Torej na sharanu se mi je pojavila napaka, da mi nekje uhaja plin za klimo, napolnil sem jo pred približno 10 dnevi in sedaj zopet skoraj nič ne hladi, kako ugotoviti kje uhaja plin?
s posebnimi ocali vidi ce kje uhaja oz se na tiste mestu pojavi madez. Torej najprej
preveri ce ti sploh dela kompresor... oz. ce tipka econ normalno funkcionira...
priklopi na tester (vag-com) kjer ti bo povedal pod kombiniranim instrumenti kaj je napaka
torej... na sharau je bolezen, da cev pokne. ta cev se nahaja pod zračnim filtrom in sicer je štuklana. lahko jo vzamoš narazen. potem gre cev na kompresor. približno 10cm pred kompresorjem pokne. če pogledaš od zgoraj bi mogo videt.
tako kot je napisal MacTron... pod uv svetlobo se vidi zeleno kje pušča.. ko sem včasih montiral klime smo meli tako baterijsko lučko in smo čekirali kje pušča... tako da tako boš najhitreje...
lp
Tako je, vendar če ti tam kjer so polnili klimo niso dodali tega barvila zraven olja, se to ne bo videlo in bo potrebno ponovno napolniti klimo, tokrat z barvilom.
Kolikor sem se pred meseci pogovarjal z enim mojstrom, ki nam je prišel popravljat sicer klimo za klet, pravi da takšno barvilo naj nebi ravno blagodejno vplivalo na sam kompresor Pa nevem če je kaj res na tem ali ne...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Barvilo v samem sistemu nič ne škodi ..saj je je ta le v tako majhni količini da ni omembe vredno.Plin za prostorske klimatske naprave in za avtomobilovo klimatsko napravo ni enak..tudi sami kompresorji se razlikujejo,tako da se to ne da primerjati.
Torej če se ne da ugotoviti s samim barvilom kje plin uhaja se ugotovi s senzorjem plina,kateri zaznava uhajanje tudi tam kjer ni vidno.