Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Ventilator kabine pri zunanji temp. nad 26 stopinj znori?!

Napisal/-a Kovcek Če jul 10, 2008 9:50 am

Imam naslednji problem na sharanu letnik 96:

imam avtomatsko klimo, ko je zunaj več kot 26 stopinj se ventilatorju kabine zmeša in začne delati z veliko hitrostjo (v tako hitrost ga pri "normalnem" delovanju ni mogoče spraviti) in ker ni predviden za delovanje pri tako veliki hitrosti mi začne trosit celo armaturo in mi drsa ob ohišje (tako mi je uničilo že eno veternico)...ko se to zgodi lahko dam ventilator le na prvo stopnjo, da rahlo piha...vse druge stopnje ga šiba na polno ...in to vse le, ko je zunaj več kot 26 stopinj...sem bil pri lokalnem avtoelektričarju in mi je povedal, da bi naj bil zanič regulator (ena rdeča škatlica vel. cca 4x6 cm z jezički, kateri štrlijo v ventilacijo kabine in so nanjo priklopljeni trije kabli)...to sem kupil novo (cena 90 eur ), vendar mi dela enako...prosim za pomoč, kaj je narobe?
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 10, 2008 11:17 am

Jaz bi na tvojem mestu preveril nivo plina v klimi, lahko da ga manjka ali je za zamenjat, pa se zato ventilatorji bolj matrajo, da bi ohladili avto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kovcek Če jul 10, 2008 11:34 am

Klima drugače dela bp (piha zeeelooo mrzlo)...tudi notranji hladilnik klime je zelo mrzel (je na dosegu roke, ko vzamem ven ventilator)...sem 100%, da je s plinom vse ok...če ne drugače, pa bom jutri peljal na tester, če bo javil kako napako...ker ne more biti normalno, da se ventilator vrti enako (pre)hitro na 2 in 5 stopnji, tri leta pa je delalo vse ok, do pred 14 dni...btw. plin je bil zamenjan lansko leto...možno, da ima še kje kako tipalo, katero pri temeraturi nad 26 stopinj daje napačen podatek ventilatorju?
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kovcek Pe jul 11, 2008 9:22 am

Bil sem pri kolegu in smo ga priklopili na tester, javi napako 00799 senzorja temperature (G110)

Zdaj bi pa bil hvaležen vsakemu, kateri bi mi lahko povedal kje se ta senzor nahaja in kako izgleda (sharan 2.0 benzinar, letnik 1996)
Lp

kovcek

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Pe jul 11, 2008 10:28 am

verjetno v stranskem ogledalu.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 11, 2008 10:28 am

avtodato poglej

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kovcek Pe jul 11, 2008 10:38 am

To je senzor hladilne tekočine...autodate nimam.
Lp

kovcek

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Pe jul 11, 2008 1:18 pm

ja,to naj bi bil senzor notranje temperature(00799).
na avto dati je prikazan senzor,ki je na vrhu sredine armature,je izbočen med režami za pihanje v šipo.Zamenja se tako,da se iztakne plastika komplet z režami za pihanje.Pri tem se ti polomijo"čepi"iz spodnje strani ali sama plastika.Druga varianta je,da snameš armaturo in ga zamenjaš.Če imaš pa vgrajeno varianto,da se srednji del ploščice,na kateri je senzor posebej iztakne,je pa najboljše.
vw je boljši avto

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs Pe jul 11, 2008 1:29 pm

spoštovani kovček
ne more biti senzor (tipalo) hladilne tekočine
krivo za norenje ventilatorja kabine.
senzor hladilne tekočine se nahaja na glavi motorja.
v bistvu sta dva,eden daje podatek na števec,ki kaže temperaturo
drugi pa pošilja podatke računalniku.
lahko ju odklopiš,pa boš videl kateri je za kaj.
vw je boljši avto

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kovcek Po jul 14, 2008 8:45 am

@trs: res je.

ni krivo tipalo, šle sta dve (od treh) končni stopnji v računalniku za klimo oz. klimatroniku, katere je po besedah mojstra skoraj nemogoče dobiti, če pa že pa bi naj ena stala cca. 50 eur. Torej mi ne preostane nič drugega kot iti v akcijo pa najti po ugodni ceni kakšen rabljen računalnik.
Lp

kovcek
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 7 gostov