Napisal/-a kofy Po sep 01, 2008 9:37 pm
Najbolj primerno je, da uporabljaš ves čes isto olje. Reno priporoče Elf!
Vendar nastane včasih težava: sam sem na renoju 1.5dci sam menjal olje na 10.000km, olje kupil pri Eurotonu v Lj. Proizvajalec predvideva prvi servis na 20kkm. vendar, menjava ne škodi, sploh če misliš imeti avto dalj časa.
Olje, katero sem nalil- Elf excelium alinekajtakegaže, je bilo bistro, lepo tekoče in pomladno dišeče, lepo na pogled!
Potem pa pridem na uradni servis pri 20kkm. In ker imam z uradnimi servisi (volcvagen) zelo slabe izkušnje, vsaj pri Renoju nisem hotel tvegati, in sem zahteval da sem pri servisu zraven. Serviser izpusti olje, nato pa mi hoče naliti neko rumeno-driskastorjavo žlobudro iz 100 literskega soda! In to na uradnem servisu! Šele ko sem dokončno popizdil, in jim povedal, da to ni olje, katero zahteva avto ampak reciklirana žlobudra, je šef servisa (lastnik) prinesel novo ročko in iz nje napojil motor!
Kamen se mi bo obvalil od srca, ko avto ne bo več v garanciji, in se mi ne bo treba ukvarjati z uradnimi pokvarjenci (resno razmišljam da bi servisiral sam še pred iztekom garancije, saj me za redni servis olupijo kot da bi šlo za Volcvagna in ne za renoja!!!)