Nega vozila (znotraj in zunaj), poliranje, zaščita, uporabni nasveti...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

kako pogosto perete vaš avtomobil?

Napisal/-a moj-avto So jul 07, 2012 2:46 pm

Jaz perem avto 1x do 2x letno. Spomladi in mogoče še jeseni. V avtu se ne sme kadit, niti jest in pit. Raje pavze na parkiriščih ob cesti, tako, da se notranjost ne maže nič.
Opažam, da je barva in lak avta po 13 letih zelo dobro ohranjena.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: kako pogosto perete vaš avtomobil?

Napisal/-a MBtouran So jul 07, 2012 3:16 pm

Preveckrat peres! Barva se pod umazanijo vredu ohrani ocitno :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So jul 07, 2012 3:23 pm

Pick upa perem oziroma se pere kadar je dež. Le pozimi ene dvakrat sperem sol.

EDIT:
Drgač pa full dobra tema!!! :EE

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jul 07, 2012 3:30 pm

Čist odvisno.. Včasih 1x tedensko, spet drugič 1x na mesec. Pozimi avtomat. pralnica, poleti pa avtomat. pralnica ali nahitro (površno) pred hišo ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jul 07, 2012 3:37 pm

Pozimi 1 krat na teden poleti na cca 2-3 tedne. Dam pa ga vedno rocno prat.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 So jul 07, 2012 5:31 pm

1x tedensko doma, pozimi pa v avtomatski pralnici po potrebi oz najmanj 1x na 2 tedna.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jul 07, 2012 5:37 pm

Kak kdaj.

Ponavadi 1x na teden ali pa kdaj 2x na tedn. Felne na 3 dni.

Speed wax nanašam ob vsakem pranju ali pa vsakem drugem, Chemical guys black light vosek pa 1x na mesec.

Perem doma, mogoče pa kdaj zavijem na žetone, da si ga splahnem - odvisno od šihta kako delam, če mi časovno ne znese.

Drugače pa je moj avto vedno čist (noter kakor veni), zato ker ga tak pogosto perem potrebujem za komplet avto mogoče glih pol ure dela, ali pa še manj če grem na žetone pa ne rabim pripravljat zadev.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared So jul 07, 2012 6:15 pm

Avto perem 1x na teden. Mogoče se včasih zgodi, da tudi 2x. Odvisno od vremena. Pri vsakem pranju nanesem "Speed wax" vosek + namažem gume z gelom, 1x na 2 tedna pa notranjost prešpricam in prebrišem z "Maxibrilom". ;)
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan So jul 07, 2012 6:38 pm

Zunaj ga poleti enkrat na mesec do dva meseca, znotraj pa vsak mesec skozi celo leto, od oka :mrgreen:
Slika

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz So jul 07, 2012 6:46 pm

Pozimi ga ne, spomladi ga peljem v avtopralnico, da sperem sol. Od aprila do septembga pa ga operem vsaki drugi mesec, kdaj tudi bolj pogosto, če imam čas.
Ko ga perem, to pomeni pranje + menzerna power lock + vosek, kar drži glih kak mesec ali dva. Vmes če bi ga samo spral z vodo in na hitro spucal, bi bil čist(tako da je vseeno večino časa umazan), samo se mi ne da vsega pripravljat(v bloku in je cel projekt prpeljat vodo in štrom do avta), v avtopralnici pa je malo agresiven šampon in mi prehitro dol spere zaščito.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jul 07, 2012 6:55 pm

Komaj čakam zakonsko prepoved pranja vozil s pitno vodo, tako, kot že poznajo v nekaterih državah Evrope in močno zvišanje raznih agresivnih čistil za pleharijo. Bo treba počasi začet gledat mimo svojega pleha, ne samo nanj. Bleščeč avto izkazuje neumnost lastnika (sem nekje prebral!) in ne pomeni urejenosti.

Da ne bo off: 2-3x letno, v najcenejši avtopralnici, najpogosteje za kakšno ohcet ali če je blato do šip. Res mi je preveč škoda svojega časa zabijat na lep sobotni dan za glancanje pleha, ki me že tako preveč stane. Nimam nobenih risov,swirlsov (ta mi je najjača), zračne rje, ostankov smole, prahu od zavor in podobnih preganjavic takozvanih cardetailerjev. Znotraj ga posesajo ženske, ko predlagam, šipe so večkrat na vrsti s kisom in vodo (boljše od vseh stelexov in šipexov).
Sex turns gay people into Mexicans.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jul 07, 2012 7:48 pm

Vsaka 2 tedna ga operem ponavadi na "suho" - z ONR ali one dry wash, 4 krat na leto pa ga orenk operem in povoskam. Znotraj ga čistim pogosteje, ker mi je čistoča v kabini mnogo bolj pomembna, kot če je zunanjost umazana.

mirco
Nov uporabnik

Napisal/-a mirco So jul 07, 2012 8:08 pm

Dokler sem mel sivga, sem pral cca enkrat mesečno. Nevem zakaj, ker je dobro tudi 2x letno. Sedaj, ko mam črnega in 2 mulca pa perem enkrat ali dva krat letno znotraj, zunaj, pa ko kam gremo.
Ker žena + otroc naredijo obup :evil: . Imam 19-ko za drugi avto, v katerem se vozi ves sranje, pa ni tko umazana.
Eh, kot maladec sem mel res spucane, sedaj pa se mi niti ne da več.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jul 07, 2012 8:17 pm

primozek68 je napisal/-a:Komaj čakam zakonsko prepoved pranja vozil s pitno vodo, tako, kot že poznajo v nekaterih državah Evrope in močno zvišanje raznih agresivnih čistil za pleharijo. Bo treba počasi začet gledat mimo svojega pleha, ne samo nanj. Bleščeč avto izkazuje neumnost lastnika (sem nekje prebral!) in ne pomeni urejenosti.

Da ne bo off: 2-3x letno, v najcenejši avtopralnici, najpogosteje za kakšno ohcet ali če je blato do šip. Res mi je preveč škoda svojega časa zabijat na lep sobotni dan za glancanje pleha, ki me že tako preveč stane. Nimam nobenih risov,swirlsov (ta mi je najjača), zračne rje, ostankov smole, prahu od zavor in podobnih preganjavic takozvanih cardetailerjev. Znotraj ga posesajo ženske, ko predlagam, šipe so večkrat na vrsti s kisom in vodo (boljše od vseh stelexov in šipexov).

se čist strinjam. kolk vode ponucamo za pranje avta in kolk zelo agresivnih čistil.... :huh: . no tud sam imam rad čist avto ampak ga perem nekje enkrat na mesec. drgač pa mamo pr hiši rezervoar za deževnico. ta je prek pumpe napeljana na visokotlačni čistilec. je pa res da je zdaj malo krize z deževnico ker jo je mama ogromno porabla za vrt :lol: ...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jul 07, 2012 8:23 pm

@primozek ce imas cist avto si neumen ce pa se vozis v umazanem si pa genij, jako razmisljanje.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jul 07, 2012 8:41 pm

Ne, to ni recipročno. Toliko o razmišljanju.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 So jul 07, 2012 8:59 pm

Par dni nazaj sem ga opral tretjič letos :mrgreen: Npr. oče pere svojega vsak teden oz. na dva tedna, meni pa niti na misel ne pride da bi vsak teden zapravljal po uro ali dve časa.

Kar se tiče pa notranjosti pa se v avtu ne je, ne kadi, ne meče smeti čez ramo itd., tako da samo stresem kamne s tepihov vsake tolko.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jul 07, 2012 9:57 pm

Z vodo ga splahnem vsake 3 tedne v službi na hidrant saj opere bolši kot štrajfiks.
Če se mi da pa še vmes kdaj s šamponom
Pozimi ga ponavadi ne perem, ker imam avto zunaj in vse zamrzne čez noč pa še sol se prime na umazanijo in ne na pleh. :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So jul 07, 2012 10:47 pm

Perem parkrat na leto, najpogosteje pozimi, ker so stari avti pač na občutljivi na sol.

Je pa tako, da odkar kadim v avtu je avto bolj čist. Prej se ga notri le redkokdaj očistil, zdaj pa vsak vikend. Ljudje niti ne opazijo da se notri kadi:)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jul 07, 2012 11:54 pm

A se voda ne reciklira v avtopralnicah? Kolikor vem, se... Ne vem zakaj sem, po tem takem, b****, če imam čist avtomobil? Tudi govan ne pustim v školjki, ker ima Tilkanir v Afriki težave s pitno vodo.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Avtokozmetika

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost