Vzameš pršilko za rože (lahko tudi od kakega čistila za stekla) in daš noter navadno vodo.
Vsakič ko greš s krpico po vosek pred tem nanjo enkrat poškropiš z vodo. Tako krpica ni mokra, da bi teklo od nje ampak je le zelo vlažna.
Boš videl kako veliko razliko naredi voda. Sloj voska, ki ga naneseš je lahko veliko veliko tanjši, kar je plus iz strani porabe voska, plus pri odstranjevanju...
Pa še nekaj:
Količina voska, ki ostane na avtu po tem ko ostanek obrišeš proč, je enak v obeh primerih: pri nanosu debelem toliko, da komaj veš kje si ga že nanesel, ali pa pri 1mm debelem nanosu.
Samo da v prvem primeru boš 'proč vrgel' veliko manj voska kot v drugem. Tu velja izraz: Manj je več!
Če avtu želiš najboljšo možno zaščito je zelo pomembno kako dobro očistiš površino pred samim nanosom voska. Odstraniti moraš kar se da veliko maščob in silikatov, tako da ti priporočam, da pred voskanjem avto vsaj prebrišeš z Izopropanolom.
Nekateri voski omogočajo, da se primejo tudi sami nase. To pomeni, da lahko za prvim slojem nanesemo še drugega in je tako obstojnost še nekoliko boljša kot le pri enem nanosu.
Samo to ne pomeni dvojne obstojnosti. Če ti prvi sloj drži nekje 5 mesecev ti z drugim cca. 7.
Tako da jaz avto premazujem na ta način. Površino dobro pripravim, nanesem zelo tanek sloj voska, ga odstranim, za tem pa nanesem še en sloj.
Drugi sloj služi, kot sem že prej omenil, malenkost boljši obstojnosti in pa z njim zagotovo prekrijem mesta, ki sem jih pri prvem sloju ponesreči izpustil. Ker mažem tako na tenko, da se komaj opazi kje sem že premazal. (Bolje se vidi, ko se sloj že posuši- belkasta meglica)
Upam da sem ti s tem kaj pomagal.

LP