Nasveti in napotki ter povpraševanja...

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če avg 07, 2008 2:21 pm

Libero je napisal/-a:
Je imel kdo že kakšno podobno ali enako izkušnjo pri kateremkoli avtomobilu?

Tokrat bi prosil le za strokovna mnenja, brez odvečnega pisarjenja, kritiziranja in navajanja slabih izkušenj. Zanima me le stroka! ;)

Skoraj da vsak teden dobim par klicev kaj in kako, zadnji je bil za VAG-ov motor, in je bil problem isti kot pri tebi. Vcasih pa sploh ni prizgal.
To sem napisal v prvem postu, ampak ne toplo vodo ste/so nekateri morali iti odkrivati.
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
Libero
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Libero Pe avg 08, 2008 3:32 am

Na to temo je že en milijon postov. Uporabljajte iskalnik

Sem iskal in brskal, a pod "Aveo" in "Chevrolet", kjer dotična napaka ni bila omenjena. Glede na to, da nisem bil prepričan, pod katero napako naj iščem svoj problem, je malo veliko postov, da bi šel prebirat prav vse! Ampak, odgovor sem dobil, zadevo sem razrešil in namen je dosežen! Hvala za potrpljenje.

ampak ne toplo vodo ste/so nekateri morali iti odkrivati.

Včasih je prav dober občutek, ko nekaj odkriješ sam, seveda mi je bil tvoj post v precejšnjo pomoč in osredotočil sem se prav na omenjeni pojav temperature. Torej je bil tvoj post ploden, zakar se zahvaljujem tudi tebi.

Sicer pa je moj čisto osnovni poklic avtomehanik, sem se tudi izučil in ga kar nekaj let opravljal, potem me je pot zanesla drugam. Toda takrat, v časih mojega mehankovanja, so naše ceste preplavljali še Jugoti, Stoenke, Fičkoti, tako, da z vso to elektroniko in nje pojavi današnjega dne dostikrat tudi sam odkrivam toplo vodo.

Sicer pa naj pohvalim ta forum in te strani, saj se najde mnogo koristnega.
Slika
Letenje ni le strast,je presneta obsedenost !

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe avg 08, 2008 1:53 pm

Nisem vedel da imaš Aveotronic vbrizgavanje, običajno vsi ostali Bosch, Marelli, Siemens, Renix, Sagem .... delajo po enakem principu. Vedno pa je treba prisluhniti motorju. Bebave razlage, da diagnostika vse pokaže, ne držijo, ker to ni Airbus z redundančnim rezervnim krogom senzorjev za primerjavo in oceno. Še VAG, ki ima dokaj razdelano elektroniko, ne more pokazati zahrbtnih napak, čeprav si zapomni, kdaj si akumulator snel ali zamenjal.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe avg 08, 2008 9:35 pm

Libero je napisal/-a:Danes zjutraj, ko sem se odpravil v službo, sem se poglobil v opazovanje delovanja v tem postu že omenjene napake pri mojem Aveu: očitno res ne deluje senzor temperature, saj deluje motor pri večjih obratih (1200 pribl.), kot je to običajno za hladen motor,čeprav sem naredil že 27 km (LJ - Brnik letališče). Ko sem parkiral,sem motor ugasnil in ga skušal ponovno vžgati, a zaman. Moral sem dodati malo gasa. To se je ponovilo dvakrat (napačni podatki - motor ogret na delovno temperaturo, podatek, kot da je hladen). Pri tretjem preizkusu je kazalec kazal normalno delovno temperaturo, avto je normalno vžgal in v prostem teku dosegel normalne obrate za ogret motor. Iz navedenega gre sklepati, da resnično nepravilno deluje senzor temperature motorja in zaradi napačnih podatkov se motor obnaša napačno.

Tokrat bi prosil le za strokovna mnenja, brez odvečnega pisarjenja, kritiziranja in navajanja slabih izkušenj. Zanima me le stroka! ;)

A veš kako pravijo pri nas:
To je to za ta denar. :lol:

Kaj pa lahko pričakuješ od Daewoja oz. Chevroleta ? Poden od podna.
:shock: :shock: :shock:
Nekoč sem imel Lanosa ( podoben kot 4V Aveo).
Tema od avta.
Velika poraba, ob nalivu poslušaš navijanje kapljic v kabino.
Ko zabremzaš slišiš pljuskanje bencina v rezervarju.
Klima je bila premočna - stalno me je zeblo v noge kljub nastavitvi na gor .... itd..

Slabih stvari bi se kar nasteval.

Servisi so pa za te avte še večji poden.
Moj tudi nebi rad prižgal topel. Visok prosti tek kljub ogretem motorju...Nekako je čudno sprejemal plin, kakor malo je zaplaval, ni sprejel takoj tako kot katerikoli avto.

Na servisu so me prepričevali da je to vse ok. O epromu so govorili, da bi ga zamenjali itd.
Kljub zamenjavi eproma je avto še vedno šel kot kočija...
Moja izkušnje z korejci: NIKOLI VEČ, hvala, tudi zastonj ne.
Po dveh letih se mi je kar mračilo ob pogledu na avto ko je stal na dvorišču ( kupljen kot nov z 0 km.)
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So avg 09, 2008 9:53 pm

korejci nikoli več? voziš pa DCi? dobra fora. Turbina še dela? Elektronika OK?

jaz mam čisto druge izkušnje s korejci. Samo pozitivne. imel sam 2x korejca, žena 1x, tast 1x in vsi brez bilokakšnih problemov.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii So avg 09, 2008 10:00 pm

robertos_664 je napisal/-a:korejci nikoli več? voziš pa DCi? dobra fora. Turbina še dela? Elektronika OK?

jaz mam čisto druge izkušnje s korejci. Samo pozitivne. imel sam 2x korejca, žena 1x, tast 1x in vsi brez bilokakšnih problemov.

Danes je avto obrnil 90kkm. Zaenkrat nobenih težav le redni servisi.
Danes sem zamenjal čitalec kartice, ker mi ni več delal gumb na dotik ampak sem moral držati gumb za vžig motorja. ( preventiva - delalo pa je še vedno ).

Peljem se pa kot car v primerjavi z katerim koli korejcem na nivoju aveo, lanos, ....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So avg 09, 2008 10:17 pm

zezam te. saj jaz tudi vozim po novem Dci, samo sem pri korejcu bil bolj ziher, da bo vse delalo, kot pa zdaj pri francozu. Voziš se pa v francozu res udobno.

lp robi

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So avg 09, 2008 11:06 pm

Kaj ste tle sami bimboti,avtor vas sprašuje kaj naj naredi---se pravi kakšen nasvet za omenjeni avto vi pa spet take streljate kot da ste v vrtcu,pišete da ma za en drek avto in kako so Renaulti zakon... :jao: GROW UP !!!

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So avg 09, 2008 11:58 pm

:[] :pivo :pop:
Make my day

Uporabniški avatar
Libero
Nov uporabnik

Napisal/-a Libero Če avg 14, 2008 10:14 pm

Evo fantje, moj Aveo je zrihtan! Res je bil senzor / stikalo temperature motorja; sedaj mi prede kot mucka, poraba se mi je občutno zmanjšala, skratka, zadeva urejena! :D

Kakšne so kaj vaše izkušnje s servisom Avtotehna Vis na Celovški v Ljubljani? Moje dosedanje izkušnje so več kot pozitivne. Pa vi, vaše izkušnje?
Slika

Uporabniški avatar
Libero
Nov uporabnik

Napisal/-a Libero Sr sep 10, 2008 7:08 pm

No, sedaj pa še nekaj izkušenj po popravilu in po opravljenih dopustniških 2500 km: Aveo je delal super, vožnja je bila čisto udobna, poraba pa se je občutno zmanjšala, s polnim rezervoarjem sem naredil le malo manj kot 800 km (od Fernetičev do Rima). Skratka, vse dela tako kot mora, skupna ocena zadovoljstva je zaenkrat odlična. :D
Slika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr sep 10, 2008 7:17 pm

Aveo je superca avto. Mal več porabijo bencina tile daewooeti oz chevroleti drugače zelo vzdržljivi avti ni kaj. Pr nemških ne dobiš kaj dosti več razn da več plačaš :D
Na tvojem mestu bi se vseeno odloču za accenta če že kupuješ korejca. Imel sem enega kot drugi avto 3 leta,mašina 1.3 63kw porabu okrog 6l ne morš verjet.
Drgać je aveo tut špica,srečno vožnjo želim.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr sep 10, 2008 7:43 pm

lumpii je napisal/-a:
Libero je napisal/-a:Danes zjutraj, ko sem se odpravil v službo, sem se poglobil v opazovanje delovanja v tem postu že omenjene napake pri mojem Aveu: očitno res ne deluje senzor temperature, saj deluje motor pri večjih obratih (1200 pribl.), kot je to običajno za hladen motor,čeprav sem naredil že 27 km (LJ - Brnik letališče). Ko sem parkiral,sem motor ugasnil in ga skušal ponovno vžgati, a zaman. Moral sem dodati malo gasa. To se je ponovilo dvakrat (napačni podatki - motor ogret na delovno temperaturo, podatek, kot da je hladen). Pri tretjem preizkusu je kazalec kazal normalno delovno temperaturo, avto je normalno vžgal in v prostem teku dosegel normalne obrate za ogret motor. Iz navedenega gre sklepati, da resnično nepravilno deluje senzor temperature motorja in zaradi napačnih podatkov se motor obnaša napačno.

Tema od avta.
Klima je bila premočna - stalno me je zeblo v noge kljub nastavitvi na gor .... itd..

Moj tudi nebi rad prižgal topel. Visok prosti tek kljub ogretem motorju...Nekako je čudno sprejemal plin, kakor malo je zaplaval, ni sprejel takoj tako kot katerikoli avto.

Na servisu so me prepričevali da je to vse ok. O epromu so govorili, da bi ga zamenjali itd.
Po dveh letih se mi je kar mračilo ob pogledu na avto ko je stal na dvorišču ( kupljen kot nov z 0 km.)

:D :D :D :D :D
To pa je verjetn bolj nervoza ker je sosed kupu kakšnga golfa4 takrat mogoče ????
Slovenci smo znani po temu da sosedov avto mamo rajš k svojega :)
Moj stric je tut kupu novga na lanosa na kredit pred 8mimi leti druzga avta si ni mogu prvoščit. Avto šel super 4 leta,potem je njegov sosed kupu astro,stric pa ni zdržu in je šu po novega golfa in se spet močno zapufal...... :) Po 3 leta uporabe tut ni mogu več lanosa gledat nasprot sosedovo astro...... :D

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr sep 10, 2008 7:45 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Po avg 10, 2009 3:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Teych
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Teych Če okt 02, 2008 8:58 am

Libero - PM (podoben problem)
When we are good, they never remember... When we are bad, they never forget...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr okt 22, 2008 7:23 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Po avg 10, 2009 3:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Če nov 13, 2008 1:42 pm

lumpii je napisal/-a:

Tema od avta.

kake bedarije kvasiš, daj raje bodi tiho pa ne smeti foruma, vsak avto ki ga kupiš ni zanesljiv 100%, odvisno kako se nameriš, če pa bi že vedel kako se avtomobili izdelujejo in kje se večina motorjev za različne znamke pa bi ti tvoj jezik dokonca zavezalo.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Sr nov 26, 2008 11:29 am

Mi imamo doma aveota 1.4 z vso opremo pa je avto star 2 leti in ima 40.000 km, do zdaj še nobenega problema. Avto je udoben, ampak ni to avto za hitro vožnjo..je preveč tog. Drugače poraba je res malo višja za to moč avta. Doma so vglavnem zadovoljni z njim. gre za ta večjo izvedbo aveota.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe nov 28, 2008 12:00 am

Aveo je po moji oceni dober avto za nezahtevnega kupca za malo denarja.
Kot je omenil avtor te teme mu avto ne pomeni drugo kot prevoz.
Moja bivša ima Kalosa (Aveo), čez 80000 prevoženih km pa ni imela težav. Avto je star 4 leta, na leto pa prevozi okoli 20000 km brez težav. Pa še olja ne menja redno.
Stvar je taka, da lahko pride kaka slaba serija vozil, kot se dogaja tudi pri dragih avtih.
Golf 3 vem, da so določeni lastniki imeli že z novimi kar hude težave.
Avto, moj partner!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe nov 28, 2008 12:04 am

moj-avto je napisal/-a:Aveo je po moji oceni dober avto za nezahtevnega kupca za malo denarja.
Kot je omenil avtor te teme mu avto ne pomeni drugo kot prevoz.
Moja bivša ima Kalosa (Aveo), čez 80000 prevoženih km pa ni imela težav. Avto je star 4 leta, na leto pa prevozi okoli 20000 km brez težav. Pa še olja ne menja redno.
Stvar je taka, da lahko pride kaka slaba serija vozil, kot se dogaja tudi pri dragih avtih.
Golf 3 vem, da so določeni lastniki imeli že z novimi kar hude težave.

No to si pa zelo lepo napisal :D ...'' Sedi...pet :P ''
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov