Primoz_86 je napisal/-a:Če uporabiš izsuševalec mora bit avto na hladnem, ker je izsuševalec narejen le za do nekje 30 stopinj, ptem nima več efekta. Upoštevat je treba še da sam izsuševalec oddaja 400W toplote in s tem segreva kabino. Je pa sigurno edina učinkovita varianta poleg razstavljanja avta in sušenja izolacije na štriku

Odstranjevalci vlage si so res edina pametna rešitev, vedeti pa moraš, da zadeva deluje posredno, saj odstranjuje vlago iz zraka in ne direktno iz tkanine. Malenkostno bo segreval avtomobil, kar ne bo panike. Vprašanje pa je kam boš tisto veliko škatlo stlačil in koliko časa boš porabil preden se avtomobil posuši. Kupovati novega zato da avtomobil posušiš je nesmisel. No name aparate dobiš od slabih 200EUR dalje, soliden izdelek poznanega branda (npr Zibro) pa bo stal med 250 in 300EUR. Za enkratno uporabo povsem predrago. Za 300 EUR daj raje kemično očistit celotno notranjost, pa ti jo bodo posušili in še očistili.
Tudi meni se je pred leti na Twingu zgodila podobna "nesreča" ko sem pozabil zapreti platneno streho. Na sedežih je stalo za prst vode. Vodo sem popivnal z večjo količino kopalnih brisač, nato pa sem nekaj dni na poletnem soncu sušil avtomobil. Rezultat je bil kar ugoden, vendar so se na sedežih poznale sledi vode. Tiste odstraniš z raznimi čistili za suho pranje sedežev in sedežnih garnitur.
Najlepše pa se notranjost potem očisti s kakšnim globinskim sesalnikom ki pere in ustreznim čistilom. Žal je postopek sušenja in čiščenja precej dolg. (kakšne 3 do 4 dni da se posuši vlaga in potem še dodaten dan za pranje in ponovno sušenje).
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.