Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zokac
Nov uporabnik

Problem v elektroniki!

Napisal/-a zokac Sr nov 19, 2008 5:15 pm

Imam en problem z elektroniko v avtu. Imam Audi A6 l.2001 in se mi je pojavil problem, da mi stalno na računalniku gori opozorilo da imam odprta vrata, kar ni res. Vrata imam vedno vsa zaprta, opozorilo pa ostaja. Problemov je tudi več... tudi vsi 4 avtomati za odpiranje stekl mi ne delujejo, kakor tudi notranja osvatlitev po celotnem avtu. tudi utrip vseh 4 smernikov, ki se pojavi ob odklepu in zaklepu (z daljincem) avta mi ne delujejo več.

Zanima me, če bi kdo vedel zakaj se gre???? slišal sem verzijo da mi je crknil "komfortni računalnik" ?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Problem v elektroniki!

Napisal/-a sebaveh Sr nov 19, 2008 5:24 pm

Napaka je v stikalu, ki prižiga notranjo lučko. Ta se pa nahaja v ključavnici (zaklepnem mehanizmu) v vratih. Ker pa praviš da ti ne deluje tudi odpiranje stekel, pa je napaka po vsej verjetnosti lahko v delu, kjer se kabel prepogiba - torej med vrati in stebričkom. Tam so se ti prekinile povezave za stikala za pomik stekel, kot tudi za stikalo v zaklepnem mehanizmu vrat.

Utrip vseh 4 smerokazov pa ti ne deluje zato, ker ne deluje stikalo v mehanizmu vrat, ki sem ga omenil. Zato pa računalnik misli, kot da so vrata ostala odprta in ne utripne s smerokazi. Utripnil bo šele, kadar so vsa vrata zaprta, oziroma stikala sklenjena.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: Problem v elektroniki!

Napisal/-a Voith Sr nov 19, 2008 6:23 pm

zokac je napisal/-a:gori opozorilo da imam odprta vrata, kar ni res. Vrata imam vedno vsa zaprta

pa si preprican da so vsa vrata zaprta? preveri se enkrat :P

drgac pa to spada v popravila in okvare.

ce se ti prizge notranja luc ko odpres avto, pol verjetn ni stikalo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr nov 19, 2008 9:00 pm

Pozdravljeni
Kot so vam že povedali je napaka na ključavnici vrat. Potrebna je menjava mikro stikala v ključavnici, ki pa je dokaj filigransko delo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Luky

Napisal/-a Luky Sr nov 19, 2008 9:03 pm

po vsej verjetnosti je šla klučavnca... je elektronska, zdej sam na kterih vratih...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr nov 19, 2008 9:31 pm

Pozdravljeni
Priključite vozilo na tester ali vag-com - pokaže točno katera ključavnica.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

teja.pahor
Nov uporabnik

ključ z daljinskim upravljanjem-Twingo

Napisal/-a teja.pahor Če nov 20, 2008 9:56 pm

Pozdravljeni,

če ima kdo kakršnokoli idejo, kje bi lahko popravilo daljniski upravljalnik bi bila zelo vesela. Namreč sem čisti laik za te zadeve, poleg tega pa bi me nov ključ stal 150 eur plus en mesec čakanja. Skratka nekdo mi je rekel da obstajajo ljudje ki bi to znal popravit ampak enostavno na internetu ne najdem nikogar ki bi mi lahko pomaga.

Baterije sem že dvakrat probala zamenjat vendar v njih ni problem. Problem je drugje. Veliko težavo imam tudi zato ker mi rezervni ključ prav tako ne deluje :cry:

Upam da mi bo lahko kdo pomagal

Hvala

čauč :D
p.s. imam Renault twingo letnik 99.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov