Preden se je začelo to grozno vreme, sem avto, kot vsako leto pripravil za zimo. Letos sem se zadeve lotil nekoliko bolj temeljito in sem se učil polirat avto. Prebral sem vse vaše nasvete in še kaj več. Vse lepo in prav, vendar ko prideš na delo je zadeva čisto drugačna kot sem si jo zamislil. Nisem vedel da moraš bit malo bik da držiš cel dan polirko v rokah. Pa tudi z rezultatom nisem najbolj zadovoljen. Možno da nisem slabo izpeljal zadevo, vendar rad bi jo veliko boljše kot sem jo. Naj povem da avto ni bil še nikoli spoliran in je imel kar veliko manjših prask, zbledelo barvo, luknjic od rje, od kamečkov,... siva barva marsikaj skirje.
Tako je potekalo delo. Najprej sem ga opral z x šamponom na način 2 jeder z neko mehko in debelo rokavico za pranje avta

brez teh krpic ne vem kaj bi. super so!

Zdaj je nastopilo poliranje. Imel sem tri gobice. Rumeno, belo in oranžno. najprej sem uporabil mislim da belo, ta grobo gobico z menzerna ta grobo pasto. Po tem sem šel čez z mehkejšo gobo in srednjo grobo pasto, ki je lahko tudi za finish. Za iz čez še z mehko gobo in fino pasto mi je zmanjkalo moči, placa in vreme je bilo naslednji dan že grdo, tako da bo moral počakat za naslednjič. Za finiš in zaščito sem uporabil jet seal 109. to je moralo it na roke

Tako je na koncu zadeva izpadla. Slike so slabe ker gsm ne dela ravno lepih slik. Časa pa za slikat za prav nisem imel.

Kaj se vam zdi?
Zanima me tudi, če je kdo ki bi mi pomagal napredovat oz. da vidim če sem na pravi poti.
Lp