Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tobi
Nov uporabnik

Šibedah

Napisal/-a Tobi Ne sep 05, 2004 8:27 pm

Pokvaril se mi je šibedah na opel tigri. :( :( :( Šibedah se kar naenkrat ni dal več zapreti, zato sem ga odmontiral in ugtovil, da se ne premika del, ki potiska šiberdah (zgleda kot da je vse ok, vendar se na levi strani ne premika; a je mogoče, da so šli kakšni zobci?). Sedaj sem ga sam narihtal tako, da je zaprt, vendar ne popolnomoa (da mi ne bo deževalo notri). Kam je to najboljše peljati na popravilo? Kakšna je pa cena popravila? :cry:

Hvala

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne sep 05, 2004 8:37 pm

mogoče je crknil motorček,ali pa se je zajla strgala...pelji do kakšnega mehanika,ki ima vsaj malo pojma...tako da bo pogledu pa povedal kako in kaj je narobe.

LiXo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LiXo Ne sep 05, 2004 8:39 pm

Pejt na Opel servis se pozanimaj o stroških popravila šibedaha, potem pa uprašaj glede stoškov popravila, če je ful drago je najboljš uzet naprimer novga pri Webastu, ki te pride z montažo vred malo čez 42.000 sit(ročni seveda).

LP!

mitja320
Novinec

Re: Šibedah

Napisal/-a mitja320 Ne sep 05, 2004 9:37 pm

Tobi je napisal/-a:Pokvaril se mi je šibedah na opel tigri. :( :( :( Šibedah se kar naenkrat ni dal več zapreti, zato sem ga odmontiral in ugtovil, da se ne premika del, ki potiska šiberdah (zgleda kot da je vse ok, vendar se na levi strani ne premika; a je mogoče, da so šli kakšni zobci?). Sedaj sem ga sam narihtal tako, da je zaprt, vendar ne popolnomoa (da mi ne bo deževalo notri). Kam je to najboljše peljati na popravilo? Kakšna je pa cena popravila? :cry:

Hvala

Rabim malo več informacij.

Ali je šibedah tak, da se dvigne samo zadnji del, ali ga lahko odpreš tudi tako, da imaš luknjo v strehi?
Ali je steklen, ali ima pokrov iz pleha?

Ali se ti je to zgodilo takrat, ko si imel dvignjen samo zadnji del in potem hotel zapreti? Če prav razumem se ti je med zapiranjem hotel spustiti samo na eni strani?

Ali je kaj pokalo med tem, ko si ga zapiral?

Kolikor sem jaz gledal šibedahe se da vse vitalne dele (brez el. motorja) zamenjati za ca. 30.000, tako da nakup novega ni smiseln.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 05, 2004 10:23 pm

Kolegu je na isto foro crknu električni šibedah............ crknilo pa je stikalo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

LiXo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LiXo Ne sep 05, 2004 10:29 pm

lenivec je napisal/-a:
LiXo je napisal/-a:Pejt na Opel servis se pozanimaj o stroških popravila šibedaha, potem pa uprašaj glede stoškov popravila, če je ful drago je najboljš uzet naprimer novga pri Webastu, ki te pride z montažo vred malo čez 42.000 sit(ročni seveda).

LP!

aja malo čez 42? keri to, ko sem jaz gledal cenike so bli vsi nad 80 :?

Ročni šibedah pri webastu je malo čez 30 tisoč plus okol 10 tisoč je montaža. Nevem kaj si ti gledal, ker so sosedu pred dvemi tedni za tako ceno vgradili ročni šibedah !

Tobi
Nov uporabnik

Re: Šibedah

Napisal/-a Tobi Po sep 06, 2004 7:40 am

oj!

Šibedah se da popolnoma odpreti. Pokvaril se mi je takrat, ko sem ga hotel zapreti in na enem delu ni šlo; je tudi nekaj pokalo. Ko sem odmontiral streho sem ugotovil, da ne gre tidti del, ki se spodaj premika in uravnava streho. Jaz sem ga toliko ročno porinil, da se je dalo zapreti (ker imam avto na prostem) - vendar nisem mogel zapreti popolnomo (malo majnka na tisti strani, kjer se je pokvaril).

Danes bom ga peljal na oplov servis. Me je pa že groza popravila.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po sep 06, 2004 11:23 am

Skoraj 100% sem, da je to plastičen kos, ki ima na koncu nek jeziček, ki se spne z drugim kosom. Ko sta skupaj šibedah dvigaš samo zadaj, ko sta narazen se šibedah odpre notri v streho (da imaš luknjo). Ta del se zlomi in zaradi tega se ne zaklopi skupaj z drugim, kar povzroči, da se spušča samo na eni strani. Pokanje potem pride zaradi tega, ker potem našpona zajlo in ta potem preskakuje zobnik. Zdaj se je razštelala in ti različno dviga/spušča na obeh straneh. Sam materijal te bo prišel 2-5.000 in uro ali dve dela. Popravilo niti ni težko in bi se ga lahko lotil sam, če se ti vsaj malo sanja o tem in imaš nekaj orodja (ponavadi rabiš torx nastavke). To ti bo verjetno znal popraviti vsak mehanik. Upam, da sem napisal razumljivo, ker si je težko predstavljati, če še nisi videl razdrtega šibedaha. V glavnem brez panike. Ne pozabi potem napisati, kaj je bilo narobe in koliko je prišlo popravilo.

Ne razumem, zakaj vsi zmeraj delajo paniko za šibedah. Kot sem že omenil par postov višje se da vse kose, ki so pomembni za delovanje zamenjati za 30.000. Od tega grejo ponavadi samo ti plastični deli, ki niso dragi. Slišal sem tudi že strahove, da popravila stanejo 200.000. To je verjetno cena na pooblaščenem servisu za cel šibedah. Ne razumem tudi teh Webasto, ker je daleč ceneje popraviti original, kot na novo montirati drugega, da ne govorim o tem, da je original najboljši.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po sep 06, 2004 7:02 pm

w šk.loki pri awtomarowiču dobiš šibedah ročni ki se odpira sam nawzgor z montažo wred za 35k
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

awb
Nov uporabnik

pokvarjen šibedah

Napisal/-a awb Po sep 08, 2008 4:45 pm

Sam imam podobne probleme s original (serijsko) vgrajenim šibedahom v Mitishubishi Colt, ker avto ni nov ga skoraj ne mislim peljat na pooblaščen servis...

imam električni šibedah, sedaj ga lahko na nek način odpiram in zapiram samo komplet - se pravi da gre steklo pod streho... drugo opcija - da se samo zadaj dvigne ne deluje več... sicer ne vem zakaj, ampak preprost se mi je enkrat pozimi neki "zaštekal" in od takrat dalje zadeva na štima...

Niti ne vem, kako bi to prečekiral kaj je narobe.... kdo ima kakšen nasvet?

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov