Napisal/-a fiatpunto Pe jul 04, 2008 11:20 am
Lep pozdrav.
1.) Imam fiat Punto, 1.2sx, letnik 2000, 143.000 prevoženih kilometrov. Pred časom so se mi pojavile težave, in sicer je zasvetila lučka na armaturi za okvaro krmilnega sistema (rdeča lučka, narisan volan), poleg tega pa je tudi števec za hitrost nihal. Enkrat je kazal normalno, enkrat je kazal hitrost 0. Avto sem ustavil, poklical naokoli mehanike, ni noben vedu kaj bi bilo... No, pa tudi avto mi ni hotel vžgati. Kot da bi bil akumulator prazen. Armatura se mi je resetirala (ura), kot je ponavadi ko je prazen akumulator. Po 15 minutah mi je avto uspelo vžgati, naslednji dan sem ga peljal na fiat center in so ga priklopili na računalnik. Ta je ugotovil 5 možnih napak. In so rekli da se bo ta napaka težko ponovila, ampak se je. Ni zasvetila lučka za okvaro krmilnega sistema, ampak vsake toliko časa števec zaniha na 0 in potem spet na hitrost s katero se peljem. Takrat pa opazim tudi mehkejši volan, kot da bi se pri večjih hitrostih sam vžgal city servo. Potem ko števec neha zajebavati se tudi volan normalizira.
2.) Včeraj sem hotel vžgati avto, ampak izgleda da sem pustil prižgan radio, ali pa da se je ponovila napaka s prej. Avto mi ni vžgal. Poskusili smo na kable, samo je avto crkoval še vseeno. Po veliko prevoženih kilometrih je avto na križiščih končno nehal crkovati.
3. )In še to, opazil sem da ima zelo malo moči kar se tiče elektrike moj Punto. Ko se vozim ponoči, in ko odprem stekla na vratih z gumbom mi luči pomežiknejo, se pravi za trenutek zasvetijo manj. Pa tudi ko je avto prižgan, vendar v mirovanju in ko se ventilator vključi tudi luči nekako pomežiknejo. Kot da bi ne vem, akumulator prešvoh bil, ali pa da ga ne napaja, ne polni. Kakšen mesec nazaj sem za pol ure (in sigurno nič več) pustil prižgan radio ob ugasnjenem avtu. Akumulator mi je tako spraznilo, da avto ni vžgal več.
Naštel sem veliko problemov, rešitev rabim čimprej, ker grem v ponedeljek na Hrvaško na dopust in te zadeve s števcem bi se rad rešil.