Libero je napisal/-a:Danes zjutraj, ko sem se odpravil v službo, sem se poglobil v opazovanje delovanja v tem postu že omenjene napake pri mojem Aveu: očitno res ne deluje senzor temperature, saj deluje motor pri večjih obratih (1200 pribl.), kot je to običajno za hladen motor,čeprav sem naredil že 27 km (LJ - Brnik letališče). Ko sem parkiral,sem motor ugasnil in ga skušal ponovno vžgati, a zaman. Moral sem dodati malo gasa. To se je ponovilo dvakrat (napačni podatki - motor ogret na delovno temperaturo, podatek, kot da je hladen). Pri tretjem preizkusu je kazalec kazal normalno delovno temperaturo, avto je normalno vžgal in v prostem teku dosegel normalne obrate za ogret motor. Iz navedenega gre sklepati, da resnično nepravilno deluje senzor temperature motorja in zaradi napačnih podatkov se motor obnaša napačno.
Je imel kdo že kakšno podobno ali enako izkušnjo pri kateremkoli avtomobilu?
Tokrat bi prosil le za strokovna mnenja, brez odvečnega pisarjenja, kritiziranja in navajanja slabih izkušenj. Zanima me le stroka!

A veš kako pravijo pri nas:
To je to za ta denar.
Kaj pa lahko pričakuješ od Daewoja oz. Chevroleta ? Poden od podna.
Nekoč sem imel Lanosa ( podoben kot 4V Aveo).
Tema od avta.
Velika poraba, ob nalivu poslušaš navijanje kapljic v kabino.
Ko zabremzaš slišiš pljuskanje bencina v rezervarju.
Klima je bila premočna - stalno me je zeblo v noge kljub nastavitvi na gor .... itd..
Slabih stvari bi se kar nasteval.
Servisi so pa za te avte še večji poden.
Moj tudi nebi rad prižgal topel. Visok prosti tek kljub ogretem motorju...Nekako je čudno sprejemal plin, kakor malo je zaplaval, ni sprejel takoj tako kot katerikoli avto.
Na servisu so me prepričevali da je to vse ok. O epromu so govorili, da bi ga zamenjali itd.
Kljub zamenjavi eproma je avto še vedno šel kot kočija...
Moja izkušnje z korejci: NIKOLI VEČ, hvala, tudi zastonj ne.
Po dveh letih se mi je kar mračilo ob pogledu na avto ko je stal na dvorišču ( kupljen kot nov z 0 km.)