Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

pronet
Nov uporabnik

Meguiar's DA Microfiber Correction System

Napisal/-a pronet To okt 04, 2011 2:28 pm

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Re: Meguiar's DA Microfiber Correction System

Napisal/-a csf Če okt 06, 2011 9:01 am

A je kdo že sprobal tole?

Seveda :D

Potrebuješ 850W+ DA polirno mašino, 550W je malenkost prešibka. Sam sem DA/mikrofibre preizkusil v kombinaciji s D300 in M105 compoundoma. Moj pogled na ta sistem je, da je OK za manjše korekcije oz. na avtomobilih kateri imajo že OEM tanjšo barvo vendar, ko je potrebna večja korekcija v kombinaciji s VAG;Audi,Mercedes je rotary mašina še vedno prva izbira. Slaba stran tega sistema je da je potrebno imeti za eno korekcijo vsaj 3 komplete(še bolje 5kompletov mikrofibr) in kompresor s zrakom saj je potrebno mikrofibre konstantno spihovati.

Druga alternativa so Chemicals Guys novi compoundi V34, V36 in V38 katere lahko isto uporabimo v kombinaciji s mikrofibrami, velika prednost teh novih polishev je, da ne prašijo in nimajo olj kar zelo olajša delo in čiščenje :DDD

Res je da čez lužo v USA veliko vrhunskih detailerjev uporablja ta sistem vendar je treba upoštevati, da ti avtomobili niso v slabem stanju in da gre za večino avtomobilov s "mehko" barvo ;)
EAT-SLEEP-DETAIL

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Če okt 06, 2011 9:32 am

Jp jst sm enkrat probavov na škoda laku in je šlo kar lepo. Sem se pa enkrat za foro spustil na VW lak, sem mislu pa da bom znoru ker je šlo ful prepočas. Tako da sem si nabavil rotacijsko :)

pronet
Nov uporabnik

Napisal/-a pronet Če okt 06, 2011 9:37 am

csf je napisal/-a:
A je kdo že sprobal tole?

Seveda :D

Potrebuješ 850W+ DA polirno mašino, 550W je malenkost prešibka. Sam sem DA/mikrofibre preizkusil v kombinaciji s D300 in M105 compoundoma. Moj pogled na ta sistem je, da je OK za manjše korekcije oz. na avtomobilih kateri imajo že OEM tanjšo barvo vendar, ko je potrebna večja korekcija v kombinaciji s VAG;Audi,Mercedes je rotary mašina še vedno prva izbira. Slaba stran tega sistema je da je potrebno imeti za eno korekcijo vsaj 3 komplete(še bolje 5kompletov mikrofibr) in kompresor s zrakom saj je potrebno mikrofibre konstantno spihovati.

Druga alternativa so Chemicals Guys novi compoundi V34, V36 in V38 katere lahko isto uporabimo v kombinaciji s mikrofibrami, velika prednost teh novih polishev je, da ne prašijo in nimajo olj kar zelo olajša delo in čiščenje :DDD

Res je da čez lužo v USA veliko vrhunskih detailerjev uporablja ta sistem vendar je treba upoštevati, da ti avtomobili niso v slabem stanju in da gre za večino avtomobilov s "mehko" barvo ;)

Živijo

sam imam Opla ... baje imajo Opli precej mehko barvo. Avto je zelo lepo vzdrževan in bi se s tem korigiralo samo swirlse in manjše praske.
Potem to pomeni, da je ta sistem za mojo rabo OK?

lpe

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Če okt 06, 2011 10:18 am

jp swirlse boš brez težav odstranil

Uporabniški avatar
csf
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a csf Pe okt 07, 2011 1:02 pm

Živijo

sam imam Opla ... baje imajo Opli precej mehko barvo. Avto je zelo lepo vzdrževan in bi se s tem korigiralo samo swirlse in manjše praske.
Potem to pomeni, da je ta sistem za mojo rabo OK?

lpe

V tem primeru bo zadosti že npr Chemical Guys V38 ali Menzerna 85RE5 v kombinaciji s npr Hex logic belo/zeleno gobico, v primeru da je avtomobil pravilno pran in vzdrževan je velikokrat potrebna zelo mala korekcija oz enkrat letno zgornja kombinacija :-P
EAT-SLEEP-DETAIL
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost