Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe sep 12, 2008 8:52 pm

Poročaj na dalši rok......sam imam tudi pri renoju podobno težavo....

Opis:
Če laufa pod štangasom je vse ok.....ko mu povišaš obrate se gladina vode v expanzijski začne dvigovat vse do vrha dokler čep ne popusti in voda curlja preko.....višji ko so obrati bolj vodo tišči ven.....
Če kiler in expanzijsko odpreš in motor poženeš v kilerju nivo pade.....v expanzijski pa se poveča. Če potem vodo dolivaš v kiler začne teč čez expanzijsko ven.....

Termostat normalno dela ( dokler se motor ne ogreje je kiler hladen), prav tako normalno vklopi ventilator, avto ne kuha in se normalno ogreje le vodo meče preko. V sistemu prav tako ni "zračnih mehurčkov" (sum počene glave ali dihtunge, da bi kompresija uhajala). Čepi normalno tesnijo , ker če pri ogretem motorju popustiš bilokeri čep se sliši značilen pssss ko popusti pritisk.

Sedaj pa si mi dal idejo kako bom probal tudi jaz to rešit. Samo mi lahko kdo pove kak je pool s tem na dalši rok?

Je to tista črna gosta tekočina ki se jo dobi tudi na zadrugi?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So sep 13, 2008 12:16 am

zacetnik_ je napisal/-a:Vam sporocim veselo novico? Vsaj zame je :)

Uposteval sem nasvet prijatelja, ki mi je svetoval naj nalijem v posodo neko peskasto tekocino, ki zna zafilat morebitne luknjice. Nisem hotel hiteti, ampak zgleda da zadeva deluje. Voda je se vedno na nivoju, kjer je bila, ko sem peskasto tekocino nalil. Upam da nisem prehiter s tem odgovorom. Temperatura je tudi ok.

Tako... Da ne bo kdo z enako tezavo hitel mehaniku za menjanje tesnila, ravnanje glave itd. Peskasta tekocina je stala vsega skupaj 5 evrov.

Pa vsem hvala za pomoc ;)

Prašek nikakor ne more popravit uhajanja kompresije v ekspanzijo, obratno bi sicer teoretično šlo.

Lisko: Meni je tako delalo ko sem imel zrak v sistemu, ko sem zluftal na najvišji točki, se nivo ni več spreminjal glede na obrate.

zacetnik_
Nov uporabnik

Napisal/-a zacetnik_ So sep 13, 2008 7:33 am

Da ne bo pomote. Peskasta tekocina je pripomogla k odpravi "cudeznemi" porabi vode. Pritisk v ekspanzijski se vedno je, ampak glede na to kar ste mi vi tukaj na forumu in mehanik rekli, je to normalno.

Bom porocal...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So sep 13, 2008 10:14 am

Tole je skopirano z drugega foruma:

To se dogaja tudi pri puntotih, da pri prostem teku nivo pada, pod obrati motorja pa narašča, ni nobenih mehurčkou v ekspanzijski posodi, ventilator normalno dela ko se toliko segreje in nič belo ne kadi. Gre za isti problem, sicer za dihtngo na glavi, ki je čisto malo spustila, zaradi česar ti nivo vode toliko niha, in ne kaže drugih bolj očitnih simptomov počene dihtnge glave.
Upam da zastopiš in čim prej in ugodno popraviš.

In če zaj pomislim za nazaj......lani ko sem menjal dhtungo na glavi le tega ni blo.....nivo vode je bil skoz enak pa si lahk delal kaj si hoto......

Primoz: sistem je odzračen.....poleg tega ne more bit toliko zraka v sistemu , da pri povišanih obratih počasi zmeče vso vodo iz raztezne.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov