Napisal/-a bukvi13 To jul 29, 2008 9:23 pm
LP
Imam sledeči problem z VW Golf IV 1.4. Zdle že opažam zadnja dva meseca, da mi vsakič, ko avto vžgem zjutraj cel avto tak vibrira. Od spodaj avta je pa slišati iz izpušne cevi take čudne zvoke kot da bi bil auspuh hin. Ko sem v avtu in imam odprta vrata lahko voham izpušne pline kot da bi spušalo že pri prvem loncu. Čez približno dve minuti se avto umiri in tudi zvoka iz avspuha ni več slišati in pol normalno deluje.
Pol se peljem v službo kjer avto stoji pol 8 ur in potem mi spet to dela ko ga vžgem.
Oba izpušna lonca (kompletno vse sem zamenjal) kupil pred približno enim letom pri enem proizvajalcu in prodajalcu v Celju kjer so ga tudi zmontirali, ki ga ne bom imenoval, ker mi že gredo pošteno na k****. Od nakupa auspuha pa do danes sem prevozil 10000 km kar se mi zdi da ni veliko za auspuh. Za oba izpušna lonca, objemko plus delo sem plačal 90€ in se mi je že takrat zdelo sumljivo ker je na začetku
rekel da bo cena nekje 135€ z montažo. To me je zihr neki opeharil. Potem pa je rekel po montaži da ne bo tulk . Na računu mi je pa računal dva srednja lonca kateri je bil eden od njiju dražji za 2€. Kjerkoli sem šel vprašat drugle bi plačal 135-145€ sam niso meli na zalogi. Meni se je pa mudilo ker sem imel takrat oba izpušna lonca hin kar mi je šlo že pošteno na živce in sem tam pol vzel.
Vedno ko pridem tja me neki nategujejo in iščejo izgovore, da je problem drugje. Tak auspuh ma pa garancijo 2 leti. Čemu pol pri njih garancija ? Morda kr tak. Servisi so bili vsi narejeni tak da zgleda ni problem v motorju kot sem sprva mislil in brezhibno deluje. Sem pa član AMZS in so mi avto pogledali in so ugotovili da auspuh spušča posegali pa v sam auspuh niso ker so mi rekli da imam garancijo in mi morajo oni zamenjati.
Ker ne mislim več imeti opravka z to garancijo mi prosim svetujte kakšnega drugega monterja in prodajalca auspuhov iz okolice celja, ki mi bo strokovno pogledal in zamenjal kar bo pač za zamenjati.
Mi je pa še danes žal, da nisem takrat šel do pooblaščenega serviserja po originalen auspuh. Bom vedel za drugič.
Za vse odgovore se vnaprej najlepše zahvaljujem.
LP