Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Je kriv termostat?!?

Napisal/-a Gapiii Če okt 23, 2008 10:27 am

Torej danes mi je posvetila lučka za hladilno tekočino. Že takoj ko sem zjutraj vzgal avto. Nivo tekočine je normalen, avto ne kuha ( sem se z prizgano lucko odpeljal v LJ ) - temperatura vode je tako kot ponavadi, tam nekje na polovici.

Kaj bi to lahko bilo narobe? Utripala je pa tudi potem ko sem imel ugasnjen avto par urc.

Hvala vsem za pomoč...

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če okt 23, 2008 12:20 pm

To pomeni, da je mogoče premalo vode. Zdaj to večina avtov pokaže z lučko. Pa vsaj enkrat navodila preberi.

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Re: Je kriv termostat?!?

Napisal/-a Gapiii Če okt 23, 2008 1:03 pm

gasy je napisal/-a:Nivo tekočine je normalen

Sem že napisal, da je nivo hladilne tekočine tako kot mora biti. Torej nespremenjen.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Če okt 23, 2008 1:31 pm

Verjetno senzor temperature.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 23, 2008 3:52 pm

HOLLAND je napisal/-a:Verjetno senzor temperature.

Senzor temp. verjetno ni če mu kaže temp.
Drgač pa si sigurn da je temp normalna? Ker jaz sem lani mel podoben problem.... prižgal (sicer med vožnjo) mi je lučko za hladilno.... ko sem prevero nivo vode je le ta bil normaln. Tud avto je normalno šel in ni kuhal.....cajger za temp. pa je bil videt ok. Po testiranju preko check engine lučke ( posebna metoda kjer ti preko utripanja lučke izpiše napako) je izpisal napako številka 17, kar pomeni da motor ne pride v delovno temparaturo. Po menjavi termostata se le ta več ni prižgala......
Kak pa ima tvoj avto narjen pa nimam pojma.... Termostat se da enostavno preverit tudi med vožnjo.... daš ventilacijo na ful in na ful vroče.... pihat more v vseh režimih vožnje enako oz. vroče. Če so nihanja v samem gretju kabine (v mestu ful greje na odprti cesti pa piha mlačno) potem je 100% termostat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov