Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

VW Polo - lučka

Napisal/-a Doche To maj 13, 2008 6:32 pm

No imam Polota letnik '01. Ker mi je pred pol leta odpovedala žarnica v prtljažnem prostoru sem mislil da je v bistvu problem v žarnici. Po pol leta ko se je lučka na čase celo spomnila, da bi delala sem vseeno pomislil da namesto tega dam noter ledice glede na to da lučka že par mesecev ne dela in da bo "kuferam" tud ponoči mel dnevno svetlobo :lol: . No ko smo vse skupaj zvezali seveda zadeva ne deluje. Tista žarnica, ki je občasno delala zgleda še dobra,..

Preveril sem vse varovalke in so vse ok. Kje še naj iščem in kaj da bo zadeva osvetljena? Torej problem ni v ledicah ker so nove in delujoče, pa tud žarnica bi teoretično naj delala.. kje naj iščem problem in če-katera je potem varovalka za zadno lučko?

Ja knjige z navodili nimam, tisti listek pri varovalkah pa ma same čudne simbole :oops: :lol:

lp

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr maj 14, 2008 5:31 pm

a ti dela lucka spredaj na stropu ce ja pol ni varovalka. ce ne pol pa je varovalka.
kaj pa kaksen slab stik?
si prav obrniv katodo in anodo na ledicah?
pravilni pred upor?
zamenjaj zarnoc z novo ker se doskat nitka odlima ceprav je cela.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 14, 2008 5:57 pm

preveri če je masa vredu,al pa maso kr nanovo potegni tja do lučke,potegneš jo pa iz kakega vijaka al pa kaj podobnega

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 14, 2008 6:12 pm

Stikalo prtljažnih vrat si preveru?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Sr maj 14, 2008 7:05 pm

Stropna lučka dela, pa tud varovalke so ble vse veni in so vredu. Ledice so pravilno zvezane ker jih je naridl ntoer taubek, pa v tem ni problem, že prej je odpovedalo vse.

Sam sem najbol sumil slabo napeljavo ker je prej na čase lučka delala, je pa tud stikalo lahko kot pravi lisko, takoj ko ga najdem probam :D nevem kje je ker ni nič kaj takega kot pri sprednjih vratih :oops:

@hribko o kakih masah in podobnem nimam pojma ker sem glede takih zadev popoln laik, sploh kar se kablovja, in podobnih stvari tiče :?

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 14, 2008 7:17 pm

to je pač ozemljite,vska žarnica rabi plus in minus-masa,ozemljitev.
stikalo je pa tam ko se vrta zaprejo v pritljažniku,tak čep je ki ga stisne

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doche Če maj 15, 2008 4:48 am

lisko je napisal/-a:Stikalo prtljažnih vrat si preveru?

Vzrok sta našla :-P in je finta, da ko je odprt prtlažnik, ona kljukica ne da stika, je nekaj mm stran pomakjena, z roko sem nekak zmrdal pa se prižge, morem še pa rešit zadevo. :twisted:

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Pe maj 16, 2008 10:54 pm

tvoj avto ima problem v ključavnici na zadnji haubi.Ona je hin ali pa oksidirala.
V njej je stikalo za lučko.Probaj pri odprti haubi tisti U porint noter.najraje odpove,če ti šricanje na zadnjem brisalcu ne dela dobro ali pa sploh ne."vitrex" ti teče v ključavnico in jo razjeda kot prilimano muho na sprednji šipi.Včasih je dovolj že,če jo samo pošpricaš z wd-40 na vozilu ali pa odmontirano.JAz sem to naredu preventivno,ko sem počasen brisalec zadnje šipe rešu zarustanja (os na katero je privit brisalec).
vw je boljši avto
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov