Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Bart80
Nov uporabnik

Kraj: Šentjernej

TRESENJE OB ZAVIRANJU

Napisal/-a Bart80 Če maj 08, 2008 1:59 am

POZDRAVLJENI!

Na Citroenu AX sem menjal komplet sprednje diske, ploščice in cilinder in pri višji hitrosti pride do tresenja ob zaviranju. Najprej sem domneval, da ploščice niso še uležane, a se to dogaja že pol leta. Menim, da je to posledica neravnih/zvitih italijanskih (neoriginalnih) diskov. Je možno, da trese zaradi česa drugega?
Hvala!

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če maj 08, 2008 5:55 am

Lahko ti trese tudi zaradi gum, slabih rok oz gumic na rokah, koncnikov ali pa slabo montiranih diskov.
Mene za modija!!! :)

SL
Nov uporabnik

Napisal/-a SL Če maj 08, 2008 10:47 am

najprej preveri napolnjenost gum, lahko je vzrok tudi v slabo centriranih gumah ali kaki drugi napaki na podvozju (roke, končniki). Še najbolj verjetno pa je problem v krivih diskih.

Lani sem menjal diske in že po enem tednu se mi je pojavil isti problem. Vzrok je v nepravilni montaži diska (mehanik ni dovolj očistil ležišča, kamor nalegajo diski, zato pride do skrivitve) in v slabi kakovosti materiala. Brušenje diskov bo verjetno za kakšno leto odpravilo problem. Ker so še novi in ker si verjetno menjal tudi ploščice, ti ob brušenju diskov ne bo treba menjati še ploščic.

Če si iz Ljubljane ali Gorenjske, ti predlagam servis Jenko v Virmašah pri Škofji Loki. Obvladajo.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe maj 09, 2008 10:56 am

se strinjam kako maš pa kej gume centrirane a ti je pred menjavo tudi treslo :lol: :lol:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Matteo Pichello
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Matteo Pichello Pe maj 09, 2008 2:04 pm

Na Citroenovih vozilih so bile bremze že od nekdaj šibka točka. Kolega je imel prav tako Ax-a in pomoje se te težave ne boš nikoli dokončno rešil. Gre za serijsko napako.
Mitsubishi Colt 2.0gti (145km), 7600rp/min
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov