Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Kraj: G. Bistrica, ČRENŠOVCI

EGR ventil na P 206 1.4 HDi

Napisal/-a Aless_K Po okt 20, 2008 5:12 pm

Zadnje čase sem opazil, da avto zgubi moč nad 3000 obratov..enostavno ga začne dušit oz. še pospešuje nad 3000 ampak počasneje in zvok je tak pridušen.
Glede na ostale teme, ki sem jih prebral tukaj mi je bilo najbolj verjetno, da imam zamašen EGR ventil..zdaj pa problem:

Kje je EGR ventil v mojem Peugeot 206 SW 1.4 HDi?? :ue :lol:
Če pa ima kdo kako sliko pol pa: :bow!!!

Bi rad naredil sam ampak niti začetnega koraka nisem naredil.. :bonk

P.S. Pa ne mi zdaj reč: "Ej ti liml tvoj avto sploh nima EGR-ja.. " :shock: :lol:

Hvala za odgovore in pomoč že vnaprej!! :pivo
Peugeot 206 SW, 1.4 HDi (50KW), l.2003

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po okt 20, 2008 5:54 pm

jst predlagam, da se odpeljes do prvega mehanika in vprasas kje je EGR...to bo se hitreje kot forum.

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Napisal/-a Aless_K Po okt 20, 2008 6:17 pm

Daj no...I wanna do it myself!! Ne samo res nočem za vsako malenkost peljat avta k mehaniku. Pa to ne zato, ker bi bilo predrago ampak me je to vedno veselilo kaj "pošraufat" na avtu s tem, da do sedaj ni to "šraufanje" bilo nič bolj kompleksnega kot zategovanje kakih razrahljanih vijakov. :lol: No odkar pa sem se prijavil na ta forum pa vidim, da lahko dobim določene informacije za tudi malo kompleksnejše naloge..kot na primer čiščenje EGR ventila.

Sicer pa imilet1 hvala za odgovor..res se nebi domislo take bistre rešitve kot si mi jo predlagal!! :har Šala mala..hvala za odgovor! ;) Mogoče pa bom res skočil do mehanika pa ga mal zagnjavil!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po okt 20, 2008 7:14 pm

Pozdravljeni
Pri vašem vozilu je električni EGR venti, tako, da najprej preverite rele, ki ga odpira. Rele je spredaj na voznikovi strani pod pokrovom motorja.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Napisal/-a Aless_K Po okt 20, 2008 7:25 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Pri vašem vozilu je električni EGR venti, tako, da najprej preverite rele, ki ga odpira. Rele je spredaj na voznikovi strani pod pokrovom motorja.

lep pozdrav

Aha, hvala!! Prva stvar, ki jo naredim, jutri zjutraj!! Se pravi, da je možno, da bi bil rele hin in ga sploh ne zapre?! Kaj pa, če bo rele v redu potem bi pa vseeno moral spucat/zamenjat EGR vent. Ali?!

Še enkrat hvala za odgovor!! :bow

Lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po okt 20, 2008 7:46 pm

Pozdravljeni
Hja, z mojim odgovorom ne boste zadovoljen. Električni EGR ventili so problematični za čiščenje, nikoli ne veste ali motorček v ventilu dela pravilno.Ni redkost, da se ga s čiščenjem dokonca uniči. Najbolje bi bilo da ga pomerite v koliko ta mogočnost obstoja ( avtoelektrikar ) obstaja tudi pripomoček s katerim se preveri ali električni del ventila deluje. Vendar v večini se menja z drugim ali novim. Glede na to, da je električni ga tudi blokirati ne smete ( računalnik ga bo pogrešal in posledično dajal ostalim senzorjem napačne podatke ). Vseeno pa vam priporočam, da priklopite vozilo na tester ( na testerju vam lahko mojster preveri pravilno delovanje električnega dela ventila ). S takim priklopom se lahko rešite nepotrebnih dragih popravil na vozilu, ali pa se prepričate, da demontirate pravi okvarjeni del.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Napisal/-a Aless_K Po okt 20, 2008 7:51 pm

Hvala za izčrpno razlago!

Škoda se pravi, da ne bo nič "šraufanja".. :lol: Ja je pa dobra stran tega, da se da to na hitrco izmerit brez da bi kaj dol montiral!! :wink:

Ja nič..se pravi, da se bo pri pregledu relejev z moje strani končalo..saj sem vedel, da ne more biti tako preprosto!! :vc

Hvala za pomoč!! Lep pozdrav ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov