Lp..Imam eno težavo..Pred kratkim sem kupil Renault Scenic 1.9dci,letnik 2005..Ko rahlo obrnem volan ali v levo ali v desno mi pri volanu ali nekje spodaj v podvozju nekaj poka oziroma škripa..Ampak to se sliši in dogaja samo,ko avto parkiram ali obračam volan na suho..Prosil bi za pomoč..Hvala
Ja hvala lepa..Upam,da je res samo to..Tisto na prazno,pa nisem točno tako mislil..Imam avto prižgan..Čuje se pa res tak,kot neko globoko pokanje pri obračanju volana v desno ali levo..Groza..
Hvala lepa za pomoč..Bom videl kaj bodo v ponedeljek rekli na Renault servisu..Pozna mogoče kdo kakega dobrega mehanika v okolici Maribora,ki šraufa Renaulte?
kirsa1 je napisal/-a:Hvala lepa za pomoč..Bom videl kaj bodo v ponedeljek rekli na Renault servisu..Pozna mogoče kdo kakega dobrega mehanika v okolici Maribora,ki šraufa Renaulte?
Lp..To mi je napisal mojster iz Renaulta:Pri problemu pokanja volana gre najverjetneje za pritegnitev ohišja volana na določeni moment, saj gre običajno za podajanje ohišja volana.Takšno popravilo bi ob verjetnosti da gre za težavo takšne vrste znašalo 35 eur.Natančnejši vzrok pokanja vam lahko podamo seveda šele po natančnem pregledu vozila...Ve kdo kaj to pomeni?Bil sem danes na servisu,pa so mi rekli,da so res verjetno ležaji krivi za pokanje..Samo nisem ziher..Ker je mehanik pogledal vse bolj površno..
Tudi to sem rešil..Hvalabogu..Zamenjati je bilo potrebno ležaja armotizerjev na sprednjih kolesih..Hvala za pomoč..Sedaj je prav prijetno obračati volan brez da poka..Hvala za pomoč..
kirsa1 je napisal/-a:Tudi to sem rešil..Hvalabogu..Zamenjati je bilo potrebno ležaja armotizerjev na sprednjih kolesih..Hvala za pomoč..Sedaj je prav prijetno obračati volan brez da poka..Hvala za pomoč..
Tak je..Strošek menjave je kril prodajalec,ki mi je prodal avto in mi dal 3 mesece garancije..Cena na Renault servisu bi bila okoli 150 evrov za en ležaj armotizerja..Torej okoli 300 evrov za ležaja, plus vsaj dve uri dela=380evrov..približno..Mislim pa,da je na tem servisu,ne originalnem stalo nekje 120 evrov za ležaja,plus delo 30 evrov..150 evrov..