Nasveti in napotki ter povpraševanja...

krog
Nov uporabnik

Laguna grandtour(nakup)

Napisal/-a krog Po maj 19, 2008 7:36 pm

zdravo
razmišlam o nakupu lagune grandtour l.2001-2003 dizel al pa bencin,pa me zanima vaše mnenje a je to za kej nabava,predvsem pa ga kupujem zaradi otroka je pa moj prvi karavan.
Hvala

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 19, 2008 7:40 pm

NIKAKOR ne kupuj renaulta okoli tega letnika, ker so imeli velike tezave s kakovostjo. kupi raje novejso ce imas moznost ali kaj drugega. mogoce kakega mondeota

Edit...

Nikakor ni bilo mišljeno da je laguna nasplosno slab avto, meni je eden lepsih karavanov, samo je v tem obdobju bil renault res na dnu kar se tice kvalitete.
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Po maj 19, 2008 7:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po maj 19, 2008 7:43 pm

dizli so se baje neki pregreval
drgač pa avto odličen za vozit
je pa mondeo dobra alternativa
če dobiš dobro laguno je lahko odličen nakup
lp

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Po maj 19, 2008 7:49 pm

Turbina je menda znala it že pri 100t prevoženih! :?
Kar se tiče benzinarja pa nism nič slišu napačnega...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 19, 2008 8:25 pm

kolko denarja misliš namenit?
jst bi raje po meganih grandtour pogledal ker so lagune res mele težave sam mam megana..

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Po maj 19, 2008 9:00 pm

No lih danes je kupil fant od sestre laguno grandtour, kupljeno od prvega lastnika, letnik 2003. Disel motro 1.9 dci.
Avto se vozi super, turbina še ni odpovedala in je bil avto tudi na servisu potrjen da je vse vredu z njim in s turbino.
Kupiti se pa splača laguno, če boš kupoval, od 10 mesca letnika 2003 naprej. Od tukaj naprej naj bi bile težave s turbinam odpravljene.

LP

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Po maj 19, 2008 9:15 pm

mihhec je napisal/-a:No lih danes je kupil fant od sestre laguno grandtour, kupljeno od prvega lastnika, letnik 2003. Disel motro 1.9 dci.
Avto se vozi super, turbina še ni odpovedala in je bil avto tudi na servisu potrjen da je vse vredu z njim in s turbino.
Kupiti se pa splača laguno, če boš kupoval, od 10 mesca letnika 2003 naprej. Od tukaj naprej naj bi bile težave s turbinam odpravljene.

LP

Tocno tako.....
Letnike prej pa pusti pri miru, razen če kupuješ europsko varianto in sicer 79KW, ki pa ima isto 6 prestav.
Pri teh modelih ni bilo težav, je pa spet nekaj....avto ne gre nikamor, v 6 prestavi je pa čist tema in se dejansko pri 160 km/h vse skupi neha, morš v 5 dat, da se cager še malo premakne. Jebiga je avto le 1450kg težak. O porabi pa da ne govorim. Pije sigurno 1,5 litra več kot 88KW različica.
Jaz imam 88KW pa moram rečt da avto kar lepo potegne v vseh prestavah, tudi 6 prestava lepo stisne.....
V primerjavi z 79KW je kot noč in dan ( ok le 1 prestava je ista ker vrti v prazno).
Dejansko sem vozil obe ko sem kupoval Laguno 2 zase....... Je pa res da je malce manjše zavarovanje, ker padeš v razred od 60-80KW, pri močnejši pa v 80-100KW, ampak je razlika preveč očitna v samih perfomansah avta in sami porabi.

Sploh pa se izogibaj 74KW z 5 prestavami, to je pa dejansko prešhvoh....( ravno prav za cliota :))
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Po maj 19, 2008 9:20 pm

Ko nekdo vpraša kaj o Laguni, so odgovori že v naprej znani in enolični.

Ključne besede: znanec, baje, turbina, crknila, 100k km, 2003,...

Moje mnenje: Če ti je všeč, jo kupi za razumno ceno, če te pa skrbi turbina jo pa zamenjaj, pa si miren.

To je to.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan To maj 20, 2008 9:58 am

Moj oče jo ima, že eno leto. Kupili smo jo s 150 000km, 15 000km kasnej gre avto še vedno ko urca. Do zdaj nam je crknil samo motorček za levo sprednje okno. Imamo različico 1.9 dci z 88kW, letnik pa 2002 (pa tud karavan je). Zaenkrat problemov nobenih (niti s turbino), oba brata od punce (navadna laguna, letnika 2001) pa sta menjala turbino na 100 000 km.

Lahko da je pri nas že menjana, pa ne vemo, lahko pa da so imeli probleme samo letniki 2001. Ti pa povem, da je avto užitek vozit, edino kar mene malo moti je, da pri malo višjih hitrostih volan otrdi (avtocesta - nekje 140km/h). In potem če je cesta nagnjena ali rahel ovinek, se moraš kar pošteno namučit, da premakneš volan za ravno dovolj milimetrov, da lepo spelješ ovinek...

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg To maj 20, 2008 10:08 am

cliort je napisal/-a:Ko nekdo vpraša kaj o Laguni, so odgovori že v naprej znani in enolični.

Moje mnenje: Če ti je všeč, jo kupi za razumno ceno, če te pa skrbi turbina jo pa zamenjaj, pa si miren.

To je to.

Človek verjetno ne bi rad imel dodatnih stroškov, zato pa sprašuje... razlika med 2000 in 2003 laguno pri vprašanju ''všeč'' verjetno ni velika, zato pa mu vsi svetujejo tisti letnik, kjer je verjetnost, da se kaj pokvari, manjša.
Dying 2 Live

jony
Novinec

Napisal/-a jony To maj 20, 2008 11:37 am

meni nekej ni jasno okrog teh 1.9 dci. Kolega je kupoval Megana 1.9 dci (novga 130 km), pa so mu v renaultu svetovali 2.0 dci al pa 1.5 dci. Baje da 1.9 še zmerej niso poštimal. Eni pa pravjo da je od leta 2003 naprej v redu??

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To maj 20, 2008 12:25 pm

Renaulta če že, potem bencinarja in ne bi smelo biti nikoli nič narobe z motorjem. Reanult ima dobre bencinske motorje, jih delajo tudi za volvota.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort To maj 20, 2008 12:44 pm

zyg je napisal/-a:
cliort je napisal/-a:Ko nekdo vpraša kaj o Laguni, so odgovori že v naprej znani in enolični.

To je to.

Človek verjetno ne bi rad imel dodatnih stroškov, zato pa sprašuje... razlika med 2000 in 2003 laguno pri vprašanju ''všeč'' verjetno ni velika, zato pa mu vsi svetujejo tisti letnik, kjer je verjetnost, da se kaj pokvari, manjša.

Sej ni panike!
Sej sem napisal da naj jo kupi za razumno ceno, z razliko pa naj zamenja turbino.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To maj 20, 2008 12:49 pm

jony je napisal/-a:meni nekej ni jasno okrog teh 1.9 dci. Kolega je kupoval Megana 1.9 dci (novga 130 km), pa so mu v renaultu svetovali 2.0 dci al pa 1.5 dci. Baje da 1.9 še zmerej niso poštimal. Eni pa pravjo da je od leta 2003 naprej v redu??

to so mu svetovali zato, ker mu niso hotl prodat stare mašine
nova renojeva mašina je 2.0 in 1.9 ni več v proizvodnji- al bo pa kmalu umaknjena
lp

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To maj 20, 2008 7:33 pm

Pr lagunah radi grejo mehanizmi spredej za šipe (279€) potlej tut stikalo za vse šter utripalke rado crkne, čepru to je tko "rado"

1.9 motorji niso tako slabi, EGR ventilji se radi zapackajo al pa blokirajo (nov 170€) Glede turbine pa tko, velikrat pride do problemov ko se kakšen večji kos saj ki se nabirajo v egrju (Za tiste, ki ne veste kaj je to, to je ventil, ki uravnava pretok povratnega voda, se pravi nezgoreli plini se vrnejo v sesalni kolektor... ekologija pa to) "odtrga" od sten in ga pihne v turbino. Pol pa zažlajfa. Folk, če ste lepo vozil dizle je ta avto ravno nasprotje. Na cajte ga je treba prepucat. Mal stišat d se cel sistem, cevi prepucajo ;)

Drugač pa res udobn avto :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan To maj 20, 2008 7:55 pm

Mislim da smo mi dali za naš motorček z menjavo nekje okol 200 evrov, ne bom pa trdil. Avto je tud meni res super, udoben, lep od zunaj, skratka vse naj naj. Pa drugač nism glih naklonjen Francozom. Ostalo res zaenkrat BP. Po moje so te turbine tak-tak: ful je odvisno kak ti delaš z avtom, če ga stiskaš hladnega,...

Se pa strinjam s tem da ga je treba občasno sterat, ampak ogretega. Če mene vprašaš, je to treba vsak avto kdaj pa kdaj.

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar To maj 20, 2008 8:32 pm

Laguna letnik 2005, 2.0 motor,motor je od nissana in je zelo uredu,drugače pa ta laguna o kateri govoriš 1.9 dci najbolje menjati turbino ker se kvari.Drugaeč pa ja uzemi raje megana ker je dosti boljši in tudi bolje gre avto.LP 8)
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun To maj 20, 2008 8:34 pm

jst pr ns občasno vozim 1.6 16v v službi. o turbini ne duha ne sluha :D pa ima avto konstantno porabo 8,1 - vožnja po celi sloveniji - se pravi avtocesta po večini. konjev preveč tud za izpit izgubit, drgač na splošno pa nepremičnina. doseg s polnim tankom, okoli 900km (ma kr velik kesl).
je pa avto tooolk mehek, da ga nebi imel nikoli za privat, enostavno to mene utrudi, pa še hrbet me boli. sploh kakšne daljše grbine, tko nagravžn pobira, da se ti zdi da si na gliserju.

uspešen nakup, pa naj ti mal žre. če že ne zarad ekologije, pa vsaj zarad tvojga tošla :P

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs To maj 20, 2008 8:39 pm

potrdil bi jonyjevo trditev,da so bili 1,5 dci bolši od 1,9 dci.to mi je svetoval prijatelj,ki je tudi mehanik in šraufa pri renaultu.Drugače "turbina" je pri vseh vozilih problem.
jaz napr. mrzlega motorja nisem nikoli pohodu čez 2000rpm,dokler se temperatura ni dvignila na 90 stopinj celzija,motor pa še danes poje in mi dviga adrenalin
vw je boljši avto
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov