Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Kraj: štajerska

zlomljena fedra in tehnični

Napisal/-a bostek Če avg 07, 2008 6:29 am

Na astri se mi je za en krog zlomila fedra spredaj, tako da ni ravno velik problem, me pa zanima kako je s tem na tehničnem? hvala

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če avg 07, 2008 7:09 am

Zamenjaj vzmet in ne sprašuj neumnosti...

Saj se ne gre za to ali bo avto šel čez tehnični pregled ali ne, gre se za tvojo varnost in varnost drugih v prometu.

Če ti je počla pomeni da ni več tako prožna in da ti bo naprej pokala. Recimo moji tamali je počla na polotu, pa nismo vedeli, pa je skos neki ropotalo, dokler nisem vredu pogledal in opazil da je počla. Takoj smo menjal, jaz pa sem tisto na izgled super vzmet uporabljal na neki hidravliki in je vzmet počla še enkrat kaj kmalu po tem in to na sredini. Očitno se čez čas prožnost vzmeti z leti spremeni in začne pokati. Na ven sicer vzmet izgleda super, znotraj pa je že načeta od kakšne razpoke in potem še rja zraven doda svoje.
Zadnjič spremenil AM, dne Če avg 07, 2008 7:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a bostek Če avg 07, 2008 7:17 am

Vem, samo sprašujem zato ker mam zelo kmalu pregled pa to...

Uporabniški avatar
Miha Gorišek
Novinec

Napisal/-a Miha Gorišek Če avg 07, 2008 10:53 am

s tem nimaš več ko 30 minut dela!!!!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: zlomljena fedra in tehnični

Napisal/-a graal Če avg 07, 2008 11:24 am

bostek je napisal/-a:Na astri se mi je za en krog zlomila fedra spredaj, tako da ni ravno velik problem, me pa zanima kako je s tem na tehničnem? hvala

Poz!

Da to ni ravno velik problem pa ne bo držalo. Ko boš pri 90km/h nabil v luknjo pa ti bo celo roko sesedlo boš ugotovil, da se ni splačalo šparat na obični "fedri". A misliš, da vsi, ki so na naslovnicah: "iz neznanega razloga zavil na nasprotni pas" res zavijejo iz dolgčasa ali pa so raj vozli neizpravne avtomobile ipd. Zamenjaj vsaj sprednji dve fedri pa bor mir. Ker če neboš sedaj in te bo spustil skozi tehničnega (kar te nikakor ne sme) boš zadevo spet prelagal za celo leto. Žrtvuj ta denar in čas, ki sta lahko v primerjavi s tem kar se lahko zgodi zaradi tako neizpravnega vozila, drobiž.

Fantje, ne se šparat na gumah in izpravnosti podvozja! To so vitalni deli s katerimi se ni računice poigravati!

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 07, 2008 11:26 am

marsikateri avto ima zlomljeno fedro ;) na twingotu sem dve že zamenjal. Sem pa videl tud na cliotu obe zlomljeni.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če avg 07, 2008 12:23 pm

Taka fedra ti lahko zdrži še leto, lahko pa se dokoncno zlomi cez 10km...tako da...jaz bi raje preventivno zamenjal jih, ker tudi to ni ne vem koliko veliki stošek. Tehnični pregled gor al dol bi zamenjal.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če avg 07, 2008 1:06 pm

Za Cliota je bila pred enim letom sprednja vzet 50€ za primerjavo.
A to ti je za cel krog počla ali samo en konc. Men je pokno samo en konec, če nebi videl na dvigalo še vedel nebi. Če ti je pa cel krog odletel potem se pa ja že to konkretno na višini pozna - avto visi - ne se špilat pa zamenjaj.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 07, 2008 1:31 pm

jap na koncu je bila počena. Ko sem vzel narazen je samo odpadel 4cm kos
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

klima.majster