Nasveti in napotki ter povpraševanja...

p206cc
Nov uporabnik

P206, problem z zavorami

Napisal/-a p206cc Sr okt 22, 2008 10:29 am

Lep pozdrav,

imam vprašanje. ko spustim zavorni pedal, se mi občasno pojavi sikajoč zvok, kot da bi nekje uhajal zrak. Zvok traja različno dolgo tudi do 10 sekund. Sicer zavore delujejo normalno. Gre pa za p 206. Kaj bi bilo lahko narobe, nočem da bi v neprimernem trenutku ostal brez zavaor.

Hvala za odgovore
lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr okt 22, 2008 10:38 am

Pozdravljeni
Zvok, ki ga omenjate odaja ojačevalec zavor ( servo ). Pri enačenju potlaka v zavornem ojačevalcu ( sestavljen je iz dveh komor ) vam vleče zrak na semeringu pri zavorni stopalki. V bližni prihodnosti ga bo potrebno zamenjati, ker bo obstoječi odpovedal sodelovanje. Kljub odpovedi pa ne boste ostali brez zavor, samo veliko bolj trda bo postala in vi boste potrebovali veliko več sile pritiska, da ustavite vozilo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Sr okt 22, 2008 11:18 am

Pozdravljeni

Hvala za odgovor
torej počakam dokler servo ne odpove in ga nato zamenjam. morda veste koliko približno stane nov?

lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr okt 22, 2008 12:00 pm

Da si malo sposodim temo, ko se že gre o P206. Enkrat sem že ugotavljal preko foruma, vendar mi ni nihče odgovoril o tej težavi in sicer; zjutraj, ko avto vžgem, se včasih sliši tak sikajoč zvok, v bistvu nekaj pihne, ki traja vedno enako, cca 0.5 do 1 sekundo. Ta zvok je skoraj identičen unmu kamjonskemu, med menjavanjem brzin, ko zasika. Gre se za P206, 1.6 16v. :roll:

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Sr okt 22, 2008 12:07 pm

p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni

Hvala za odgovor
torej počakam dokler servo ne odpove in ga nato zamenjam. morda veste koliko približno stane nov?

lp

Svetujemo cimprejsno menjavo, ker se lahko zgodi, da bo odpovedal v nepravem trenutku, bodisi na cesti, bodisi financno ali pa casovno.

Strosek nebi smel biti prevelik.
Mene za modija!!! :)

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep Sr okt 22, 2008 3:29 pm

vprasanja pa vprasanja

ce se ze sprasuje o zavorah, pri tem jaz nebi sparal, ker brez zavor, si v skodo sebi, in ostalim udelezencem v prometu.

zamenjaj ta semering ali pa cel servo pa bo vredu, strosek je po moje minimalen...

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Sr okt 22, 2008 7:26 pm

Pozdravljeni

Drgan ne vem ali nisi prebral prvega odgovora, tudi če servo gre rakom žvižgat ne bom ostal brez zavor, ravno zaradi strahu pred tem sem vprašal tukaj :roll: . Pa tudi odgovor v smislu "po moje ne more biti velik" je zame žal neuporaben. Bom pa jutri poklical na servis in poizvedel o ceni.

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr okt 22, 2008 8:35 pm

Pozdraljeni
Samega semeringa se ne da zamenjati, ker je servo ojačevalec v enem prekatu brez zraka ( brezračni prostor ). Kar se pa tiče ojačevalca pa zna priti kar veliko par sto €. Dokler samo spušča zvoke v obliki pihanja ga ni potrebno menjati, menja se ga takrat ko je zanič - ostale siptome pa sem napisal v zgornjem postu. Tako vam lahko piha še 10 let ali pa deset minut.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr okt 22, 2008 8:42 pm

Cash je napisal/-a:Da si malo sposodim temo, ko se že gre o P206. Enkrat sem že ugotavljal preko foruma, vendar mi ni nihče odgovoril o tej težavi in sicer; zjutraj, ko avto vžgem, se včasih sliši tak sikajoč zvok, v bistvu nekaj pihne, ki traja vedno enako, cca 0.5 do 1 sekundo. Ta zvok je skoraj identičen unmu kamjonskemu, med menjavanjem brzin, ko zasika. Gre se za P206, 1.6 16v. :roll:

Pozdravljeni
Najbolje bi bilo to videti v živo, kje spusti zrak, ali samo hladen motor ali tudi vroč ...... Menim pa, da vam bo vsak mehanik, ko vidi takoj postavil diagnozo. V koliko se vam napaka ne kaže drugje ali pa veča ne more biti kaj velikega.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr okt 22, 2008 9:21 pm

To zasika samo zjutraj, ko vžgem mrzel motor in še to vsakič tretjič ali četrtič. Napake mi ne javlja nikjer in je zmeraj enaka, avto pa deluje normalno.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Če okt 23, 2008 7:11 am

Pozdravljeni,

potem se mi splača ozreti tudi za kakšnim rabljenim? Zvok je slišati pri pedalu, a to pomeni, da je servo za zavore tam?

lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če okt 23, 2008 11:39 am

p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni

Drgan ne vem ali nisi prebral prvega odgovora, tudi če servo gre rakom žvižgat ne bom ostal brez zavor, ravno zaradi strahu pred tem sem vprašal tukaj :roll: . Pa tudi odgovor v smislu "po moje ne more biti velik" je zame žal neuporaben. Bom pa jutri poklical na servis in poizvedel o ceni.

lp

Tole sicer drži, za zaviranje pa boš rabil približno takšno silo kot če voziš starega Deutza ali kakšen traktor. Upam da ko bo prišlo do tega ne boš ravno sredi kakšne kritične situacije. Za primerjavo koliko zavor ti ob odpovedi ostane, ugasni vozilo nekajkrat pritisni zavoro, potem pa se spusti iz lokalnega hriba. Če ti je že vseeno za tvoje vozilo in življenje imej prosim toliko obzirnosti do nas ostalih udeležencev v prometu in pravočasno popravi to zadevo.

Lp Trstan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov