Proton-Blaž je napisal/-a: Avto je pogosto pod večjimi obremenitvami...
el_diablo je napisal/-a:Proton-Blaž je napisal/-a: Avto je pogosto pod večjimi obremenitvami...
diskretno povedano...![]()
Proton-Blaž je napisal/-a:he heNo v motor bo šlo tole olje pač 0-40w...Mazanje bo pomoje več kot zadovoljivo
Proton-Blaž je napisal/-a:he heNo v motor bo šlo tole olje pač 0-40w...Mazanje bo pomoje več kot zadovoljivo
tud pri 6500rpm...Menjavat pa mislim nekje na 15kkm mogoče kak tisoč prej...lp
joztom je napisal/-a:En Proton, če sem prav zapisal, verjetno ni zadnji krik konstrukcije motorja. Olja 0W30 in hujša niso namenjena starejšim spufanim motorjem ampak konstrukcijam izključno po letu 2000. V dosedanji praksi se za obremenitve najboljše obnese, pa še najcenejši je, ELF 5W50 Excellium 100% Sintetika. Žal je nekaj starejše klasifikacijske grupe, je pa idealen za vse zelo obremenjene motorje eno generacijo starejših motorjev. Motul, Mobil, Castrol RS ali ostali so bistveno dražji, pa po mojih dolgoletnih izkušnjah raje slabši. Jaz ga točim že dolga leta z zadovoljstvom, kupujem ga v sammingu v BTC, pa to ni reklama, ker prodajajo vsa olja. Jaz ga imam v starejšem Citroenu z 200 kojni in WRC podvozjem, ki ma že 300kkm brez sledi porabe ali regljanja ali razklofanega zvoka po dolgih turah. Sicer pa itak vsak svoje goni. Torej 0W30 ne glede na proizvajalca za starejše letnike odsvetujem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov