Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Dročniki ali kaj drugega

Napisal/-a trust To okt 14, 2008 8:16 pm

Živjo

Danes sem šel v eno avtohišo gledat opel astro l.98, 216 tkm, avto ima servisne listke, nove amortizerje, gume, brez rje, skratka vizualno je zelo lep. Problem je bil, da je v štartu začel delat tktktktktktk predvidevam, da so krivi dročniki, ampak po 10 minutah so še vedeno bili zelo glasni, ne vem, sem sicer že imel primer, ko so ropotali ob štartu in potem nehali po parih sekundah. Ampak tale oplov motor je 10 minut nabijal ta zvok, zato pa se je tudi z dvema prodajalcama razvial prava debata o tem, oni itak bluzijo svoje, jest pa svoje.
Koliko naj bi stali dročnikji in za koliko ur je to šranfanja.
Dvomim pa, da so krivi samo dročniki, z pametjo sem se obrnil in šel, ampak je avto zelo ugoden z napako na motorju.
Mehnaiki pravjo, da če te ne moti pusti pri miru. Ampak prej, ko slej bo treba popravt.

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To okt 14, 2008 8:28 pm

Pozdravljeni
Kakor so vam svetovali, v koliko vas to ne moti ne podirat motorja. Nekateri Opli imajo lahko glasnejši motor, ko imajo preredko olje in oljna črpalka ne ustvarja dovolj pritiska.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust To okt 14, 2008 8:35 pm

Svetovali so mi zato tako, da bi me prepičali v nakup avta, če bi hoteli, da tega zvoka nebi bilo bi že oni menjali olje z bolj gostim, ampak ne.
Pa tako sem bil neučakan, da ga grem pogledat pa da ga kupim, ampak se ej zalomilo pri motorju.
Sicer imam tukaj mehanike, ki delajo za male pare, ampak bog vedi, kaj vse še potegne poleg menjave dročnikov, le teh pa je 16 predvidevam, da material pride 200 evrov, delo pa, kakšnih 50 evrov, morda več.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To okt 14, 2008 10:08 pm

trust je napisal/-a:Svetovali so mi zato tako, da bi me prepičali v nakup avta, če bi hoteli, da tega zvoka nebi bilo bi že oni menjali olje z bolj gostim, ampak ne.
Pa tako sem bil neučakan, da ga grem pogledat pa da ga kupim, ampak se ej zalomilo pri motorju.
Sicer imam tukaj mehanike, ki delajo za male pare, ampak bog vedi, kaj vse še potegne poleg menjave dročnikov, le teh pa je 16 predvidevam, da material pride 200 evrov, delo pa, kakšnih 50 evrov, morda več.

Prjatu a ni 200€ za material malo premalo,druga zadeva za 50€ jest tut pokrova ventilov nebi dol jemal... :idea:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 14, 2008 10:11 pm

sonček če je 1.6 16V zna bit tud kaj druzga kot samo dročniki pri teh kilometrih

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust To okt 14, 2008 10:40 pm

čare je napisal/-a:sonček če je 1.6 16V zna bit tud kaj druzga kot samo dročniki pri teh kilometrih

1.4 16v
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov