Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bukvi13
Nov uporabnik

Zakaj mi avto zelo vibrira, ko ga vžgem ?

Napisal/-a bukvi13 To jul 29, 2008 9:23 pm

LP

Imam sledeči problem z VW Golf IV 1.4. Zdle že opažam zadnja dva meseca, da mi vsakič, ko avto vžgem zjutraj cel avto tak vibrira. Od spodaj avta je pa slišati iz izpušne cevi take čudne zvoke kot da bi bil auspuh hin. Ko sem v avtu in imam odprta vrata lahko voham izpušne pline kot da bi spušalo že pri prvem loncu. Čez približno dve minuti se avto umiri in tudi zvoka iz avspuha ni več slišati in pol normalno deluje.
Pol se peljem v službo kjer avto stoji pol 8 ur in potem mi spet to dela ko ga vžgem.
Oba izpušna lonca (kompletno vse sem zamenjal) kupil pred približno enim letom pri enem proizvajalcu in prodajalcu v Celju kjer so ga tudi zmontirali, ki ga ne bom imenoval, ker mi že gredo pošteno na k****. Od nakupa auspuha pa do danes sem prevozil 10000 km kar se mi zdi da ni veliko za auspuh. Za oba izpušna lonca, objemko plus delo sem plačal 90€ in se mi je že takrat zdelo sumljivo ker je na začetku
rekel da bo cena nekje 135€ z montažo. To me je zihr neki opeharil. Potem pa je rekel po montaži da ne bo tulk . Na računu mi je pa računal dva srednja lonca kateri je bil eden od njiju dražji za 2€. Kjerkoli sem šel vprašat drugle bi plačal 135-145€ sam niso meli na zalogi. Meni se je pa mudilo ker sem imel takrat oba izpušna lonca hin kar mi je šlo že pošteno na živce in sem tam pol vzel.
Vedno ko pridem tja me neki nategujejo in iščejo izgovore, da je problem drugje. Tak auspuh ma pa garancijo 2 leti. Čemu pol pri njih garancija ? Morda kr tak. Servisi so bili vsi narejeni tak da zgleda ni problem v motorju kot sem sprva mislil in brezhibno deluje. Sem pa član AMZS in so mi avto pogledali in so ugotovili da auspuh spušča posegali pa v sam auspuh niso ker so mi rekli da imam garancijo in mi morajo oni zamenjati.
Ker ne mislim več imeti opravka z to garancijo mi prosim svetujte kakšnega drugega monterja in prodajalca auspuhov iz okolice celja, ki mi bo strokovno pogledal in zamenjal kar bo pač za zamenjati.

Mi je pa še danes žal, da nisem takrat šel do pooblaščenega serviserja po originalen auspuh. Bom vedel za drugič.

Za vse odgovore se vnaprej najlepše zahvaljujem.

LP

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr jul 30, 2008 10:02 am

ce so ugotovili da izpuh pusca, kaj sploh razmisljas o nabavi drugega ce je ta v garanciji? Ce so potrdili garancijo za 2 leti imajo da ga menjajo v tem roku ce je kaj narobe. Do njid pa zatezit z inspekcijo ce ga nocejo popravit.
Extreme N

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr jul 30, 2008 10:10 am

Zihr maš hin kakšn nosilec motorja oz gumljasti bufer.
Ponavadi so 3 ali 4 in je treba pogledat kateri je hin.

Popravek....
Al pa je auspuf nestrokovno zmontiran in se nekje dotika šasije.
K ga boš štartal zjutraj z nogo pritisni izpušno cev zadaj navzdol pa poglej kako bo.
Če bo v redu potem se nekje auspuh dotika šasije. Nič hudega. Le mal ga je treba sem pa tja zvit spodaj

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr jul 30, 2008 10:44 am

poz!

Sploh ni kaj razmišljat! Auspuh menjat v garanciji, če pa imajo problemmen pa si vzemi še kakšnega silaka zraven, da se zmenite kot treba. Kljub vsemu si plačal 90€, kar je več kot dovolj, za gorivo da čez vikend skočiš na obalo.

lp, Aleš.
Slika

bukvi13
Nov uporabnik

Napisal/-a bukvi13 Sr jul 30, 2008 5:23 pm

Hvala za odgovore.

HEHE

Bo zgleda res treba tja z enim silakom it, da se bo zamenjal auspuh.
Tam sta zaposlena dva ko montirata in eden od njiju, ko mi je menjaval se mi ne zdi pošten. Takrat je bil sam v delavnici. Enkrat sem prišel reklamirat pa sta bila oba tam in se je on ta drugi tak čudil ko sem mu pokazal račun zakaj mi je tak čudno to računal (računal je dva srednja lonca ) in on mu je odvrnil, da sej je dobr in da sem že tak pocen pršu skos naj se ne pritožujem. Zamenjal mi pa nč ni. Še to enkrat mi je, ko sem se peljal je neki ružl sploh ko sem se peljal skozi ovinke in sem prva mislu da so ležaji šli. Pol sem pa peljal na amzs se je pa videlo da se je hakeljc auspuha snel z nosilca. Skratka kot ponaredek je zelo slabo narejen. Pol so mi naštimal nazaj pri amzs in sem šel tja naslednji dan onemu monterju ter mu omenil, da se mi je snel on mi je pa edino kar je naredil med garancijo je prpikal z varilnim strojem un hakelj na un nosilec. MIslim, če je pa to strokovno pol pa res ne vem. Bo treba drugega poiskat da se kompletno odmontira pregleda in nato skupaj sestavi ker oni kr neki nategujejo.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr jul 30, 2008 9:31 pm

Tile Golfi imajo napako, da se jim dokaj rada zapaca dušilna loputa......Jaz bi poizkusil in kupil spray za čiščenje le te. V velikih primerih pomaga
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 30, 2008 10:05 pm

Kdaj si nazadnje menjal kable do svečk in svečke. Sam bi rekel, da je en kabel slab, ali pa ena svečka ne deluje, al pa še kaj hujšega.
Znak da se avto zjutraj trese je da se zažene po treh namesto po štirih cilindrih. Ker ga zaradi tega orenk premetava, ti tudi izpušna cev tolče na vse strani. o se mašina malo ogreje, pa se zalaufa tudi četrta svečka in zadeva deluje normalno. Tukaj sam izpuh nima nič zraven, tolče pa po avtu, zato si to prvo opazil.

Jaz bi na tvojem mestu malo preveril svečke in kable. U bistvu bi avto plejal na en orenk servis. Bi pa tut rekel, da si en tistih naivnežev, ki menjajo olje na 30.000 kilometrov in mislijo ter verjamejo "strokovnjakom", da olje 5W-30 zdrži toliko časa.
Old subarus never die, they just get faster!

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr jul 30, 2008 10:15 pm

Naroči izpuh katere druge znamke, tega pa ti naj nazaj odmontirajo in vrnejo denar in jih pošlji nekam v tri ......

LP

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 31, 2008 10:47 am

nebivedu je napisal/-a:Kdaj si nazadnje menjal kable do svečk in svečke. Sam bi rekel, da je en kabel slab, ali pa ena svečka ne deluje, al pa še kaj hujšega.
Znak da se avto zjutraj trese je da se zažene po treh namesto po štirih cilindrih. Ker ga zaradi tega orenk premetava, ti tudi izpušna cev tolče na vse strani. o se mašina malo ogreje, pa se zalaufa tudi četrta svečka in zadeva deluje normalno. Tukaj sam izpuh nima nič zraven, tolče pa po avtu, zato si to prvo opazil.

Jaz bi na tvojem mestu malo preveril svečke in kable. U bistvu bi avto plejal na en orenk servis. Bi pa tut rekel, da si en tistih naivnežev, ki menjajo olje na 30.000 kilometrov in mislijo ter verjamejo "strokovnjakom", da olje 5W-30 zdrži toliko časa.

Točno tako kot pravi Nebivedu

Preveri raje a ti kakšen kabel ne prebija, svečke in konektorje na teh kablih. Avto ti zaštarta po treh cilindrih ali pa celo po dveh in ti zato tako trese. Če imaš pa smolo je pa verjetno boga tudi vžigalna tuljava in bo treba menjat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov