Nasveti in napotki ter povpraševanja...

noctiferia
Nov uporabnik

megane coupe 1.6 16v

Napisal/-a noctiferia Sr jul 09, 2008 10:09 pm

letnik 2001
prizgala se mi je lucka ki ne nahaja tam kjer je obratomer ena je od abs-ja druga ki pa je zraven nje zgleda kot kaksna krivulja ki je sklenjena v krog ter nonstop sveti
imel sem ga na servisu kjer so mi menjali dusikovo sondo na kolektorju ter me takrat obrali za 60 k takratnih tolarjev vendar se mi je cez par dni znova upalila seveda sem ga peljal nazaj in so ugotovili da se mi v katalizatorju nabira kondenz v kar malo dvomim od takrat vozim s prizgano lucko cca eno leto
avto mi tezko uziga kadar je hladen in motor se cudno trese cca 30 sek oziroma dokler se na stevcu ne pojavijo prevozeni km ki ji je 140.000 ko je segret je vse ok
ali je kaj povezano z lucko ki prikazuje nekaksno napako in kaj sploh pomeni kaksna je njena funkcija
hvala

Uporabniški avatar
[Weed]MAR
Novinec

Kraj: Črnomelj [Wajt Krajn]

Napisal/-a [Weed]MAR Sr jul 09, 2008 10:34 pm

poglej v knjigico.. notri maš vse lepo narisano kera lučka kaj pomeni...
če je pa nimaš več pa najdi kje na netu mogoče ...
lp
my blood type is type-R

noctiferia
Nov uporabnik

Napisal/-a noctiferia Če jul 10, 2008 11:23 am

knjige nimam vec predsem me zanima ce je mozno da se v katalizatorju nabira kondenz kjer se ustvarjajo velike temperature in ce mi res zaradi tega sveti lontrolna lucka

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 10, 2008 11:32 am

Prej bi reku, da lambda sonda ne meri več normalno in da zato sveti lučka. Kondens se tudi v novem avtu nabira in tam ni nobenih problemov.
Old subarus never die, they just get faster!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če jul 10, 2008 11:57 am

Meni se je na Cliotu prižgala, verjetno ista lučka, ki ponazarja napako na elektroniki, ko je bila napaka na kablu od motorčka prostega teka. Ta motorček ni pravilno deloval, ker je bil konektor nekaj poškodovan in ni imelo stika (poškodoval se je pri menjavi sklopke). Je pa tud malo težje vžgal - moral sem dat gas in na začetku ga z gasom malo loviti, da ni ugasnil. Po kakih 10 sekundah pa je bilo vredu, samo pod malo višjimi obrati je delal.
Če maš podobne znake, možno, da je tudi pri tebi kaj narobe s motorčkom prostega teka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov