Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fiatpunto
Nov uporabnik

Fiat punto problem! Nujno.

Napisal/-a fiatpunto Pe jul 04, 2008 11:20 am

Lep pozdrav.

1.) Imam fiat Punto, 1.2sx, letnik 2000, 143.000 prevoženih kilometrov. Pred časom so se mi pojavile težave, in sicer je zasvetila lučka na armaturi za okvaro krmilnega sistema (rdeča lučka, narisan volan), poleg tega pa je tudi števec za hitrost nihal. Enkrat je kazal normalno, enkrat je kazal hitrost 0. Avto sem ustavil, poklical naokoli mehanike, ni noben vedu kaj bi bilo... No, pa tudi avto mi ni hotel vžgati. Kot da bi bil akumulator prazen. Armatura se mi je resetirala (ura), kot je ponavadi ko je prazen akumulator. Po 15 minutah mi je avto uspelo vžgati, naslednji dan sem ga peljal na fiat center in so ga priklopili na računalnik. Ta je ugotovil 5 možnih napak. In so rekli da se bo ta napaka težko ponovila, ampak se je. Ni zasvetila lučka za okvaro krmilnega sistema, ampak vsake toliko časa števec zaniha na 0 in potem spet na hitrost s katero se peljem. Takrat pa opazim tudi mehkejši volan, kot da bi se pri večjih hitrostih sam vžgal city servo. Potem ko števec neha zajebavati se tudi volan normalizira.

2.) Včeraj sem hotel vžgati avto, ampak izgleda da sem pustil prižgan radio, ali pa da se je ponovila napaka s prej. Avto mi ni vžgal. Poskusili smo na kable, samo je avto crkoval še vseeno. Po veliko prevoženih kilometrih je avto na križiščih končno nehal crkovati.

3. )In še to, opazil sem da ima zelo malo moči kar se tiče elektrike moj Punto. Ko se vozim ponoči, in ko odprem stekla na vratih z gumbom mi luči pomežiknejo, se pravi za trenutek zasvetijo manj. Pa tudi ko je avto prižgan, vendar v mirovanju in ko se ventilator vključi tudi luči nekako pomežiknejo. Kot da bi ne vem, akumulator prešvoh bil, ali pa da ga ne napaja, ne polni. Kakšen mesec nazaj sem za pol ure (in sigurno nič več) pustil prižgan radio ob ugasnjenem avtu. Akumulator mi je tako spraznilo, da avto ni vžgal več.

Naštel sem veliko problemov, rešitev rabim čimprej, ker grem v ponedeljek na Hrvaško na dopust in te zadeve s števcem bi se rad rešil.

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep Pe jul 04, 2008 11:40 am

imaš več možnih rešitev, upam da je hin akumulator, na kar vse to sliči, sliči pa tudi na defekten računalnik in pa na eno kontrolno ploščo ki je pri motorju, samo sem pozabil kak se ji reče, problem pa mi je znan iz večine teh puntov istih letnikov.

Probaj pa najprej z akumulatorjem, ampak mislim da bo prej drugo...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jul 04, 2008 11:44 am

Pozdravljen na forumu! Pri opisu tvojih težav pojdi do avtoelektrikarja ,da pomeri kako ti fila altenator in v kakšnem stanju je akumulator.Rdeča lučka volanček v armaturki opozarja na odpoved servo-city volana. Iz kje si?
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma Pe jul 04, 2008 11:57 am

Ti puntoti so imel problem z motornim racunalnikom, ki se ga da popravit poleg tega je pa crkovala tudi elektronika na servo volanu
oboje ti pa lahko zrihtajo v avtoelektroniki v crnucah

fiatpunto
Nov uporabnik

Napisal/-a fiatpunto Pe jul 04, 2008 12:13 pm

michelin je napisal/-a:Pozdravljen na forumu! Pri opisu tvojih težav pojdi do avtoelektrikarja ,da pomeri kako ti fila altenator in v kakšnem stanju je akumulator.Rdeča lučka volanček v armaturki opozarja na odpoved servo-city volana. Iz kje si?

S trebnjega sem. To so mi izmerili že dvakrat, in obakrat je akumulator filal normalno. Koliko že mora biti? 13 ali 14 tistih enot? Tako da ta problem so potem avtomatično odpisali in so rekli da je nekaj drugega. Bom se oglasil danes na fiat centru, sem ob 14. uri naročen in povem več kasneje. Hvala! Upam še na kakšen odgovor.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jul 04, 2008 1:44 pm

filati mora čez 14.-najst ,poglej maso :idea:
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov