Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

amortizer problem

Napisal/-a im nobody Ne okt 19, 2008 5:58 pm

evo tle mate primer kje rusta...pri mojem je pa na desni strani če gledamo u smeri vožnje že dobro zarustano...ena četrtina obsega te šalčke je že razpoka.sej so še 3 šraufi okoli te šalčke kateri držijo amortizer mene pa sam zanima ali je to feist rizično ker do zdaj je mel vsak tipo tko

Slika

stvar je taka.tam ko so tisti 3 šraufi tam ni prerustano...sam rob šalčke je...tak da po moji teoriji če bi jo vtrgalo tisti šraufi še kar držijo amortizer gor...ker v tisti šalčki je gumica ki preprečuje zabijanje amortizerja ane. mene j... tist kar je obkroženo z rdečo.na drugi strani so pa 3 modre pikice in tam so rečmo šraufi...in tam pr meni ni nč narobe sam tam je razpoka tak kokr pr temlem tipotu

ker ta šalčka je ubistvu amortizer ne...ko ga menjuješ ti odšraufaš tiste 3 šraufe in pade vn ta šalčka ker je pač to del amortizerja
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Ne okt 19, 2008 8:21 pm

pomoje če bi ti fejst zabilo amortizer v kakšni luknji ali podobno bi se znalo zgoditi da ti tam kjer je prerustano počilo in gre use k vragu,pošvasej tko k majo pr yugičih za rally :D LP
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne okt 19, 2008 8:25 pm

vsi tipoti majo tak pa niti enkrat nism slišu da bi kerem kaj odtrgalo

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Ne okt 19, 2008 8:52 pm

ja pol pa nevem,vidu sm že da je zabilo amortizer in je avto sedel,pa smo mislili da je zanič amortizer,ga zamenjamo,avto pa še zmeraj spredaj desno nenormalno nizek,nakar smo ugotovili da je komplet kjer je pritrjen amortizer izbočeno več kot bi pa lahko blo.LP
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne okt 19, 2008 9:07 pm

pri meni je pritrjen s 3 šraufi kokr se jz spoznam...to je pa sam šalčka...del amortizerja...ko če amortzizer vn devaš gre to z njim vred dol.ta šalčka

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne okt 19, 2008 9:12 pm

Zbrusi rjo stran (itak nič ne drži), naredi iz pleha nov košček (mora bit enako debel, lahko pa je malenkost bolj, vendar ne dosti, ker potem ti bo pri varjenju topilo original del, tale košček pa premalo) in daj enmu, ki obvlada zavarit, če pa ti obvladaš, pa daj ti.
Še pred posegom odmontiraj amortizer, da ga vročina od varjenja ne poškoduje.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne okt 19, 2008 10:13 pm

na tempri sem mel konkretno rjave šalčke, sploh levo(na voznikovi strani), pa ni blo nič avta pa tut nisem šparal.
Sedaj pri dedri sem mel isto levo/voznikovo/ površinsko zarustano in sem pri menjavi amortizerjev z drotpiršno dol spravil to rjo.

Zdej sem videl, da ti nimaš sam površinske rje al kak? Lahko to malo od bližje slikaš?
LP Rok

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po okt 20, 2008 7:06 pm

se da amortizer plus feder(komplet je že sestavljeno z abšenklom) dat na tipota kr doma?en mehanik mi je reku da dol bom tastarga dobu nazaj dol druzga pa nikakor ne gor?cajg za fedre stiskat pa mam
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov