Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ales04
Nov uporabnik

MB CLK se noče povezati s testerjem

Napisal/-a ales04 So maj 10, 2008 6:28 pm

Kot že naslov teme pove, imam problem na CLKju 270 CDI letnik 2004. Avto normalno funkcionira, ampak na servisu se noče tester povezat z računalnikom v avtomobilu. Se je to zgodilo še komu? Avtoelektričar mi je reku, da je pri ključavnici en razdelilnik, ki povezuje vse računalnike v avtu in preko tistega se on poveže s testerjem. Baje da ne deluje. Kakšna ideja? Pa brez brezveznih odgovorov prosim.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So maj 10, 2008 6:31 pm

kable pri konektorju bi jaz prvo preveril, če je kak slab stik oz. ga ni. Potem pa od tukaj naprej po kablih preverjat.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 10, 2008 7:04 pm

verjetno kak kabel nima vredu stika

ales04
Nov uporabnik

Napisal/-a ales04 So maj 10, 2008 7:19 pm

Na konektorju je vse v redu, smo preverili. Baje, da če bi bil ker kabel, bi vsaj v kak sistem prišel, kot v ABS ali Airbag. To pa ne pride s testerjem nikamor. V torek sem zmenjen pri Trendyju, bo njihov mojster pogledal, je reku, da se mu svita kaj bi lahko bilo in da je zadeva rešljiva, samo mora avto par ur tam ostati. Bom poročal, kaj je bilo...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So maj 10, 2008 9:32 pm

ne vem kam voziš avto na servis samo mislim da bi se avto povezal z testerjem če bi ga peljal na pooblaščen servis in bi zadevo opravili z njihovim testerjem,.Ker če ima tvoj mehanik univerzalni tester (texa...) potem po vsej verjetnosti njega kaj zajebava.

P.S. ja vem da pooblaščenci skubijo narod

ales04
Nov uporabnik

Napisal/-a ales04 Ne maj 11, 2008 7:28 am

Na pooblaščenem servisu na AC v Kopru se prvo ni hotel povezat, pa nisem mel časa čakati, pa sem šel naslednji dan do svojega avtoelektričarja, ki ima malo več pojma o avtoelektroniki kot večina avtoelektričarjev na pooblaščenih servisish (pa nočem nobenega žalit), in ima zelo zmogljiv univerzalni tester in je njega isto zaje... kot tiste v Kopru, je pa ugotovil, tako, kot sem že v prvem postu povedal, da glede na to, da se noče povezat z nobenim sistemom je najverjetneje v okvari razdelilnik na ključavnici (ta model ima preko ključavnice povezane vse računalnike), samo je rekel, da on nima originalnega softwera za moj avto, in naj grem raje nazaj na pooblaščen servis, ker ga bodo mogoče moral na novo naložit ali pa zamenjat ključavnico.

ales04
Nov uporabnik

Napisal/-a ales04 To maj 13, 2008 12:25 pm

Pri Trendyju so mi vse zrihtal. Baje ni blo nič narobe, tud povezal se je normalno, napak ni nič našel. Od zdaj naprej sem njihova redna stranka :D Pa še reklamo sem jim delal s testnim avtom po gorenjski in Lj ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov