Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič So avg 16, 2008 12:55 am

moj glas gre zamašenem hladilniku.Ne more voda kar hladna teči ven.Res da jo ohladi,a je še vedno malo vroča.Snemi izstopno cev ter preveri če vredu teče voda ven ki jo dolivaš na vrhu.
Da bi puščala kompresija nebi bilo logično da bi metalo vodo ven po tem ko ugasneš motor.Če pa že, bi moralo motorno olje,vsebovati malo vode, kot se kaže v beli peni/masti, ko potegneš ven šibko za olje.
Sploh pa.....poizkusi vredu "prezračiti" sistem,da nebo nič zraka več v njem.Sem imel izkušnje ko je mankalo veliko vode,in se je toliko pregreval da je metalo še tisto vodo ven kar jo je ostalo.

Uporabniški avatar
SULKY
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SULKY So avg 16, 2008 4:17 am

ja jure...spodnja je hladna kakor tudi pol hladilnika..in vode ne požene naprej...misliš da je možno od tega, da ko se voda full segreje in ko auto ugasnem da zato vodo ven vrže pri zamašku????
Ker namreč meni mehanik rekel, da termostat bi naj delal, mi dal nova tesnila pri termostatu tam pa povsod kar se tiče hlajenja, pa je nekaj časa delalo, pol pa spet, pa je pol spet nekaj se igral pa delalo normalno zdaj pa spet to počne da voda ne kroži.

Uporabniški avatar
SULKY
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SULKY So avg 16, 2008 4:19 am

fičfiriš, ne sj ko vrže vodo ven, jo vrže skoraj vrelo, para pa full vroča voda ven!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So avg 16, 2008 4:56 am

Vodna pumpa dela normalno? Če vroča voda pride v hladilnik ( praviš da ga pol vročega) potem termostat odpira.....ampak očitno vode ne požene po sistemu kot bi moralo.....za kroženje vode pa skrbi vodna pumpa. In se je že zgodilo da je na vodni pumpi od korozije pobralo lopatice....tako da voda več ni mogla normalno krožit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned So avg 16, 2008 7:34 am

Mel podoben problem na pežoju :) .Rešitev menjava kapice hladilnika ni z držala več pritiska menjal za novo zdaj je ok......

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So avg 16, 2008 9:33 am

Če daš v kabini ventilacijo na vroče, piha vroče ali ne piha.

Mogoče je vetrnica na vodni pumpi crknila, najprej pa nov termostat notri in naj bo original BMW.

LP

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs So avg 16, 2008 9:40 am

po opisu sodeč,ti je prebila dihtunga na glavi motorja.
Duga še nerazčiščena varianta na motorju pa je še vodna črpalka.
Voda mora vidno krožiti že pri prostem teku,to mehanik mora videt-opazit.
Pri dodajanju gasa pa mora kar špricat --- I I ---------------
Sem imel situacijo,da se je jermenica obračala z osjo,lopatice na notranji strani pa ne.
:idea: :roll: :oops:
vw je boljši avto

basa31
Nov uporabnik

Kraj: RUŠE

Napisal/-a basa31 Ne sep 14, 2008 8:52 am

LP
Nevem ce bo kaj pomagalo imel sem enak problem sicer na manjsem tovornem vozilu kot Sulky pa so menjali tesnbilo na glavi pa ni bilo nic boljse se vedno se je delal pritisk na pokrovu od hladilnika ampak samo ko si gasnil avto se je ustvarjal pritisk in je metalo vodo ven nato sem spraseval mehanika kaj bi lahko bilo je rekel pocena glava pol zacnem razmisljat da bo kar velik strosek za kaksnorabljeno vprasam kolko pride rabljena cena 4500 eur ,pa mi ne da miru pa grem k enmu drugmu mehaniku povem kake so napake kaj se dogaja pa je v tistem trenutku rekel da je fuč KOMPRESORSKA GLAVA ,in v smehljaju povedal da se ni imel primeradabi bilo krivo tesnilo na glavi motorja poceno ker namrec imam kovinsko tesnilo,no da povem konca menjali kompresorsko glavo strosek 300 eur, in sedaj ni vec problemov,zAto vam povem da ne pozna vsak mehanik vseh stvari in je treba se kasnega vprasat .

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po sep 15, 2008 2:09 am

Pozdravljeni
Ni tesnilo glave. Priporočam menjavo mehanika, termostata in dobro prezračite sistem pa bo delalo. BMW so občutljivi na zrak, ki ostane v sistemu.
Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To okt 14, 2008 4:28 pm

Malce pozno pa vseeno, bmw-ja je treba spredaj vzdignit da se prezraci se "pecka". Kolega je zamenjal termostat 528 96', avtu je temp. vode konstantno narascala, gretje pa ni delalo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov