Lansko leto sem se odloču, da bi si mogoče nabavu kakšen globinski sesalc, kakšno čistilo, mogoče tudi kakšno krpico in tako se je začelo.

Prvotno sem imel namen očistiti svoj avto, od tastarega in pa mogoče še od kakšnega kolega, toliko, da si povrnem vsaj nekaj stroškov, vendar mi je postalo vedno bolj zanimivo odkrivati, kako to vse skupaj poteka, kako se očisti kakšna tkanina, kako se različni avtomobili odzivajo na različna čistila itd. In tako je kar nekaj ljudi opazilo moje delo in so mi zaupali svoje avte in tako sem se z vsakim novim avtom nekaj novega naučil. Letos sem se pa odloču, da bi rad šou na kakšen nivo višje in tako sem si nabavu še DA polirko, gobice,polir paste, različna čistila za platišča, notranjost, vosek za zaščito zunanjosti itd. Vglavnem odloču sem se, da vam bom postopoma predstavu različne projekte, vi pa če vam bo zanimivo ali ne komentirajte, ali pa mogoče podajte kakšen pameten predlog. Ker lansko leto žal nisem poštudiral, da bi si malo poslikal različne projekte, sem pa zato letos začel, tako, da bom sproti, kot mi bo čas dovolil update-al redno kolikor se bo le dalo
No pa za začetek en tak osnovni projekt, ki sem ga naredil zase in še ni končan, ker me čaka še poliranje krakov in pa končna zaščita.
Očistil sem svoja platišča repliko bbs platišč 17'' s pomočjo
Wolf's deironizer čistilom, ki je namenjen čiščenju trdovratne umazanije in pa zračne rje po celem vozilu. Zgleda pa nekako takole:

Seveda sem si pomagal tudi z namensko krtačo za platišča, ki doseže še najbolj nedostopna mesta na platiščih.

Sama platišča niso bila tako umazana, čeprav z zadnjo stranjo sem se kar namučil, da sem spravil ves tisti zavorni prah in pa tisto zapečeno umazanijo dol:

Tukaj so že namočena z Wolfom:

Se že opazi delovanje, je pa zelo zanimivo, kako se čistilo obarva vijolično, ko pride v stik za umazanijo:

Seveda je treba obdelati tudi pokrovčke:

Razlika med sprano stranjo in nesprano:

Vse štiri zdaj čakajo na nadaljni tretma:

Spolirane z
Menzerna polirno pasto in zaščitene z
Autobrite Cherry GlazePred:

Po:

Žal slikano le z telefonom, ker mi je baterija crknla na fotiču.
Finish

Evo še na hitr ena primerjava prej-potem...

Lp