Napisal/-a Scorp84 To jan 29, 2008 10:26 pm
Že prej sem pisal da rabim nekoga, ki bi menjal sklopko. No danes se je stvar izkazala da je dosti večja škoda. V notranjosti vztrajnika je bil čisto uničen, pa da ne govorim koliko smeti vztrajnika je bilo pri menjalniku.
Zdej se sprašujemo kako je lahko prišlo do tega, prešnji avto je imel 300 tisoč km, pa niti mal ni kazal da bi bilo glede tega kej narobe. Tale ima komaj 150 tisoč, pa že tak problem ker je vztranjik drag.
Pa še ta zgodba za katero sumimo da so mehaniki zasrali. Lani poleti je avto še bil v garanciji, takrat malo pred iztekom je šel potisni ležaj. So zamenjali in je vse bilo ''vredu''. Nato smo v drugem servisu zamenjali zglob, kasneje pa na morju pade ena varovalka dol in se iztakne osovina, avto pa nikamor več ni šel. Na koncu se je izkazalo da mehanik ni dober dal varovalko nazaj. Kateri mehanik iz teh dveh servisov pa ne vemo.
Drugič sem pa js avto vozil, ga pustil prižganega ko sem pa šel ven iz avta, pa slišim en ropot. V avtu ga ni slišati, zato ga oče ni slišal. Torej ne vemo kdaj se je točno pojavil ta ropot.
Seveda smo šli v servis reklamirat, ta servis je krivil drugega ki je zamenjal zglob. Hoteli so nas prepričati da je treba osovino pa ne vem kaj vse premakniti da bi zglob dal. pa naj osovina ropotala. Na koncu so mal ''boljše'' pogledali in so ugotovili da se zvok iz sklopke sliši oz. njena korpa.
No danes se je izkazalo da bi sklopka komot zdržala še najmanj 50 tisoč, če ne celo 100 tisoč, ker še pol lamele ni šlo.
Zdej sumimo da je ta prvi poblaščeni pod garancijo ni dober uztrajnik dal nazaj, ko je menjal potisni ležaj. Danes se je prav lepo videlo da je treba vztrajnik dat dol da zamenjaš potisni ležaj, celo osovina gre dol. Kako zdej dokazati, da so krivi, ker popravilo bo prišlo čez 1300 evrov.