Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tofisi
Nov uporabnik

Honda Accord 2.2 ctdi problem z vžigom

Napisal/-a tofisi Sr okt 22, 2008 11:24 pm

Približno pol leta nazaj sem uveljavljal na servisu reklamacijo zaradi vžiga avtomobila. Problem pa je bil sledeči, da ko sem hotel avto vžgat mi enostavno motorja ni hotelo zagnati. Včasih je bila pri zaganjanu motorja tisina in ni bilo ničesar slišati včasih pa je bilo slisati neko cvrčanje-kot da bi tresla elektrika. Nato ko sem postopek vžiga ponovil je motor brez problema zagnal. Na servisu so mi takrat rekli, da so zamenjali baterijo, ker so ugotovili da je bila bolj slaba pa se neke kable so zamenjali. Od takrat sicer ne tako pogosto se mi še zmeraj vsake tolko časa to dogaja, da avto noče vžgat. Danes, ko sem klical na servis in sem se z njimi pogovarjal so rekli, da je to sicer težko ugotovit kaj je narobe.
A kdo mogoče ve kaj bi bilo vzrok te napake?

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če okt 23, 2008 8:24 am

Lahko da imas slabo maso, lahko da imas spet slabo baterijo, lahko pa da je ze starter pri koncu. Nekje se pac "strom" zgubi. Lahko je posledica slabih stikov.
Mene za modija!!! :)

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep Če okt 23, 2008 1:43 pm

ti elektrika v avtu normalno deluje, al ti ze vse tak rahlo utripa ce vklopis vec porabnikov.

ce se to ne dogaja, pol je baterija ok.

lahk te zeza kljucavnica

lahk je hin starter

starter lahk tak preveris, da ga vzames dol pa probas direkt, lahk tud tak, da das konektro elektricni dol, pa probas v prostem teku menjalnika z kabli iz akumulatorja.

naceloma, se lazje lahk probas avto vzgat na kable, ce mislis da bi bila baterija v okvari, opcij je veliko.

probaj kaj od tega.

kam vozis na servis

bi morda priporocil da menjas servis....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov