Nasveti in napotki ter povpraševanja...

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Sr avg 20, 2008 7:36 pm

Tu_Nera je napisal/-a:@target_practice: je napisala za kateri avto gre in to je Hyundai Lantra
aja pa pravite da hyundai ne crkne (oprostite nisem s e mogel zadržati)

Preberem samo prvi post, ker ostali so vec al mn prazno nakladanje in nabijanje v smilu meni je na moji petki...... pa tudi taki kot si ti so vmes.
Mene za modija!!! :)

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Sr avg 20, 2008 7:37 pm

lisko je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Ali je avto crknil ob speljevanju? Če ni crknil, je problem verjetno v sklopki ali prestavnem mehanizmu. Od kod ti ideja ročne zavore?

angie je napisal/-a:Ne, avto ni crknil....

Jaz se moram tukaj postaviti na stran joztom-a. Avto bi moral crkniti, če bi ročna blokirala in bi ga imela v prestavi ter sklopko spustila. Razen če imaš avtomatika.
Daj ga v nulo in ga poskusi ročno prestaviti.

Zakaj bi moral crknit? Sej nikjer ne piše da je sklopko popustla do konca.... in vsak normaln človek ve da , če sklopko popuščaš in sliši kako se motor matra avto pa se ne premakne, da je nekaj z zavorami oz. da se kole ne morejo normalno obrnit.....

Dobro zdaj pa nehajte kurce merit, pocakajte da gospodicna odpise in pove kaj je naredila z avtom.

U peechku matrnu v vsakem topiku morte mert kurce pa dokazvt kdo je bl pamtn.
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 20, 2008 10:53 pm

Pozdravljeni
Kot so Vam že svetovali samo dvignite zadaj vozilo, demontirajte kolo in s kladivom parkrat potolčite po zavornem bobnu tam kjer leži platišče ne drugje. In zavore bodo spustile nato pa pot do mehanika. V koliko ne rešite zadeve me pokličite na tel.031-797-021 in bom prišel sprostit zavore.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Sr avg 20, 2008 11:43 pm

Spusti ročno in spelji s toliko gasa, da bodo zavore popustile. Sem že imel enak primer. Tudi sprednje zavore bodo zdaj verjetno malo glasne (zaradi rje na diskih)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če avg 21, 2008 12:59 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Kot so Vam že svetovali samo dvignite zadaj vozilo, demontirajte kolo in s kladivom parkrat potolčite po zavornem bobnu tam kjer leži platišče ne drugje. In zavore bodo spustile nato pa pot do mehanika. V koliko ne rešite zadeve me pokličite na tel.031-797-021 in bom prišel sprostit zavore.
Lep pozdrav

Po bobnu mlatit ni učinkovito, ker ima veliko maso v primerjavi s kladivom in s tistimi malimi premiki bobna ki jih dosežeš se premikajo tudi nanj zalepljene pakne, katere drži prožna pločevina. Če potolčeš zadaj po plehu pa boš sigurno pakne premaknil, je pa treba z občutkom, da česa ne zviješ. Če odblokiraš zadnja kolesa da se vrtijo in se ne grejejo ne vidim potrebe za hodit do mehanika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če avg 21, 2008 1:45 am

Primoz_86 je napisal/-a:Po bobnu mlatit ni učinkovito, ker ima veliko maso v primerjavi s kladivom

Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če avg 21, 2008 5:28 am

Primoz_86 je napisal/-a:
Če odblokiraš zadnja kolesa da se vrtijo in se ne grejejo ne vidim potrebe za hodit do mehanika

zato,ker ji bo zopet zablokeralo,ko bo zategnila ročno(najpogostejši vzrok tega je zarostana zajla za ročno)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če avg 21, 2008 7:50 am

Primoz_86 je napisal/-a:Po bobnu mlatit ni učinkovito, ker ima veliko maso v primerjavi s kladivom in s tistimi malimi premiki bobna ki jih dosežeš se premikajo tudi nanj zalepljene pakne, katere drži prožna pločevina. Če potolčeš zadaj po plehu pa boš sigurno pakne premaknil, je pa treba z občutkom, da česa ne zviješ. Če odblokiraš zadnja kolesa da se vrtijo in se ne grejejo ne vidim potrebe za hodit do mehanika

toj najbol učinkovit d po bobnu užgeš, tist pleh kr na mer pust ;) bobn se sklofa pa je
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

angie
Nov uporabnik

Napisal/-a angie Če avg 21, 2008 7:55 am

No, pa da nadaljujem zgodbo...

Ko sem prišla domov včeraj, sem probala še enkrat premaknit avto (nekajkrat v prvo in v rikverc), pa se ni zgodilo nič. Nato pa sem po vaših nasvetih dala avto v ler in ga ročno malo porinila od zadaj. V glavnem, ugotovila sem, da je bila blokirana zadnja desna guma, ki se je nato odblokirala. Potem sem spet vžgala avto in ga normalno premaknila. Zdi se mi tudi, da je ta guma malo spustila zrak, ker ni taka kot druge.

Zdaj pa me zanima seveda, kaj je bilo narobe? Oz. ali moram avto kljub temu odpeljati na servis? Saj veste kako je, če ženska (ki nima pojma) pripelje avto popravljat, pa ji zamenjajo še kakšne druge dele, ne samo tiste, ki so nujno potrebni.

V glavnem, danes sem z avtom v službi. Sem cel čas poslušala, če je kaj narobe. Pa tudi pripeljala sem se po drugi poti kot običajno, ker tu ni klanca. Se kar bojim uporabljati ročno, čeprav sem jo včeraj parkrat poskusila in je bilo v redu. Ker nočem lih na cesti ostati v kakem križišču, ker res ne morem nič. Tudi na parkirišču je nisem uporabila. Pa še danes se moram nekam odpeljati in že v mislih obnavljam pot, da ja ne bi bilo kakega klanca.

Kaj mi svetujete?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 21, 2008 8:02 am

Pozdravljeni
Kljub temu, da je kolo popustilo Vam priporočam obisk mehanika, ker obstaja možnost da se napaka ponovi. Samo pregleda naj in poda mnenje, potem pa se odločate sama kdaj in kam boste peljala urediti Vaše zavore. V koliko ne zaupate Vašemu mehaniku se obrnite tukaj www.zavorniservis.com - imajo brezplačen pregled zavor
Lep pozdrav

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Če avg 21, 2008 8:19 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Kljub temu, da je kolo popustilo Vam priporočam obisk mehanika, ker obstaja možnost da se napaka ponovi. Samo pregleda naj in poda mnenje, potem pa se odločate sama kdaj in kam boste peljala urediti Vaše zavore. V koliko ne zaupate Vašemu mehaniku se obrnite tukaj www.zavorniservis.com - imajo brezplačen pregled zavor
Lep pozdrav

+1
no, bogu najlepša dala, ker je desna. torej -> ko ti bo zablokirala pri 80/uro, bo šlo le v desno -> v grab'n :lol: :EE
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov