Nasveti in napotki ter povpraševanja...

michon
Nov uporabnik

Kraj: maribor

klima-kaj je narobe

Napisal/-a michon Sr jun 25, 2008 8:09 am

Imam passata let. 06. Na avtocesti mi je zacela pihati neka bela snov iz ventilacije. Sprva sem pomislil da se mi kaj smodi, ampak ni nic smrdelo po zažganem. To je pihalo kakšno minutko potem pa je prenehalo. Zdi se mi, da še klima vedno dela normalno. Kaj bi lahko to bilo? Najlepša hvala vsem, ki mi boste znali pomagati
michon

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Sr jun 25, 2008 9:24 am

Ocitno ti je nekje spustilo malo plina.
Mene za modija!!! :)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr jun 25, 2008 9:59 am

To je meni naredilo večkrat v golfu z mehansko klimo, v primeru, da sem klimo ugasnil, čez nekaj minut nazaj vklopil in da je bila zunaj kar velika vročina. Zgledalo je kot nekakšna para, prvfič sem se ustrašil, da je kaj zagorelo! Definitivno pa ni s klimo nič narobe, vsaj v mojem primeru ni bilo.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Sr jun 25, 2008 5:18 pm

Strokovnjak je napisal/-a:To je meni naredilo večkrat v golfu z mehansko klimo, v primeru, da sem klimo ugasnil, čez nekaj minut nazaj vklopil in da je bila zunaj kar velika vročina. Zgledalo je kot nekakšna para, prvfič sem se ustrašil, da je kaj zagorelo! Definitivno pa ni s klimo nič narobe, vsaj v mojem primeru ni bilo.

To ni nič narobe, pač zaradi velike razlike v temperaturi v kabino čez šobe vrže ven belo meglico - vlago.
Morda bi bil za zamenjat uparjelnik klime....(če te tako moti)
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Re: klima-kaj je narobe

Napisal/-a kofy Pe jun 27, 2008 12:28 pm

michon je napisal/-a:Imam passata let. 06. Na avtocesti mi je zacela pihati neka bela snov iz ventilacije. Sprva sem pomislil da se mi kaj smodi, ampak ni nic smrdelo po zažganem. To je pihalo kakšno minutko potem pa je prenehalo. Zdi se mi, da še klima vedno dela normalno. Kaj bi lahko to bilo? Najlepša hvala vsem, ki mi boste znali pomagati

A si videl meglico na vetrobranskem steklu (kondenz)?
V te primeru se ti je po vsej verjetnosti zaustavil kompresor klime-zaradi prenizke temperature uparjalnika- tj cca+4 C, in ti je ventilator potegnil kondenz iz uparjalnika v kabino! Je možno, da imaš premalo plina!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov