Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če okt 16, 2008 7:03 pm

200hp
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če okt 16, 2008 7:11 pm

PiWPiW je napisal/-a:115km honde imajo prav program kateri pije malo. zna pit tudi manj kot 6 ta hondica, sam kaj ko ne gre nikamor :P

In kaj ti eco režim VTEC-a pomaga če cel tank skuriš po mestu?? Men konstantno 1.5 6G 9,0l kr ko cel tank skurim po LJ, cjazenje gor in dol, kratke relacije. Smrt za porabo. P Ani nič narobe z motorjem, sam naroben režim. 130-160 km/h po AC pa je poraba 7,5, umirjena relacija pa 6l. Ogromna razlika, vse zaradi režima..

Pa glede teme: p. tako pisanje kot da ti 15l kur :lol: :lol: preveč je odvisno od režima in načina vožnje. Itak vsem VTI-ji piijejo 8l, bingoti 1.4 gredo pa 220 :lol: :lol: kaj ostali govorijo uzemte z rezervo.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če okt 16, 2008 8:04 pm

chevy je napisal/-a:
trust je napisal/-a:Jest pa danes dobim 115km Hondo.

No končno...predstavi jo v galeriji.

Jo mam že doma, bi slikal danes pa bi bile slabe slike.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če okt 16, 2008 8:11 pm

trust je napisal/-a:Jo mam že doma, bi slikal danes pa bi bile slabe slike.

(se opravičujem za off) No lepo...srečno vožnjo...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 17, 2008 1:20 pm

PiWPiW je napisal/-a:- pogledal po podatkih v katerih obratih je najboljše da vozim in to tudi delam

In kateri so ti obrati? Če voziš pri max navoru, tudi ko za to ni potrebe, samo višaš porabo. Npr. po ravnem 60km/h je bedarija vozit s 3500rpm (recimo max navor), je 2000 čisto dovolj.
Sicer pa naredi en test - pejt na 100km relacijo po ravnem in pelji max 90km/h v peti prestavi. Če boš imel porabo do okoli 6,5L, je vse v redu. Sicer je pa @kixs že vse dobr povedu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe okt 17, 2008 1:51 pm

Vplivna je širina gum, še najbolj pa način vožnje. Še največ pridobiš z enakomernim tempom brez spreminjanja gasa, ne glede na povprečno hitrost. Jaz npr pri prbližno 180 na uro (Autobahn) pridem ravno tako z 9 litri skoz kot v Sloveniji kjer je mrtvoud 130 zapovedan, pa je motor 3.0. Zmerno pospešiš na potovalno hitrost in jo vzdržuješ z rahlimi počasnimi dodajanjem-popuščanjem gasa. Pomembno je,da na nekaterih odsekih ne poskušaš brutalno pospeševat ali matrati mašino v previsoki prestavi v nizkih obratih z gasom do konca. Najboljša šola in test je vožnja z avtomobilom, ki kaže trenutno porabo. Sicer te zavede in zijaš v display, ampak teorijo si dobro razčistiš. Razlike med bencini ni, če so prave sveče, ker ko pride do pojava klenkanja, detektor premakne vžig in seveda poslabša izkoristek motorja. Vpliven je tudi senzor temperature vode in senzor vstopnega zraka. Oba drastično spreminjata krivuljo razmerja bencin:zrak. Dobro pretočni filter zraka je pomemben, izberi Mann in se ogibaj onih tekmovalnih j**c, ki se derejo.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Pe okt 17, 2008 4:37 pm

ko vozim lepo ga povlečem max na 3k rpm ter držim tempo na 2500rpm. nikoli ne pospešujem naglo ali pa preveč zaviram.probam držat tempo z tekočo vožnjo. avto je popolnoma originalen. ko sem imel športni filter je pil za 0.5l več in zato je tudi šel iz kjer je prišel.
če 1.5 pije 9 po mestu bom jaz kar zadovoljen z svojo porabo. Ni mi pa jasno kako je lahko en kup vtijev kateri pijejo 1l manj kot moj. verjetno se vsi spuščajo po klancu navzdol cele dneve in vtec je doma ki se praši.
boh

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So okt 18, 2008 11:36 am

Če ti preveč pije, prodaj tota j***a in kupi avto, ne pa Hondo :P

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer So okt 18, 2008 12:21 pm

Legoless je napisal/-a:Če ti preveč pije, prodaj tota j***a in kupi avto, ne pa Hondo :P

Sej sm jest reku nej si kup enga dizla pa bo poraba nižja jest pram sam ,da je traktar pa je zakon!

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Ne okt 19, 2008 12:08 am

Honda je avto, ostalo so le prevozna sredstva :twisted:
dizel? meni dizel ko sm v feelingu lahko pije 10l in več, kar sploh ni spremljivo glede na to kako se počasi pelje + na kako glup način ga moreš furat. in jaz se ne pritožujem koliko spije, pritožujem se kr ostalim pijejo manj in mi ni jasno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov