Avto je Golf mk5 metalno črne barve, star 4 leta in nekaj mesecev, za sabo ima dobrih 70k kilometrov.
Na avtu...
- so nastale sledi ročnega pranja (z gobo), predvsem na bokih,
- spredaj so se nabrale zasušene mušice,
- na splošno pa je barva postala zelo groba na otip, predvsem na nižjih predelih,
- pridobil je tudi nekaj globjih prask
Torej je govora o povprečni obrabi.
Ker zaenkrat nimam volje, da bi si kupoval dragih polirk, predvem pa nimam časa in volje za poliranje (opa... zaenkrat), sem se po posvetu s csf-jem in ogledu kakšne teme na http://www.detailingworld.com, odločil za nanos glaze-a in voska.
Glaze je zadeva, ki zakrije manjše praske in ustvari lep sijaj, vosek pa da dodatno zaščito in nekaj sijaja.
Odločil sem se za ta dva produkta...
Glaze: Autobrite Cherry glaze
Vosek: Wolf's WP 0N New Moon tekoči vosek
Ker je pri samem procesu zelo pomembna priprava, je bilo potrebno avto...
- oprati, uporabil sem šampon Chemical Guys Maxi Suds II
- nanesti in čez nekaj minut odstraniti z wap-om deironizer
- poplasteliniti (clay-ati) avto
- ponovno oprati avto
- in prebrisati avto z mešanico izopropanola in destilirane vode.
Ko je bil avto ready sem s krožnimi gibi nanesel najprej glaze, potem pa še vosek (uporabil sem sistem "manj je več"). Za nanos sem uporabil flexipad soft aplikator - super zadeva, za brisanje pa 2 mikrokrpi.
Avto je na koncu zasijal, čeprav je bilo oblačno vreme. Tu je nekaj slik, nimam pa začetnih, saj sem bil za slikanje zmotiviran šele na koncu, ko sem videl rezultat.

Večje praske in sledi mušic bo treba spolirat:

In za konec en jaw-dropper (video odtekanja vode):

Ostalo. Na gume sem nanesel Chemical Guys New look trim gel, na vetrobransko steklo pa Wolf's WG 1NT Glass Guard nano premaz za stekla, ki je pa najbolj zaj... stvar za odstranit. Res!
Za naprej bom avto verjetno pral s kakšnim navadnim ph nevtralnim šamponom brez voska. Glede novega nanosa voska, se bom pa posvetoval z mojstri.
To je to. Upam, da sem komu prispeval kanček zagona, za pripravo avta za zimo, je pa res, da si je treba vzel nekaj uric časa, imet dovolj topel okoliš in nabrat material.