne sesalce za mokro čiščenje kaj uporabljate?
bizi10 je napisal/-a:Glede obratov vem ja je gor na flašah napisano. Gre pa za pokrov prtljažnika. Glede vrtljajev polirke kolikor sem na hitro bral (lahko da se motim) sem si predstavljal da boljši polirni stroji prilagajajo moč in navor odvisno od pritiska uporabnika in se poskušajo vseskozi nahajati v nastavljenem območju števila vrtljajev, medtem ko pri cenejših pač daš na npr. 1.200-1.300 obratov in je to maksimalno na kolikor se bo v tem trenutku rotirala gobica, ko pa jo boš pritiskal pa bo odvisno od pritiska število obratov manjše. Od katere firme imaš pa parni čistilec?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost