Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jul 18, 2008 2:02 pm

Ja to je tak. Potem bo pa spet prišlo ven kako so renoji zanič avti :(
Pri naši bajti so bili do zdaj trije pa z nobenim ni bilo problemov. Če se boš pa s kakim litrom olja okrog vozo potem pa normalno, da bo slej ko prej počakal.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Pe jul 18, 2008 2:49 pm

Tipičen primer nevzdrževanja in malomarnosti do avta. Se grem stavit da ni blo olje menjano vsak ene 30k km, ker ga nemore kr tako požret. Ali pa je nekaj narobe z avtom. Tipična Slovenska bolezen, sam tankaj pa vozi, več ni treba, tako sosed pravi moj, a veš Franclj. Ne servis pa itak ni treba pelat, ker itak sam služijo dnar s tem. In potem ko crkne je pa znamka avtomobila zanič.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jul 18, 2008 3:18 pm

AudiFreak je napisal/-a:Poznam primer Toyote Avensis 2.0. Na servisu so iztočili olje, pozabili pa so ga potem nazaj nalit. Lastnik je prevozil 2000 km, pol pa je začel avto ružit kot diesel. Samo šel je pa še vedno.

Aha, jaz pa primer, ko so pozabili tankat in so to ugotovili šele čez 3000 km ... :lol:
Dejte no, ne kvasit takih neumnosti po forumu. Tudi če bi res pozabili to narediti, bi svetila lučka za olje in če bi jo voznik ignoriral, bi vse skupaj zaribalo v roku pol ure.

Glede same teme, pa bodi siguren, da si nekaj škode gotovo naredil. Nenazadnje pa je to tudi pokazatelj kako dobro je za Clio skrbel prejšnji lastnik in seveda dejstvo, da kuri olje. Očitno slab nakup.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe jul 18, 2008 7:52 pm

Vsekakor nisi pravilno ravnal, ko se ti je prižigala lučka. Takrat bi moral čim prej ustavit in prekontrolirat, kaj je narobe, če je zdej vse ok se ne slišijo nobeni nenavadni zvoki potem bodi vesel, da je vse vredu, ampak menim, da posledice bodo. Menim pa, tudi, da prejšpnji lastnik ni ravno ravnal z avtom lepo. V navodilih piše, da je potrebno olje kontrolirat redno.

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So jul 19, 2008 7:58 am

buče ;)

imel sm swifta GTi kuj k sem ga kupil mi na pamet ni padlo da bi gledal olje olja je bilo notri skoraj nič avto je ropotal kot dizel pa sm ga se zmer gonil 200 po AC in to ne malo ceprav se mi je prizgala lučka in sem naredil se 100-200 km preden sm sel k mehaniku in je reku da olja sploh ni :) takrat je avto imel okol 190.000 današnji lastnik jih ima zagotovo 230.000+ in avto še vedno teče kot urca :) SUZUKI POWER :lol:

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So jul 19, 2008 8:24 am

hja, jaz bi na tvojem mestu prijavil patent za "suh motor". kmalu za tem pa za to, da deluje brez goriva ter ropota in hkrati teče kot urca!;)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jul 19, 2008 8:53 am

Poznam enga ki se je peljal 20 km brez jermena za vodno pumpo čeprav je svetla lučka za alternator.....po 10km je zakuhal..... po 20 km pa obstal.....z novim jermenom je potem laufal še pol leta predenj je odprlo glavo :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jul 19, 2008 9:14 am

...da ne bo spet kdo napisal da ni možno...govorim iz lastnih izkušenj...ponoči zbil skalo na cesti, samo zaropotalo je...sem si rekel ok, ni škode, lučka za olje še ni gorela...se pripeljem domov cca. 50 km ugasnem avto... drug dan grem na šiht v lj se začne prižigat lučka za olje, ne gori skoz....ok bom šel po šihtu kupit olje, ker prej ni bilo nikoli problema s tem,....pripeljem domov ...avto ruži.....se pravi da sem nardil 150 km brez olja, kajti odbil sem karter, shodili so ojnični ležaji...servis le teh 300 eur na pooblaščenem servisu, avto dela kot nov...zato ne mi govort da brez olja avto zariba po 200m, ker ne....saj meni ni, aja avto celica 96 letnik ( pa vedno redno servisirana in vzdrževana), sem pa presenečen , kot ste nekateri že napisali nad pozno vklopljeno lučko za olje...

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR So jul 19, 2008 10:40 am

Glej če se ti je samo prižigala lučka za olje je blo še zmiri 3/4 olja notr. Če pa komplet sprazniš olje vn, lahko gremo stavit da ne narediš več kot par km.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So jul 19, 2008 2:07 pm

lisko je napisal/-a:Poznam enga ki se je peljal 20 km brez jermena za vodno pumpo čeprav je svetla lučka za alternator.....po 10km je zakuhal..... po 20 km pa obstal.....z novim jermenom je potem laufal še pol leta predenj je odprlo glavo :D

Jaz pa sem naredil 50km brez jermena od alternatorja. No res pa je da je pumpa gnana preko zobatega jermena :)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jul 19, 2008 3:57 pm

jz pa 142 km brez bencina ko mi je pa ola zmankal sm pa dišečo destilirano vodo notr ulil pa je vseen še šlo...pa avto še vseen vžge u prvem brez generalke...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak So jul 19, 2008 4:48 pm

Js se pa že skos vozim brez olja in nafte. :bonk

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So jul 19, 2008 5:03 pm

zoddimmortal je napisal/-a:buče ;)

imel sm swifta GTi kuj k sem ga kupil mi na pamet ni padlo da bi gledal olje olja je bilo notri skoraj nič avto je ropotal kot dizel pa sm ga se zmer gonil 200 po AC in to ne malo ceprav se mi je prizgala lučka in sem naredil se 100-200 km preden sm sel k mehaniku in je reku da olja sploh ni :) takrat je avto imel okol 190.000 današnji lastnik jih ima zagotovo 230.000+ in avto še vedno teče kot urca :) SUZUKI POWER :lol:

2x
Tud men se je to zgodilo na swiftu, prevrim, če je kej olja in na šipki, ga ni bilo čisto nič, ga nalijem in gasa dalje. Govorim na tem sedanjem, ki ga imam in po tem sem naredil že par tisoč kilometrov.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So jul 19, 2008 5:05 pm

TDI freak je napisal/-a:Js se pa že skos vozim brez olja in nafte. :bonk

Nekateri pišemo realnost, nekateri pa ste preveč prebral pravlic.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So jul 19, 2008 5:06 pm

Primoz_86 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Poznam enga ki se je peljal 20 km brez jermena za vodno pumpo čeprav je svetla lučka za alternator.....po 10km je zakuhal..... po 20 km pa obstal.....z novim jermenom je potem laufal še pol leta predenj je odprlo glavo :D

Jaz pa sem naredil 50km brez jermena od alternatorja. No res pa je da je pumpa gnana preko zobatega jermena :)

Brat je z golfom 2 naredu 40km brez jermena.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov