Nasveti in napotki ter povpraševanja...

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

servis rover 414

Napisal/-a anzl Če avg 21, 2008 5:26 pm

zanima me koliko stane menjava zadjih bobnov ter paken, ter menjava zobatega jermena in ostalega kar paše zraven.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Če avg 21, 2008 5:32 pm

Odvisno kdo dela. Uradni servisi so precej dragi.Za tole kar si napisal ti znajo vzeti za 6ur dela.
Koliko pride pa material??? Poguglaj
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Če avg 21, 2008 7:14 pm

kok se pa splača menat batne oborčke pa dihtungo na glav. ker mi tko mčkn ola piej. sam ni kšne sile. pa ful slab mi vleče. kšn nasvet kva bi glede tega naredu?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če avg 21, 2008 7:55 pm

Pozdravljeni
Pri zadnji zavoreh ni potrebno menjati zavornih bobnov razen če niso fizično poškodovani. Zadaj se preveri zavorne obloge in zavorne cilindre po potrebi nastavi ali zamenja in spet je dobro. Kar se tiče odpiranja motorja vam bi odsvetoval, ker bi za sabo potegnilo kar velik finančni vložek - če res porabi samo malo olja kot ste napisali opravite samo servis in uporabljajte olje 15W-40 ali 10W-40 in boste videli da ga bo manj rabil, sintetična olja so preredka za vaš motor.Kar se tiče lenosti vozila pa vam bo mehanik pri servisu nastavil motor. Kar se pa tiče cen, koliko stane material pa lahko pošljete e-mail poizvedbo ( www.zavorniservis.com ).
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če avg 21, 2008 10:01 pm

Fan, se opraivčujem za tole, vendar potem takem bi tudi jaz lahko na veliko delal reklamo zase v vsakem mojem sporočilu če sem mehanik. Tako da prosim s sporočili le pomagaj, ker trenutno le na nek način skozi znanje promoviraš ti. zavorni servis
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe avg 22, 2008 5:06 am

Žiiga je napisal/-a:Fan, se opraivčujem za tole, vendar potem takem bi tudi jaz lahko na veliko delal reklamo zase v vsakem mojem sporočilu če sem mehanik. Tako da prosim s sporočili le pomagaj, ker trenutno le na nek način skozi znanje promoviraš ti. zavorni servis

hoče ti povedat...da si preberi previlnik, ki prepoveduje oglaševanje ali razna promoviranja.take stvari se po ZS daje.

drugače pa ustvarjalcu...dokler olje pije je vredu (ponavadi so krivci tefloni)...ko začne zginjat hladilna tekočina in belo kadit ter se smetana delat pod pokrovom olja, potem pa seveda je velika možnost da ti je prepihal dihtovge.da ti pa slabo vleče so pa npr. lahko že izrabljene svečke krive.

menjava zobatega jermena...ponavadi se menjajo vsi šponarji in vodna pumpa...stroški se dvigajo (z materialu vred pri privatniku) od 350€ dalje...če je 16V, je občutno dražje (pač mal še povj kak motor je to).pač na grobo tko
Lep pozdrav :)

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Pe avg 22, 2008 9:39 am

roverjev motor 1.4 16V 75kW. ja za enkrat mi sam olje pije, pa upam bo pri tem ostalo, da se ne bo poslabšalo. 350€ je use, deli in delo mehanika? al so tok sam deli?

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Pe avg 22, 2008 11:16 am

no mal sm se pozanimu za bremze. z delom vred tam nekje med 200€ do 300€, odvisno kaj se da popraviti in kaj je potrebno zamenjat. bom se pa še mal pozanimu u bližni trgovini. menou bo pa verjetn sosed.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe avg 22, 2008 12:43 pm

men je serviser reku, da za 16V motorje morš kr prištet vsaj 100€.mislim na vse...material+delo...kakega privatnika pokliči in vpraši...ti bo znal na grobo povedat.uradni nabijajo cene...pač na pamet ti govorim, ker še nism mel bližnjega srečanja z roverji (pač mislim sestavo motorja itd...pa eni motorji so simpl za šravfat, drugi pa natlačeni in jih je težko šravfat.
lahk si pa na internetu poiščeš koliko te pridejo deli : npr...okvirno izveš tukaj http://www.olef.si/gates.htm#opisnapejalcev
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov