Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

pomanjkanje moci

Napisal/-a Aldin20 To dec 30, 2008 10:53 pm

noproblem je taksen.danees kupil auto in mi se pred mariborom vklopila lucka za nekaksno krmiljenje(oranzna) gre se za skodo superb letnik 2004 1.9 TDI 95kw..no problem je da use leo dokler nepridem na autocesto in mi priblizni pri 130 onemi..dalje gre pocasi..nikakrsen cudni dim pa nic..pa me zanima kaj bi lako bilo ker mam mesec dni garancije na motor..in so rekli ob bilo kaksni napaki da se avto pelje na pooblasceni servis na njihov strosek..

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr dec 31, 2008 12:11 am

Pozdravljeni
Ali to dela samo ko je topel motor ali tudi mrzel. V primeru, da to počne pri toplem motorju je lahko EGR venti. V vsakem primeru pa tester in uveljavljanje garancije.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Sr dec 31, 2008 12:16 am

v obeh primeri..ja se razume..me pac malo zanimalo ker morm pocakat po praznikih da lako kje tu v mb peljem na tester pol pa itk garancija

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Re: pomanjkanje moci

Napisal/-a TomazK Če dec 25, 2014 5:37 pm

Pozdrav,

Danes sem ob povratku domov opazil da avto nima nobene moči. Pri cca 1800 obratih ko bi moral skočiti se ne zgodi nič. Zelo počasi pridobiva na obratih. Enkrat mi ga je kar odrezalo pri 4000 rpm. Rdeča cona se začne pri 4500. Pomanjkanje moči se čuti v vseh prestavah.

Malo ugibam da je vzrok v načinu vožnje, saj se zadnje mesece vozim na kratki relaciji, kjer se avto komaj ogreje, nikoli pa ne grem prek 2500 rpm. Vedno ga ogrejem in ohladim, je vseeno morda vzrok turbina? Kak ventil, morda gumijasta cevka? Občutek imam kot da ga nekaj duši...

Gre se za Audi A4 1.9 tdi, 115 hp.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če dec 25, 2014 5:46 pm

Se kaj kadi iz izpuha? Se je preverilo da ni počena gumi cev na EGRu ali sneta cev od povezav na IC
So podtlačne cevi vse cele?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Napisal/-a TomazK Če dec 25, 2014 5:51 pm

Težko rečem če kadi, ker sem komaj prišel domov po temi. Bom več vedel v prihodnjih dneh. V teh dneh je itak težko dobit kakega mehanika...

Hvala za namige.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 25, 2014 6:13 pm

variabilc na turbini bi znal bit kriv...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Napisal/-a TomazK To dec 30, 2014 9:56 am

V zadnjih dveh dneh sem bil kar nekaj na cesti in težave so izginile. Že takoj naslednji dan je avto pospeševal normalno, kajenja iz izpuha nisem opazil. Morda kaka smet, slabo gorivo ali kaj?

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa To dec 30, 2014 11:36 am

Pozdravljeni

Meni se je letos na morju zgodilo podobno, sicer 2.0TDI. Avto je odšel v 'safe mode', pri tem pa je utripala rumena špirala. Računalnik je seveda zabeležil napako, kljub temu, da se po ponovnem zagonu več ni ponovila. Ker je VagCom vedno pri roki, sem ga priklopil in prebral napako. Problem je bil v tlaku, ki ni štimal. Se pravi zahtevan je bil X (ne spomnim se na pamet), dobil pa je Y (veliko preveč), kar je bil povod za preklop v 'safe mode'. Kot je napisal uporabnik 'abbe' je najverjetneje vzrok v variabilnem delu (variabilne lopatice) na katerih se nabere svinjarija, ki jim onemogoča brezhibno premikanje.

Evo meni se je pojavila takšna težava:
1 Fault Found:

Boost Pressure Regulation
P0234 - 000 - Limit Exceeded (Overboost Condition)
Freeze Frame:
Fault Status: 01110000
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Mileage: 258321 km
Time Indication: 0

Freeze Frame:
RPM: 2350 /min
Speed: 68.0 km/h
Load: 82.4 %

Absolute Pres.: 2308.2 mbar
Absolute Pres.: 2590.8 mbar

Pa še en kratek video o omenjenem problemu, kjer možakar demonstrira in v komentarju opiše problem: https://www.youtube.com/watch?v=rsyuOFXKCeE

Lp
Saša
Zadnjič spremenil Sasqa, dne To dec 30, 2014 12:31 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To dec 30, 2014 11:47 am

Jaz bi rekel,da je gorivo.Sam sem poleti natankal nafto na eni pumpi in pripeljem avto cirka 300 metrov domov.Po eni uri ga užgem in rezultat je bil tri dize zlepljene.Če bi se takrat peljal kakšen kilometer dva bi verjetno samo strokiralo.To se dogaja,ker ne čistijo redno rezervoarjev.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To dec 30, 2014 6:10 pm

ajatola je napisal/-a:Jaz bi rekel,da je gorivo.Sam sem poleti natankal nafto na eni pumpi in pripeljem avto cirka 300 metrov domov.Po eni uri ga užgem in rezultat je bil tri dize zlepljene.Če bi se takrat peljal kakšen kilometer dva bi verjetno samo strokiralo.To se dogaja,ker ne čistijo redno rezervoarjev.

ja seveda ja...
tocn tko k si napisal
diza se je zalepila.

pjt nazaj vn s kolegi pit...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov