Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Daljinsko in utrip smernikov?

Napisal/-a soso Če sep 18, 2008 7:07 pm

Torej ali je možno kakorkoli z kakšnim relejem, ali kaj drugega naknadno vgradit ,da smerniki pri zaklepanju-odklepanju utripnejo ? Je že kdo to delal? Gre za alfo 156 ,l.01.Na servisu so rekli ,da ne gre, na alfa forumu tudi nismo našli rešitve.
Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 18, 2008 7:15 pm

Men blinknejo ko odklenem oz. zaklenem. JE pa to enojni blisk. Od motorčka sem vzel signal ga povezal z relejem in rele da stik za žmigavce. Takrat ko motorček odpira ali zapira pač poleg blinknejo žmigavci.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če sep 18, 2008 7:26 pm

Lisko daj malo bolj podrobno opiši. Kakšen rele si kupil? Signal si vzel iz centrale za zaklep?
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če sep 18, 2008 8:02 pm

Material ki ga rabiš je 12V rele, dve diodi (1N4004 al kaj je že) Signal sem vzel kr od motorčka oz. olupil sem kabel ki gre ne na motorček....na njega priklopil rele kateri se vklopi ob zaklepu/odklepu. iz releja sem potem vzeal na stikalo za vse štir smernike.....eno diodo za eno in eno za drugo stran......in to je to. Ko odklenem ali zaklenem za trenutek posvetijo žmigavci.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Če sep 18, 2008 9:03 pm

Pa vzameš rele s časovnikom (timerjem). Nekatere (govorim o cenejših variantah, da se ne bo kdo ustrašil) releje lahko nastavljaš tudi za utripanje, število utripov... Če veš, kaj delaš, so vse možnosti odprte.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov